Jak to je se šablonama

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Majklen a poslední změna je stará 11 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2723

    Majklen
    Participant
    Web

    Dobrý večer,

    chci se zeptat jak je to vlastně se šablonama k WordPressu, když si stáhnu nějakou a celou ji graficky předělám, musím mít stále odkaz v patičce? Resp. Jde o to že neumím vytvořit vlastní WP šablonu, umím html/css ale to přes co jsou tvořeny ty šablony.. prostě tomu nerozumím. Prosil bych o radu jak tedy mohu nějakou šablonu předělat tak, abych mohl legálně odstranit odkaz v patičce a nemít problémy s právy a podobně.

    #14320

    Lukenzi
    Participant

    Šablony z repozitáře WP jsou pod licencí GPL, tedy můžete jakoukoliv šablonu upravit a dále distribuovat dle libosti, za předpokladu že uvedete původního autora – dle mého vám nic nebrání v tom aby jste jakoukoliv šablonu upravil naprosto jak chcete (tedy jen třeba odstranil cokoliv z patičky) a normálně ji používal nebo i vydával za svou, ale samozřejmě s informací že vychází ze šablony toho a toho autora. Pokud ji máte pouze pro svou vlastní potřebu, tak bych tuto informaci třeba uvedl v souboru CSS, kde jsou informace o šabloně ;)

    Ale pozor na šablony, které nejsou pod licencí GPL, ty sice v repozitáři nenajdete ale i takové se dají najít na internetu.

    #14321

    Majklen
    Participant
    Web

    Takže když si stáhnu jakoukoli free šablonu a předělám design tak, že je nerozeznatelný od základní verze, mohu odstranit odkazy na autora z patičky a nechat ho pouze v style.css?

    #14322

    Lukenzi
    Participant

    Přečtěte si licenci GPL verze 2.

    Můžete si šablonu upravovat jak je libo.

    Ale pokud je v patičce (nebo ve zdroji) copyright tak jej odstranit nesmíte, protože z licence je jasné, že žádný copyright se odstraňovat nesmí (porušil by jste licenci a tím pádem by jste nesměl dílo použít).

    Odkaz na nějaký web v patičce, ale copyrightem určitě není…

    #14323

    Majklen
    Participant
    Web

    A existují nějaké šablony bez licence a bez odkazů v patičce? Že bych si podle ní udělal vlastní design?

    2) základní šablona wordpressu ta twentyeleven nebo jak to je, ta nemá odkazy v patičce že? u ní mohu mít patičku prázdnou?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti