(Html 500) a problém se šablonamy

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) (Html 500) a problém se šablonamy

Zvolené téma obsahuje celkem 16 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)
  • Autor
    Příspěvky
  • #30354

    herrdann
    Participant

    Dobrý den mám problém nastal po aktualizaci šablony cronus po aktualizaci to hodilo chybu že stránka nefunguje (html 500). Což jsem po dlohé době vyřešil přejmenováním šablony cronus na cronus2 což pomohlo a na stránky jsem se už dostal. Skusil jsem ji přeinstalovat a stalo se to samé, když jsem skusil jinou(Square) tak stale stejné. Teď to mám v šabloně twenty fourteen která funguje bez problému.
    Prosím mužete mmi poradit jak vyřešit tento problém?? Co nejdříve. Děkuji

    #30355

    glados
    Participant
    Web

    Zdravím,

    Šablonou to nebude, twenty šablony jsou basic a nic neumí, takže se možná vyrovnal poměr.

    Zkuste postupně vypínat pluginy a čistit cache. Může to dělat plugin na bezpečnost, který začne házet milion věcí do htaccesu. Mám stejný problém, ale jsem moc línej se do čištění pustit. Toť laický pohled.

    #30362

    admin
    Keymaster
    Web

    @herrdann: Cronus je poměrně nová šablona, takže tam nějaké problémy být mohou. Jakou verzi WordPressu používáte? Tím, že jste přejmenoval adresář se šablonou, tak jste ji vlastně natvrdo deaktivoval. Ale pokud se to děje už u druhé šablony Square, tak je to podivné.

    Chyba 500 se opravdu často zobrazuje v případě nějakých problémů se souborem .htaccess (jak psal @glados výše). Jaký používáte hosting?

    #30363

    herrdann
    Participant

    Používám wordpress 4.7 a (doménu) 9e.cz
    Skusil jsem deaktivovat všechny pluginy a znovu aktivovat cronus tak stále stejná chyba.

    #30364

    admin
    Keymaster
    Web

    9e.cz je doména Endory pro freehosting? Používáte nějaký jejich placený tarif? V nápovědě mají také pár informací o chybě 500.

    #30365

    herrdann
    Participant

    Ano endora je to freehosting. Ne nepoužívám žadný tarif zatím.

    Nyní jsem skusil šablonu SKT Strong která vypadá že funguje zatím bez problému tak bych vážně řekl že bude chyby spíš v někde jinde….

    #30366

    admin
    Keymaster
    Web

    Možná narážíte na nějaké limity neplacené varianty, zkoušel jste se podívat do logů, zda tam není nějaká konkrétní chyba?

    #30370

    herrdann
    Participant

    Bohužel jsem žadnou chybu nenašel. Tak nevím… Asi skusím najít nějakou vhodnou šablonu a doufat že se to nebude opakovat nebo máte nějaký nápad čím by to ještě mohlo být?

    #30373

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste namátkou ještě pár dalších oblíbených šablon a uvidíte, zda se to bude opakovat. V logu v administraci Endory není vůbec žádná chyba? To je dost podivné, většinou se tam alespoň něco najde, máte logování chyb aktivované?

    #30374

    herrdann
    Participant

    Mohl by to být tento soubor? na začátku to tam hlasí chybu. ale nevyznám se v tom, tak nevím…

    #30377

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, ta chyba s tím bude určitě souviset:

    PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined method tempo_core::zeon() in /home/users/reparskadrazka9e/reparskadrazka.9e.cz/web/wp-content/themes/cronus/cfgs/pages/appearance/faq.php:26
    Stack trace:
    #0 /home/users/reparskadrazka9e/reparskadrazka.9e.cz/web/wp-content/themes/cronus/functions.php(47): include_once()
    #1 /home/users/reparskadrazka9e/reparskadrazka.9e.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php(298): cronus_load_configs('')
    #2 /home/users/reparskadrazka9e/reparskadrazka.9e.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters('', Array)
    #3 /home/users/reparskadrazka9e/reparskadrazka.9e.cz/web/wp-includes/plugin.php(453): WP_Hook->do_action(Array)
    #4 /home/users/reparskadrazka9e/reparskadrazka.9e.cz/web/wp-content/themes/tempo/lib/main.php(172): do_action('tempo_load_cfgs')
    #5 /home/users/reparskadrazka9e/reparskadrazka.9e.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php(298): tempo_setup_theme('')
    #6 /home/users/reparskadrazka9e/reparskadrazka.9e.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php(323): WP_Hook->apply_filters(NULL in /home/users/reparskadrazka9e/reparskadrazka.9e.cz/web/wp-content/themes/cronus/cfgs/pages/appearance/faq.php on line 26

    Původně jsem si toho nevšiml, ale Cronus je vlastně jen odvozená šablona pro Tempo. A tato odvozená šablona volá nějakou nedefinovanou funkci, patrně to souvisí i s novým WordPressem 4.7, který obsahuje důležité změny pro hooky (a představuje novou třídu WP_Hook()).

    A ještě než to začnu zkoušet, máte na webu nejnovější verzi šablony Cronus i rodičovské šablony Tempo? Mohlo by se totiž třeba stát, že máte sice aktuální verzi šablony Cronus, ale starší verzi šablony Tempo, což by mohlo tyto problémy způsobovat…

    #30379

    herrdann
    Participant

    Tak Dobrá problém vyřešen cronus potřeboval aktualizovat šablonu Tempo a nainstalovat jeden plugin… ale že by to někam napsali, to asi ne…
    děkuji za rady určitě se někdy zas ozvu…
    Jo již funguje vše jak má ještě jednou díky..

    #30380

    admin
    Keymaster
    Web

    @herrdann: Tak jsme na to přišli asi vzájemně ve stejnou chvíli :-) Jaký plugin byl potřeba?

    #30385

    herrdann
    Participant

    BYL potřeba tento plugin Llorix One Companion . Hned ho to nabýzelo při aktualizaci Tempo myslím že bez něj by to ani neaktualizovalo.

    #30386

    admin
    Keymaster
    Web

    Hmmm, tak to moc nechápu, protože plugin Llorix One Companion by měl podle popisu sloužit jako doplněk pro šablonu Llorix One Lite? Nesouvisel ten plugin spíše s jinou používanou šablonou?

    #30390

    herrdann
    Participant

    Pravda možná to bylo psáno jako doporučení pluginu (neboť tu šablonu mám nainstalovanou)… tak asi jen stačí aktualizovat Tempo..

    #30395

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za potvrzení, celkově je zajímavé, že asi nejsou odvozená a rodičovská šablona nějak propojené, aby k podobným problémům nedocházelo. Ideálně, kdyby nešla odvozená šablona vůbec aktivovat, pokud by neodpovídala potřebné verzi rodičovské šablony… Dokonce jsem na to našel jedno hlášení, které už tam vývojářům leží 6 let a ještě se k tomu nikdo nedostal :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 17 příspěvků - 1. až 17. (z celkem 17)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti