Jak s WordPressem na NASu

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  BorgMcz a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #944

    XB1
    Participant

    Ahoj,

    mám WordPress v NASu (Plextor PX-NAS2) a protože nemám ani tušení, na jakém linuxu to běží, natož se tam nějak dostat třeba přes FTP (FTP tam běží, ale je to mapované a do rootu se nedostanu). Má někdo trik na to, jak alespoň udělat upgrade na vyšší verzi, nebo na instalaci češtiny?

    Ono to bude asi na více NASech, je to funkce “Package” a takto se tam doinstalovávají další věci, jako PHP, MySQL, SMART, NFS, phpMyAdmin atp.

    #8154

    Lukenzi
    Participant

    Jak koukám tak systémy to může mít jen tři

    Microsoft Windows 2000/ Server 2003/ XP/ Vista/ 7

    Mac OS X 10.4/10.5

    Linux Red Hat

    a u každého systému to může být různé, konkrétně u tebe to aspoň bez URL webu nezjistím a nějak radit tedy nemá smysl, mimoto to má nějaký soft pro zálohu atd. tak možná přes něj.

    Jinač jak, a čím a kde nahrávat soubory bys měl mít určitě v dokumentaci…

    EDIT: ještě jsem našel tohle je tam něco o přístupu na FTP http://www.diit.cz/clanek/test-plextor-px-nas2-data-v-siti-i-v-raid-1-sluzby/37340/35192?forcewww=1

    #8155

    XB1
    Participant

    Dík, ten text sem psal já ;-) Nicméně to je o FTP jako službě toho NASu, nikoliv FTP v tom systému. Prostě není kam to nahrát. Když se to cpe na nějaký hosting, je to prosté, ale zde to prostě strukturu FTP nemá.

    Jinak bych se opravdu moc divil, že by to mělo Windows či Mac OS (to jsem si téměř jistý, že je blbost), IMHO to má nějaký embed linux.

    #8156

    Lukenzi
    Participant

    Aha :D mno píše to přímo výrobce, pravděpodobně to znamená,že ty systému tam fungují, ale standardně tam je nějaký linux. Každopádně na těch screenech jsem si všiml, že například u těch sdílených souborů nebo přímo u té možnosti hostovat na tom nějaký web, je v adresním řádku nějaká IP adresa ze které jsou veřejně dostupné. Takže bych zkusil použít tu IP jako hosta a jen změnit port na 21 a zkusit se připojit normálně přes FTP. Jinak co jsem se dočetl tak klasický přístup (nebo i zabezpečený) přes FTP by měl normálně fungovat tak se podívej do manuálu k těm aplikacím co tam jsou (http server, ftp atd) určitě tam bude nějaká zmínka.

    Stejně tomu ale nerozumím, má to usb, síť, hardisky a jedou na tom normální op. systémy takže do toho souborového systému bys ses měl z jiného počítače normálně dostat stejně tak jako se dostanu z PC s linuxem na PC s Windows…

    #8157

    XB1
    Participant

    Takže s FTP připojením jsou vidět tyto složky:

    *admin

    *music

    *photo

    *public

    *video

    Zajímavý je tedy admin. V něm je toto:

    *download

    *zy-pkgs

    Složka download obsahuje:

    *incoming

    *torrent

    a případné RSS kanály nastavené uživatelem, takže také nic zajímavého

    to v zy-pkgs je to o něco zajímavější. Jsou tam zabalené stažené softy, mimo jiné i WordPress_2.7_arm_003.zpkg (sem sem také nahrál přes ftp wordpress-3.1.1.zip), ale je tam i složka WordPress a v ní:

    *plugins

    *themes

    *uploads

    takže pro instalaci nové verze také nic zajímavého. Tyto složky jsou prázdné. No a teď babo raď! ;-)

    P.S. Každý NAS běží na nějakém linuxu (možná ale jsou nějaké výjimky).

    #8158

    Lukenzi
    Participant

    Jak jsem psal, třeba si projít manuál, teď se do něj dívám a připojení přes FTP do určitých (i uživatelských) složek je tam velice přehledně popsáno (i s obrázky).

    PS: Každý NAS může běžet na jakémkoliv systému, nemusí to být výhradně Linux, jak se často mylně píše.

    #8159

    admin
    Keymaster
    Web

    Přidávám pouze odkaz na podobnou diskuzi (viz štítek NAS), která se tu nedávno vedla, třeba by mohlo něco z toho pomoci…

    Nevím, jestli nejsem mimo, ale je tam vůbec nainstalovaný Apache, PHP a databáze?

    #8160

    XB1
    Participant

    Dle phpMyAdmin je tam: Apache/2.2.9 (Unix) mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.7e PHP/5.2.8, MySQL 5.1.30

    #8161

    XB1
    Participant

    Hmm, takže to asi nepůjde jinak, než tam narvat jinej firmware s hacknutým linuxem. Jsa to vlastně Zyxel NSA-220 asi se na netu něco najde. Když se do toho pustím a něco najdu, dám sem vědět.

    #8162

    ivkud
    Participant

    Zdravím a potřeboval bych vyřešit následující problém. Pořídil jsem si NSA210 a nainstaloval balíček s WordPress (eng). Chtěl jsem ho “počeštit” a wordpress-3.2.1-cs_CZ jsem nakopíroval do zy-pkgs. Bohužel tudy cesta nevede. Skutečně se musí nainstalovat jiný firmware ?

    #8163

    BorgMcz
    Participant
    Web

    Ahoj, kazdopadne si musis nejakym spusobem zajistit cestu do systemu jako spravce, pomoci telnetu, ssh, serioveho portu. Par NASu ma uz system vybaveny potrenou podporou nejakeho http servru, PHP a MySQL, ale vetsinou se jedna o drahe stroje. Osobne uz mam treti NAS a u vsech to bylo podobne, najit upraveny FW nebo postup, jak se do systemu prihlasit jako ROOT. Pak si system muzes upravovat nebo primo na nem kompilovat potrebne zdrojaky. Tedy, pokud jsi nasel navod s odemcenym FW, nahraj ho tam. Ale je to ale na tve vlastni nebezpeci. Nebo si vyber nejakej znamej typ viz tahle stranka http://nas-tweaks.net/ nebo http://wiki.dns323.info/dns-320 to uz je primo link na NAS na kterem bezi muj web http://dccmm.dyndns.info

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti