Jak odstranit ze stránky horní menu

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Jak odstranit ze stránky horní menu

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  wlashack a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25030

    wlashack
    Participant
    Web

    Zdravím,
    řeším situaci, kdy kromě “klasického” webu, kde používám horní pruh s menu, potřebuji vytvářet i tzv. “prodejní stránky”, což je samostatná stránka s infem o produktu, bez jakýchkoli dalších zbytečností, odkazů atd. Od mé “klasické” stránky se liší tím, že na ní není zobrazeno horní menu. Nedaří se mi přijít na to, jak to horní menu zakázat. Poradíte prosím?
    Díky.

    #25031

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaké horní menu myslíte? Černý proužek zcela nahoře pro odkazy do administrace (aneb navigační lišta)? To se zobrazuje pouze přihlášeným uživatelům. Nebo nějaké menu v nějaké konkrétní šabloně?

    #25032

    wlashack
    Participant
    Web

    Ne, nemyslím menu administrace WordPressu. Myslím menu na horní bílé liště:

    Potřebuji, aby se mi na ůnormálních webových stránkách” zobrazovalo a na této stránce aby byla jen ta bílá lišta a logo.

    #25033

    admin
    Keymaster
    Web

    O jakou šablonu konkrétně jde? Nebo používáte nějakou vlastní šablonu? Jakým způsobem je tam menu zobrazeno (pomocí jaké funkce)?

    #25034

    wlashack
    Participant
    Web

    Používám koupenou šablonu Converio. Menu se v editaci stránky nezadává, tam si mohu pouze vybrat šablnu, která se má pro stránku použít. Nicméně ani jedna z nabízených možností není taková, jak potřebuji. V administraciu WordPressu mám položku Menu, kde se dá vytvářet struktura nabídek, která se pak ale zobrazuje na každé stránce stejně. Na úrovni konkrétní stránky to nedokážu měnit. možná by pomohlo zduplikovat soubor se šablonou stránky, kterou používám a nějak v té kopii změnit název šablony a odstranit zobrazování menu. Ale to už je na mě vyšší dívčí. S tím sám nehnu, nepoznám ani, jaký soubor je potřeba editovat a už vůbec co v něm změnit.

    #25039

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to je těžké, protože šablona Converio není volně dostupná. Obecně se ale dá použít cesta přes modifikaci nějaké šablony stránky. Ale těžko říci, zda je menu definováno v této šabloně nebo třeba už v souboru header.php (nebo i někde jinde). Musíte najít, kde se používá funkce wp_nav_menu() a až podle toho se zařídit. Pak můžete použít buď podmínku pomocí funkce is_page(), úpravu nějaké šablony stránky nebo třeba i filtr wp_nav_menu_args.

    A pro úpravy je také samozřejmě vhodné použití odvozené šablony.

    #25040

    wlashack
    Participant
    Web

    Tak jsem nakonec řešení objevil v zajímavém pluginu “Page Specific Menu Items” , který dovolí každé stránce v její administraci nastavit, jaké položky menu na ní nemají být zobrazeny. Což je super.

    V každém případě díky za pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti