Jak odstranit "bublinky"?

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  jeczny a poslední změna je stará 10 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #992

    mirekk
    Participant
    Web

    Prosím, jak se dají odstranit ty “bublinky” při najetí myší nad menu. Mám na mysli ty s textem “Zobrazit všechny příspěvky zařazené do rubriky…”

    Opravdu mi vadí, při rozbalování vertikálního menu jej překrývají.

    Ještě dodám, že nevím jestli nejsou jen součástí tématu (Arras)

    #8454

    neteyescz
    Participant

    Zdravím,

    Ty “bublinky” jak tomu říkáš, jsou jakousi nápovědou. Text, který se zobrazuje při najetí myší na menu je přiřazen v atributu “title”, pokud si rozeberu tvůj zdrojový kód pak tam vydím toto: <li class="cat-item cat-item-13"><a href="http://www.4koridor.cz/archives/category/aktuality" title="Zobrazit všechny příspěvky zařazené do rubriky Aktuality">Aktuality</a> přičemž pokud smázneš atribut title, nic se logicky zobrazovat nebude. Doporučuji nastudovat základy html. Pokud by tě to zajímalo, můžeš čeknout i tenhle odkaz na cotojátka, tedy vylepšenou nápovědu:http://dero.name/js/readme.html.

    #8455

    mirekk
    Participant
    Web

    Děkuji, jsem pouhý uživatel, který občas něco pochopí. A když neví, hloupě se ptá. V mém věku už ze mě žádný děd vševěd nebude.

    #8456

    admin
    Keymaster
    Web

    Nikdo učený z nebe nikdy nespadl, naopak spíše obdivuji starší lidi, kteří zápasí s novými technologiemi…

    Odstranění atributu title bude patrně záležet na tom, jakou verzi šablony Arras používáte a jakým způsobem (funkcí) je tam menu vypisováno? Nejnovější verze šablony (1.5.0.1) využívá standarního menu, které si jednoduše naklikáte v administraci WordPressu (menu Vzhled – Menu) a u každé položky můžete atribut title libovolně upravovat (při přidání zvolené položky = rubriky do menu pak ve výchozím nastavení zůstává automaticky vynechán). U vás to spíše vypadá na starší verzi šablony nebo nějakou vlastní úpravu souboru header.php, patrně pomocí funkce wp_list_categories(). Prozkoumejte a dejte vědět, zda se podařilo atribut title z menu odstranit…

    neteyes: Díky za rychlou odpověď. Cotojátka jsem ani neznal – je to funkční i v nejnovějších prohlížečích?

    #8457

    neteyescz
    Participant

    admin: Ano, je to funkční, alespoň mě to v nejnovější verzi ff jde(viz ukazka:http://www.neteyes.cz/cotojatka.html).

    #8458

    Lukenzi
    Participant

    Jen doplním, že odstraněním atributů “title” u odkazů a to zvlášť v navigaci se váš web může snadno stát absolutně nepřístupný například pro zrakově postižené, s odstraňováním bych byl tedy docela opatrný.

    #8459

    jeczny
    Participant

    Zdravím, hledám odpověď na stejnou otázku. Potřeboval bych úplně odstranit atribut title z položek v menu (šablona Broadway).

    Zkoušel jsem upravit atribut v sekci Vzhled->Menu – dobrý, ale stejně vyskakuje prázdná bublina, navíc potřebuju mít to menu vygenerované automaticky ze všech kategorií a podkategorií a tam už se to takhle změnit nedá.

    Co se HTML týká, to není problém, ovšem PHP už docela jo. Můžete mi nějak srozumitelně poradit? Např. jak zhruba se generuje ta HTML stránka a kde najít tuhle pasáž?

    Dík

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti