Jak zobrazit čas načtení stránky?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak zobrazit čas načtení stránky?

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 2 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #874

    mirekk
    Participant
    Web

    Chtěl bych v zápatí stránky zobrazit dobu, za kterou se načetla “Stránka byla načtena za … s”

    Moje angličtina je, bohužel na úrovni 0, proto se trapně ptám tady.

    Pro test rychlosti, kontrolu nefunkčních odkazů atd jinak používám http://tools.pingdom.com/ ale chtěl bych informaci o době načtení zobrazit na stránce.

    Děkuji

    #7883

    admin
    Keymaster
    Web

    Pingdom Tools myslím měří trochu něco jiného než umí měřit WordPress, ale můžete to zkusit porovnat.

    WordPress používá vlastní funkci timer_stop(), kterou můžete použít jednoduše v šabloně (viz příklady na uvedeném odkazu) a měřit s ní i na několika místech rychlost zpracování svého webu. Jde ale o dobu PHP zpracování webu a myslím, že nebude zahrnovat čas načtených souborů (JavaScripty, obrázky, atd).

    Pro zajímavost, WordPress umí zobrazovat i počet zpracovávaných dotazů do databáze, a to pomocí funkce get_num_queries(). To samé (počet dotazů i dobu zpracování webové stránky) umí zobrazovat např. i přímo plugin Display – Queries, kde se můžete po jeho prozkoumaní třeba naučit, jak údaje zobrazovat bez zásahu do šablony, respektive použití samostatné funkce v souboru functions.php a jejího napojení pomocí API na prováděnou akci wp_footer.

    A ještě jsem našel existující plugin Pingdom Status, který by měl právě měřit automaticky pomocí API Pingdomu všechny načítané stránky a zobrazovat výsledky na webu. Nezkoušel jsem to příliš detailně, je třeba se zaregistrovat a je tam mnoho různých možností nastavení. Vyzkoušejte a dejte vědět, co nakonec použijete, proč a s jakými výsledky…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti