Hledám a nenacházím pluginy…

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Hledám a nenacházím pluginy…

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Sniper24 a poslední změna je stará 9 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19139

    Sniper24
    Participant

    Dobrý den,
    instaluji, zkouším, hledám, hledám, nenacházím, panikařím :o

    1.) Hledám plugin fotogalerie, která mi umožní skrýt nepřihlášeným uživatelům vybrané fotky v dané galerii, tyto vybrané fotky v galerii by se zobrazily uživateli až po jeho přihlášení.
    Nevím zda vůbec taková fotogalerie existuje s touto funkcí, nebo jestli si lze pomoci (např. k pluginu NextGEN Gallery) jiným pluginem.

    2.) Nenašel jsem plugin respektive widget, který mi umožní v bočním menu zobrazit nejen posledně zadané příspěvky (a komentáře), ale i posledně editované (starší upravené). Chci říct, když zedituji starší příspěvek, aby se mi zobrazil v bočním widgetu na prvním místě. Pluginů pro zobrazení posledně vytvořených příspěvků je mraky, ale plugin posledně vytvořených příspěvků + editovaných příspěvků jsem nedohledal.

    3.) Dříve už jsem se tu někde ptal po pluginu (widgetu) právě aktuálně přihlášených uživatelů ve wordpress, ale bez výsledku :(

    4.) Neustále si hraju s kálendáři akcí, ale nejsem 100% spokojen. Klasický widget Kalendář vám označí v kalendáři dny přidaných příspěvků, ale chtěl bych, aby kalendář zobrazoval i budoucí příspěvky (naplánované akce). Takto to lze řešit pluginem Events Manager, ale už to nejsou klasické příspěvky wordpressu, ale události tohoto pluginu Events Manager. Nyní musím na stránkách přidávat událost do Events Manageru a až když akce proběhne, musím vytvořit nový příspěvek s touto proběhlou akcí :roll: . Nelze nějakým způsobem zadávat do nějakého widgetu kalendáře budoucí akce formou klasickým příspěvků (aby se v kalendáři nezobrazovaly datumy přidání příspěvku do WP, ale budoucí datumy konání daných akcí).

    Budu vděčný za jakékoliv nakopnutí kupředu :) Mockrát díky :!:

    #19144

    admin
    Keymaster
    Web

    Dlouhý dotaz :-) Budu asi doplňovat postupně, když bude trochu času…

    ad 2) Problém se řešil zde. Stačí použít drobnou funkci nebo nějaký specializovaný plugin, např. Flexible Posts Widget.

    ad 3) Ptal jste se na tomto fóru? Vidím u vás pouze tento jediný dotaz (a dnes registrovaného uživatele)? V tomto případě by měl stačit plugin WP-UserOnline.

    #19149

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 3) Možná jste se ptal původně zde?

    #19152

    Sniper24
    Participant

    Ano na tam tom fóru jsem se ptal, na tomto ještě ne, takže moje chyba.

    ad 2) tento plugin Flexible Posts Widget jsem také zkoušel, ale problém možná zdá se nebude v pluginu, ale v šabloně jako takové. Totiž nefunguje ani vložení daného kódu do souboru functions.php. Používám Atahualpu verzi 3.6.9. a problémů se šablonou bylo vícero, respektive s každou verzí. V nějaké verzi nefungovalo to a v jiné zas tamto. Musel jsem volit nejmenší zlo, ale i přes tyto problémy mi tato šablona vyhovuje díky svojí uživatelské flexibilnosti.

    ad 3) mockrát díky, tento plugin jsem nějako přehlédl, myslím že tohle bude supr :)

    #19157

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 2) Zkusil jsem nainstalovat šablonu Atahualpa (nejnovější verze 3.7.15), přidal widget “Nejnovější příspěvky” a uvedený kód v souboru functions.php bez problémů funguje, protože se příspěvky seřadí podle toho, kdy byly naposledy upravovány. Zkusil bych šablonu nejdříve aktualizovat a pak případně povypínat pluginy, mělo by to fungovat…

    P.S. Plugin Flexible Posts Widget se mi také bohužel nepodařilo zprovoznit, respektive funguje, ale nemá tam volbu na řazení podle posledních úprav, pouze podle data publikování.

    #19161

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 1) Pokud pro galerie používáte plugin NextGEN Gallery, tak pro tyto účely existovala kombinace pluginů User Access Manager a User Access Manager – NextGEN Gallery Extension. Ale podle ohlasů ve fóru už nemusí být funkční, těžko říci…

    Obecně můžete použít nějaký plugin (např. Restrict Content), který umí omezit přístup pouze k některým částem stránek a můžete si to nastavit konkrétně pomocí zkráceného zápisu (shortcode).

    Nebo chcete označovat přímo obrázky v galerii? Takže máte např. galerii “Na výletě se psem” a některé obrázky chcete zobrazovat jen někomu a některé všem? Není lepší vytvořit dvě galerie (jednu veřejnou a druhou pouze pro registrované)?

    #19204

    Sniper24
    Participant

    ad 1) ano chtěl bych aby se dali skrýt jednotlivé obrázky v galerii, pokud to nepůjde budu to muset udělat jak píšete – tedy jedna galerie veřejná, druhá skrytá.
    Nyní zkouším plugin User Access Manager + User Access Manager – NextGEN Gallery Extension, nevím zda je to dobře nastaveno, ale označím zatržítko Access u jednoho obrázku, po uložení se označí jako Access všechny obrázky v celé galerii a pro nepřihlášeného se skryje komplet celá galerie, zkusím si s tím ještě pohrát, ale moc tomu nevěřím že to bude fungovat

    ad 2) takže zde jsem přišel na to kde je chyba: vyzkoušel jsem novější verzi Atahualpy (3.7.15.), doplnil kód do functions.php a stále problém přetrvával. Nakonec jsem deaktivoval plugin Post Types Order, kterým řadím příspěvky na stránkách a poté widget Nejnovějších příspěvků fungoval. Takže buď budu mít to a nebo to :/

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti