Import z blogspot(blogger).com

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Import z blogspot(blogger).com

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1466

    Kniga
    Participant
    Web

    Na blogspotu máme blog s cca 750 články a 1660 komentáři. Nainstalovala jsme nejnovější wordpress a přes nástroje dala import z bloggeru… Import se téměř zdařil, natáhlo se 710 článků a bohužel jen 440 komentářů…

    Zkoušela jsem http://blogger2wordpress.appspot.com/ jenže stažený soubor z blogspotu má 10 mb a to je na tuhle webovou aplikaci asi moc…

    Komentáře bychom možná (alejen velmi možná) oželeli, problém je stím, že nechybí ani 40 prvních ani 40 posledních článků, takže postupně zjišťovat, který chybí a který ne by byla dos piplačka… Nevíte někdo co stím? Neexistuje jiný plugin? nebo třeba, že bych si stáhla nějaou starší verzi wordpressu pod kterým by to šlo? díky.

    #10785

    admin
    Keymaster
    Web

    Duplicitní dotaz je zde.

    – Nejsem si jist, ale když ten import spustíte ještě jednou, tak by mohly být chybějící články a komentáře doimportovány?

    – Je možné, že došlo k nějakému překročení limitů nastavených přímo u hostingu (např. maximum_execution_time či něco podobného). Ten samý limit může platit i pro uváděnou online aplikaci.

    – Můžete to zkusit ještě u WordPressu nainstalovaného na svém počítači (localhost). Můžete si také stáhnout offline verzi zmiňované aplikace pro převod, ale její spouštění z počítače není příliš snadné (je to skript pro Python).

    – Neumožňuje Blogger nějaký hromadný export a až z tohoto souboru by se následně provedl import?

    – Může jít i o nějakou chybu importovacího nástroje. Když se podíváte na příspěvky a komentáře, které nebyly naimportovány – není u nich nějaká souvislost (např. stáří, rubrika)?

    #10786

    Kniga
    Participant
    Web

    Jo duplicitni, ja jsme z toho uz tak nestastna, ze se ptam vsude mozne…

    1) import uz nelze znovu spustit, stisknutim tlacitka import se nic nedeje, maximalne se znovu objevi tlacitko seth autor

    2) na to se zkusim zeptat na hostingu, ale myslim ze to snad ne, ten blog ma kolem 10 mega tak to neni zase tak moc. Ta online aplikace bohuzel limit ma, to uz jsme si vygooglila…

    3) Prave, ja tomu nerozumim ani nevim co je Python, takze tohle pada… I kdyz si to nainsatluju na localhostu stejne bude tahat z blogspotu…

    4) Jo, blogger umoznuje export jednoho velkeho souboru xml, prave ten (ma cca 10 mega) bych potrebovala protahnout tou aplikaci, pak by se znej stal pripraveny soubor pro primou importaci do wordpressu. A naimportovala bych si to z neho, jinak bohuzel z blogspotu to taha primo z toho blogu, nenabizi to moznost importovat to ze souboru co mam na disku bohuzel….

    5) souvislost u nich asi neni. ALe stopro to nevim, jen nechybi zadna rubrika, tkaze prost etak poruznu..

    6) ted jsem zkousela naistalovat verzi wordpressu 3.1. (protoze jsem si vsimla, ze u toho pluginu ve spojeni s nejnovejsi verzi 3.3.1 sviti broke) a verzi pluginu 0.4 naimportovalo se 711 clanku a 1400 komentaru… Nova instalce wordpressu 3.1. a verze pluginu 0.3. Naimportovano jen 703 clanku, ale 1665 (jeden jeiny chybel) komentaru…

    takze fakt nevim :(

    #10787

    admin
    Keymaster
    Web

    Plugin Blogger Importer je asi opravdu “rozbitý”, což je škoda, protože jde o oficiální plugin WordPressu.

    Verze WordPressu by na tento problém neměla mít vliv, spíše by mělo záležet na verzi importovacího pluginu. Původní web (ze kterého importujete) měl klasickou koncovku blogspot.com nebo vlastní doménu?

    Našel jsem hlášeno několik různých chyb, které s tímto problémem patrně souvisí (1, 2). Pokud jsem to dobře pochopil, tak jsou problémy dost složité a postupně vzniká nová verze importovacího pluginu, kterou můžete vyzkoušet. Jak na to? Nejdříve importovací plugin deaktivujte a poté v adresáři wp-content/plugins/blogger-importer/ smažte všechny soubory (adresář languages můžete nechat) a ručně tam nahrajte 3 nové soubory, které stáhnete zde. Plugin opět aktivujte a doufejte, že dojde k nějakému pozitivnímu pokroku :-)

    #10788

    Kniga
    Participant
    Web

    Jee :) dekuji moc, vecer to zkusim (to vymazani a nahrani tech jinych trech souboru.

    Iportuju z blogspotu, originalni web je tadyhle http://trimeles.blogspot.com/ s tim, ze z toho jsme teda nejdriv udelali export a vytvorili testovaci blog tady http://kniga-sitara.blogspot.com/ z nehoz se pokousim udelat ten export do wordpressu… A az bude online spravcova hlavni, tak bych chtela zkusit to tahat z toho prvniho blogu… Kvuli otestovani nataveni autoru.

    #10789

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak jak to celé dopadlo? Podařilo se naimportovat?

    Aktualizace 2.8.2012: Mimochodem, nedávno vyšel zajímavý návod jak automaticky přesměrovat původní URL adresy článků na nové adresy ve WordPressu.

    A ještě jedna dobrá zpráva nakonec – nedávno vyšla velká aktualizace pluginu Blogger Importer a nová verze 0.5 by už měla fungovat bez závažnějších problémů…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti