Google Language Translator a jak dostat překlady do google indexu?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Google Language Translator a jak dostat překlady do google indexu?

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 10 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27823

    PeLop
    Participant

    1. Snažím se nějak alespoň automaticky vytvořit vícejazyčný obsah a především o to, aby google posílal lidi dotazující se svým jazykem jiným než angličtina. Jsem v této fázi http://moulay-bouzerktoun.info/ a nevím jak docílit, aby překlady měly jiné URL, které bych následně nacpal googlu v search console, nebo sitemapou.
    2. Jak se na takovéto automat. stránky, navíc google technologií přeložené bude google koukat?

    dík P.

    #27961

    admin
    Keymaster
    Web

    Takže používáte plugin Google Language Translator, kde jsou překlady řešené pro uživatele pomocí automatického překladu a Javascriptu (nemění se URL adresa pro různé jazyky). A protože je to překlad automatický a tudíž nepřesný, tak se asi nikde neindexuje (patrně bude uložen/cachován někde přímo u Google) a slouží pouze jako pomocník pro uživatele (vyhledávače indexují pouze originální obsah).

    Existuje ale i prémiová verze tohoto pluginu (za 30 USD), která umožňuje automatické překlady editovat v rámci samostatných stránek. Takže buď bude něco přeloženo automaticky (a neindexované) nebo to bude přeložené ručně a bude to uložené ve WordPressu (a pak to bude asi samostatná stránka/příspěvek a mohlo by to být indexováno, ale nevím, nezkoušel jsem).

    V případě ručního překládání jsou ale už asi možná lepší nějaké lepší pluginy, např. Polylang či WPML (placený), které umí automaticky rozlišovat pro vyhledávače příslušný jazyk a řeší mnoho dalších možností.

    Osobně jsem docela rád, že automatické překlady nejsou nikde indexovány :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (z celkem 2)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti