Jak snížit počet souborů www prezentace

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak snížit počet souborů www prezentace

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  cmssystemy a poslední změna je stará 6 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34671

    maddi
    Participant

    Hezký den, prosím, poradil by mi někdo jak snížit počet souborů www prezentace? Na diskovém prostoru mám ještě hodně místa, ale z pohledu počtu souborů jsem na hranici 100%. Smazala jsem nepotřebné šablony a pluginy, čímž se trochu místa uvolnilo. víc ale nevím co mohu smazat. Prosím o odpověď polopaticky nejlépe :-) díky!!!

    #34672

    Tomáš
    Participant

    Po kompletní záloze webu můžete zkusit použít plugin Media Cleaner

    Další možnost je změnit tarif hostingu, nebo samotného poskytovatele.

    #34673

    maddi
    Participant

    Díky!

    #34675

    LuCaCZ
    Participant

    Kolik máte nahraných obrázků? WP si ke každému dělá několik náhledů. Takže třeba další 4 soubory navíc, ale klidně i 12 podle použité šablony nebo pluginů.

    #34676

    LuCaCZ
    Participant

    Já věděl, že už jsem jednou psal nějaký návod… Tady je:

    V nastavení Média můžete třeba zakázat Velké/Střední/Náhled obrázky tím, že jim dáte rozměry 0x0 px. Samozřejmě pokud nejsou tyto rozměry potřeba.

    Dál přidáním kódu do functions.php (v child šabloně nebo vlastní) pro zakázání dalších vytvářených velikostí, které nejdou vypnout v nastavení WP/šablony/pluginu.

    function remove_image_sizes() {
      remove_image_size( 'nazev_velikosti' );
      remove_image_size( 'nazev_velikosti2' );
    }
    add_action('init', 'remove_image_sizes');

    “nazev_velikosti” jde nejlíp zjistit pluginem Display All Image Sizes v detailu obrázku se pak ukáží všechny jeho dostupné velikosti. Dobré nahrát pro test nějakou velkou fotku, aby se vytvořily všechny.

    Ještě je ale potřeba smazat náhledy u starých obrázků. Na to je dobrý třeba Force Regenerate Thumbnails ten vygeneruje zpětně znovu všechny náhledy a hlavně smaže ty, které jsou zakázány. Dá se upravit zásahem do kódu, aby jen mazal a byla tak celá akce rychlejší.

    #34678

    maddi
    Participant

    Obrázků tam mám opravdu hodně. Moc díky za skvělou radu a návod! Vyzkouším.

    #34679

    maddi
    Participant

    PS:…tak jeden obrázek = 11 velikostí…takže odtud vítr fakt vane. Ještě jednou díky!

    #34788

    cmssystemy
    Participant
    Web

    Ano, je to přesně tak jak se zde píše a při nahrávání obrázků si redakční systém WordPress vygeneruje spousty náhledů a počty souborů, tak neúměrně na webhostingu rostou.
    Zkuste třeba i použít nějaký rozšiřující plugin pro MediaManager, kde budete moci soubory přehledně řadit do vámi vytvořených složek a vyhnete se tak častému problému s chaosem, který defaultní systém MediaManageru řadící soubory do složek podle roku a měsíce vytvoří.
    Řešili jsme obdobný problém, kdy na webu bylo přes 460 tisíc souborů a to už je pořádne sousto i pro webhostingy, které nabízejí “neomezený” diskový prostor.

    Je možno rovněž doinstalovat různé druhy pluginu, které vám s čištěním souborů pomůžou viz. výše zmiňované cleanery atd.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti