interní odkazy jako komentáře

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem interní odkazy jako komentáře

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3323

    peekaa
    Participant

    Když v článku /příspěvku dám odkaz na nějakou jinou stránku/komentář na stejném webu, tak se mi v Komentářích objeví komentář ke schválení. Dá se tohoto nějak zbavit? Buď aby to nebylo vůbec nebo aby se automaticky odmítalo, mazalo. Zkoušel jsem to schválit a vypadá to na původní stránce divně, když se dole objeví komentář, že se někde (na tom samém webu) o tom píše. Díky.

    #15536

    admin
    Keymaster
    Web

    Jsou to tzv. pingbacky, což je blogovací (a komunitní) funkce WordPressu. V podstatě to funguje tak, že když zmíníte ve svém článku nějaký jiný článek na jiném webu, tak autor původního článku dostane pomocí pingbacku upozornění (vypadá trochu jako komentář), že se o něm někde někdo zmínil. A po schválení to bude vidět i na webu pro čtenáře, aby mohli směřovat na další související weby, kde byl publikován článek na podobné téma.

    Každopádně můžete tuto funkci zcela vypnout v menu Nastavení – Komentáře – odškrtnout políčko “Povolit oznamování příchozích odkazů z jiných webů (pingbacky a trackbacky)”. A pokud ji sice chcete zachovat, ale nechcete, aby to fungovalo v rámci svého webu, tak můžete použít nějaký jednoduchý plugin, který tomu zamezí, např. No Self Pings či Disable Self Pingbacks.

    #15537

    peekaa
    Participant

    Díky. Jen upozorním že první plugin je již “outdated”, ale u druhé, na jeho stránkách přímo uvádí co přidat do functions.php, aby se navodilo patřičné chování.

    #15538

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, plugin No Self Pings je sice oficiálně zastaralý, ale zrovna v tomto případě to není problém, protože oba zmiňované pluginy obsahují jen jednoduchou funkci napojenou na filtr pre_ping. Ale to je na delší diskuzi o tom, které pluginy (a v jakém případě) opravdu považovat za zastaralé…

    Každopádně bych určitě raději použil plugin a nevkládal žádný kód do souboru functions.php v adresáři šablony, který slouží pro úpravy konkrétní (aktivované) šablony. Plugin je v tomto případě vhodnější, protože jde o úpravu webu nezávislou na zvolené šabloně…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti