Jak odstranit casti bocniho menu?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak odstranit casti bocniho menu?

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 2 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #851

    abernas
    Participant

    Dobry den,

    S timto RS bojuju teprve druhy den a nemuzu prijit na to, jak a co upravit, aby se nezobrazovaly polozky jako Recent Post, Rubriky, Archiv, Odkazy, Další informace.. Chci stranku co nejjednodussi, takze jen klasicke menu a texty. Dekuji za rady

    #7784

    mirekk
    Participant
    Web

    Admin menu, Vzhled, Widgety….

    A co třeba v Admin menu použít vpravo nahoře odkaz Nápověda? A co třeba víc hledat na tomto Fóru podpory, v nápovědě na webu WP…….

    #7785

    abernas
    Participant

    Rikam ze s tim BOJUJU druhy den, tak do toho vubec nevidim. Tady jsem se samozrejme taky dival a hledal, ale kdyz nevim, co presne hledam, tak se hleda spatne!

    #7786

    admin
    Keymaster
    Web

    Jsou dvě možnosti:

    1) Buď to máte nakódováno “natvrdo” přímo v šabloně, obvykle s souboru sidebar.php (v adresáři wp-content/themes/vase-sablona). Soubor můžete také upravit v administraci WordPressu (menu Vzhled – Editor – vyberte příslušný soubor).

    2) Nebo jsou to opravdu widgety (menu Vzhled – Widgety). Zde si přečtěte nápovědu a prozkoumejte jednotlivé widgety a zejména zda jsou navolené pro zobrazování ve vašem postranním panelu.

    Může se také stát, že vše máte sice “natvrdo” nakódováno přímo v šabloně, ale po vložení prvního vlastního widgetu (např. textu) do příslušného postranního panelu tyto ostatní věci automaticky zmizí a nemusíte žádný soubor šablony ani upravovat. Je to vlastnost WordPressu – dokud se nevyužívají widgety, tak je použit kód ze souboru šablony a jakmile začnete widgety používat, tak dostanou přednost bez nějakého dalšího zásahu…

    Pokud budete chtít ale odstranit celý postranní panel, tak to už bude trochu složitější úprava v souborech šablony (HTML + CSS).

    Začátečníci to mají opravdu dost těžké, protože informace na internetu nejsou příliš ideálně utříděné, takže se klidně dále ptejte…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti