Jak na fanouškovský web o seriálech ve WordPressu?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Jak na fanouškovský web o seriálech ve WordPressu?

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3089

    Danoss
    Participant

    Dobrý den, Když ve wordpresu najedu na příspěvky → rubriky → a tam si vytvořím rubriku seriál grimm a podrubriku 1. Série a 1.epizoda

    Grimm
    -1.Série
    –1.Epizoda

    a když pak najedu na vzhled → menu → a vše tam nastavím tak je to v pořádků ale když k tomu Grimm přidám třeba seriál teorii velkého třesku tak už v tom menu není vůbec přehled nevím jaká epizoda patří ke Grimm a jaká k teorii velkého třesku. Existuje na to nějaký plugin nebo něco aby to bylo přehlednější? Díky za odpověď.

    #15127

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    vždycky jde o to, jakou využíváte šablonu. Většina šablon využívá základní funkce wp_nav_menu() a vše se dále dostyluje. Pokud byste nechtěl přepisovat styly k obrazu svému, pak můžete využít i služeb některých pluginů.

    #15128

    Danoss
    Participant

    Žádný z pluginů co tam je by nevyřešil můj problém to jsou jenom horní pluginy na horní menu ale já potřebuji nějaký plugin který v moji administraci wordpressu přidá takové to + a – rozbalit a sbalit protože když kliknu na vzhled —> menu —> tak tam dole mám rubriky a to tam je strašně přeházené že nevím co patří k čemu když chci vytvořit menu v sidebaru

    Šablonu mám TwentyTwelve

    #24132

    admin
    Keymaster
    Web

    Sice je to velmi staré téma, ale nedávno mi přišel podobný dotaz, tak se k němu ještě vrátím, protože fanouškovské weby o seriálech jsou poměrně časté :-)

    Podle mě je špatná už původní myšlenka vytváření rubrik pro sezóny a epizody a vlastně tedy ani vůbec nejde o menu. Pokud totiž máte rubriku “Sezóna 1” a podřazenou rubriku “Epizoda 1”, tak tam pak můžete zařadit příspěvek “Grimm E01S01” nebo “Teorie velkého třesku E01S01”. Takže když někdo zobrazí rubriku “Epizoda 1”, tak se mu zobrazí všechny příspěvky z této rubriky, tedy všechny první epizody z první sezóny ze všech seriálů na webu. A to je trochu nesmysl…

    A jak tedy nejlépe na seriály? Osobně bych asi vytvořil vlastní typ obsahu (Custom Post Type, CPT) s názvem “Seriál” a vůbec bych do toho netahal klasické příspěvky a stránky. Otázkou ale je, jak nejlépe udělat pořadí? CPT “Seriál” by mohl být hierarchický (tedy jako stránky) a můžete jim tedy nastavit libovolné pořadí, takže by pak přehled stránek vypadal asi nějak takto:

    Grimm (základní stránka o seriálu)
    Grimm – Sezóna 1 (základní stránka o první sezóně, výpis podřazených stránek)
    Grimm – Sezóna 1 – Epizoda 1 (informace o jednotlivé epizodě)

    Klasické příspěvky mohou zůstat např. pro nějaké novinky a blog, ale pak bude potřeba ještě dořešit napojení na seriály. Protože když vydám novinku “Nová sezóna Grimm potvrzena”, tak to bude příspěvek, který bude zařazený do rubriky “Novinky”, ale ještě by se tam měla někde zobrazovat hlavní stránka pro seriál Grimm. Řešit se to dá např. pomocí vlastní taxonomie “Seriál” (případně je možné použít štítky, ale raději bych to nepletl), ale to není ideální, protože tam bude logická duplicita (Grimm jako CPT “Seriál” a ještě k tomu položka taxonomie “Seriál”). Takže bych spíše volil možnost nějakého propojení mezi příspěvky a CPT “Seriál”, např. pomocí pluginu Posts 2 Posts.

    Ale je to jen takové zamyšlení, protože s tím nemám přímou zkušenost a možná mi něco uniká :-) Pokud ale někdo provozujete nějaký web o seriálu, tak se prosím podělte o své řešení, díky!

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti