HOME

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 24 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  zjesu a poslední změna je stará 5 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 25)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35118

    kyko
    Participant

    Moc rád bych odstranil z hlavní lišty odkaz “Úvodní stránka”, zabírá tam cenné místo – http://www.slovanstvi.cz … Šablona Twenty Ten.
    Kdyby to nešlo, tak aspoň přejmenovat na “Domů”. Věděli byste někdo prosím, co s tím? Je-li to složitější, rád někomu zaplatím. Moc díky!
    pogan

    #35119

    mirekk
    Participant
    Web

    V editaci hlavního menu ta položka nejde smazat?

    #35120

    kyko
    Participant

    Ne, položka “Úvodní stránka” se nikde nezobrazí. Díky

    #35122

    Tomáš
    Participant

    Položka “Úvodní stránka” by se měla zobrazit jako uživatelský odkaz v hlavním menu, a po její rozkliknutí by se měl objevit odkaz pro její smazání.

    #35131

    kyko
    Participant

    Jako uživatelský odkaz se objeví pouze název stránky (článku) použitého na home (“Proč”). Ten mazat nechci. Položka “Úvodní stránka” tam není. Díky

    #35132

    Tomáš
    Participant

    No a máte vůbec v nastavení menu určenou jeho polohu zobrazení v šabloně (viz obrázek v příloze)?

    Attachments:
    #35136

    kyko
    Participant

    Díky, to jsem teď zkusil a očesalo mi to počet položek menu (tlačítek-odkazů) cca na polovinu. To nechci.
    Myslím, že možnost smazání položky “Úvodní stránka” v administraci neexistuje, chce to zásah do systému. Kdyby to bylo html, smažu si to sám, ale systém wp nechápu …

    #35137

    zjesu
    Participant

    Možná nechápu, co se tu řeší – v tom případě se omlouvám, ale pokud vlezu do nastavení menu šablony Twenty Ten v 2.4 na WP 4.9.5 dělám si sním, co potřebuji – viz scr.

    #35139

    Tomáš
    Participant

    Problém je v tom, že @kyko pravděpodobně nemá pravděpodobně vytvořené vlastní menu, ale má jen automaticky vygenerované základní menu, které obsahuje úvodní stránku, a následně všechny nově vytvořené stránky.

    #35140

    kyko
    Participant

    Díky, to je velmi názorné, ale já stejně nikde nenajdu položku “Úvodní stránka”, kterou bych mohl mazat nebo editovat … Navíc nemohu zaškrtnout okýnko “Základní navigační menu” protože používám Hlavní menu.
    Jestli jsem menu vytvořil nebo ne, to nevím, ne že bych si to nepamatoval, ale nechápu ten rozdíl. Položky menu jsem samozřejmě tvořil, ale celé menu? Nevim…

    #35141

    zjesu
    Participant

    OK Tomáši, jak jsem předeslal, nemohu rozumět všemu :-) Netuším, co je automaticky generované základní menu. Tu šablonu jsem si nasadil na svůj testweb dnes prvně, jen kvůli tomuto vláknu a neznám ji. Pokud má zatrženo “Automaticky přidávat nově publikované hlavní stránky do menu”, snad i tak má možnost to menu upravovat – mazat. A to, ať už přes Vzhled >> Menu, nebo Vzhled >> Přizpůsobit >> Hlavní menu. Klidně to testnu. Napovězte :-)

    #35142

    kyko
    Participant

    Tak sem zaškrtl ” Automaticky přidávat nově publikované hlavní stránky do menu” Objevila se položka “Úvodní stránka – Proč” Hurá!! Ale odstranit ani editovat nejde, pouze “přidat do menu” …
    Přes ty tagy editovat neumím.
    Díky

    #35143

    zjesu
    Participant

    OK kyko, zkusme to tak, že budete klikat podle komiksu níže :-)
    Je to odstranění položky z menu na 5 kliků (5 obrázků)
    Kam se dostanete, co vidíte? Nejlépe, pokud také přidáte obrázky.

    #35145

    kyko
    Participant

    Výborně! takhle to snad zvládnu. Problém je, že nepoužívám “Základní navigační menu”, jako Vy, ale Hlavní menu a tam vypadá administrace jinak. Zkusím to nascreenovat.

    #35146

    zjesu
    Participant

    Myslím, že si pořád jen nerozumíme, protože princip přidávání – mazání menu je (domnívám se) pořád stejný, ať už se jmenuje, jak chce.

    #35148

    kyko
    Participant

    Krok 3 už je jiný a 4 už je úplně mimo. Položku “Hlavní stránka” tam prostě nedostanu.
    Pravda je, že tomu nerozumím ani trochu a to ani filozoficky … Komplikovanost mi přijde záměrná na úkor prosté účelnosti. Jak windowsy …

    Attachments:
    #35152

    zjesu
    Participant

    Já bych začal deaktivací všech pluginů. Předpokládám, že máte práva “admin”. Z obrázku moc nechápu, proč v menu vidím jiné položky, než máte v administraci menu na 1. úrovni. To může způsobovat nějaký plugin. Proto všechny deaktivovat, obnovit stránku prohlížeče (bez cache (chrome ctrl+F5)). Co je vidět?

    #35153

    kyko
    Participant

    Plugin je pro mne sprostý slovo, nepoužívám žádný, nikdy jsem nepochopil jejich účel. Obnovil sem (Firefox), furt stejný …

    #35154

    zjesu
    Participant

    Zkoušel jste změnit šablonu na základní Twenty Seventeen? Určitě by to byl můj další krok po deaktivaci pluginů (které nemáte).

    #35155

    mirekk
    Participant
    Web

    @kyko: asi jste správně nepochopil, jak tvorba menu funguje. Musíte mít menu, které chcete editovat, vybrané. To znamená, že v horním rozbalovacím poli vyberete menu, které chcete editovat a kliknete na Vybrat. A pak to menu upravujete.
    Vy píšete, že nepoužíváte Základní navigační menu. Takže se přepněte do jeho editace – vyberte ho z rozbalovací nabídky a klikněte na Vybrat. Tím jste v jeho editaci a můžete ho, pokud ho nepotřebujete, smazat nebo editovat. Pokud ho budete jen editovat, po skončení editace ho musíte Uložit.
    Další věc, kterou nevím, jestli víte je, že dole pod menu jsou zaškrtávací políčka kde určujete, kde se má menu zobrazit.

    Píšete, že WordPress je záměrně složitý. Ne, není složitý, je jednoduchý, je to jen o pochopení jeho proncipu.

    Attachments:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 25)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti