Google Analytics

Zvolené téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Jiří Humplík a poslední změna je stará 9 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19381

    Jiří Humplík
    Participant
    Web

    Ahoj, objevil se u mne problém, když jsem chtěl začít používat GA. Dodávám, že používám poslední v. WP. Jsem zvyklý, z předchozích webů, že GA ověřuji vždy za pomocí nahrání HTML souboru na root stránky. Takže jsem si stáhl přímo soubor, jenž je vygenerovaný pro můj web a nahrál ho na /. Jenže když dám “Ověřit”, vypíše mi GA chybu, ale podívejte jakou:
    chyba GA

    Což je velice zvláštní, jelikož soubor jsem nijak nemodifikoval. Znamená to, že mám něco špatně v kódu stránky a to musí přerušit nějaký proces od GA. Nefunguje ani ověření pomocí Meta značek a to také nechápu. A ještě pro doplnění, když se podíváte na výsledek testu: , tak dole to píše, že mám málo textu, což není možné a že mám málo odkazů, což také není možné, zde se mi tedy také potvrzuje, že je na stránce něco špatně, i když zobrazení probíhá v pořádku. Poradíte mi prosím, co mám dělat, aby to bylo bez chyby?

    #19382

    admin
    Keymaster
    Web

    Soubor byl patrně špatně stažen. Někdy se stává, když na něj kliknete pravým tlačítkem a chcete ho “Uložit jako” na nějaké přesné místo, tak se nestáhne jen samotný soubor, ale i celá HTML stránka. Zkuste ho stáhnout tak, že na něj přímo kliknete. Nebo jste použil pro stahování souboru třeba jiný prohlížeč, nevím.

    Osobně pak používám plugin Google Analyticator, kam stačí zadat ID a vše funguje automaticky.

    I když teď pořádně koukám na screenshot a vůbec nejde o Google Analytics, ale o Nástroje pro Webmastery (Google Webmaster Tools)?

    Pokud nefungují ani meta značky, tak mě napadá, jestli vše nahráváte (upravujete) na správném webu (FTP)? Žádné další informace na screesnhotu bohužel nevidím, takže netuším o jaké problémy ještě jde…

    #19388

    Jiří Humplík
    Participant
    Web

    Děkuji za rady, Google Analyticator říká: “Google PHP API Client requires the CURL PHP extension”, takže asi problém v hopstingu, mám jen IC.cz. Omlouvám se, myslel jsem Webmaster Tools, zkoušel jsem to potom propojit pomocí GA, tak se mi to spletlo. Meta značky přidávám pomocí Custom Headers and Footers, a vše ostatní mi pomocí tohoto pluginu funguje. Nejhorší je, že když chci propojit web s GA, tak ty metaznačky to také nenajde a nic se nesleduje (návštěvnost atp.), tedy si i WBMT myslí, že nemám účet na GA, a tedy nefunguje propojení WBMT s GA, tudíž veškeré možnosti ověření mi nefungují. Ten soubor jsem zkusil stáhnout ještě v IE, původně v Chrome a stále to nefunguje a vyhazuje ten stejný err. Ano, mám teď jen jeden web, jedno FTP, jeden účet. Nahrávám to určitě správně. Jiný eror nemohu najít, nemám možnost tedy podat bližší info.

    #19389

    Jiří Humplík
    Participant
    Web

    A ještě dodávám, že obsah souboru je správný: “google-site-verification: google3cde59e97ab9e2f8.html” – nic víc, nic míň – otevřeno pomocí PSPad. Přikládám jej do přílohy…

    #19391

    Jiří Humplík
    Participant
    Web

    Teď jsem nainstaloval plugin: Google Analytics for WordPress, ale ověření WBMT přes GA stále nefunguje a na GA nejsou pro tuto stránku ještě dostupné žádné informace, tak nevím, zda plugin funguje správně, musel jsem manuálně přidávat UA kód, jelikož to nemohl najít samo požadovaný web… Vůbec nevím tedy v jaké je to fázi, ale to hlavní, to propojení s WBMT stále nejde.

    #19392

    Jiří Humplík
    Participant
    Web

    Tak Google Analytics už mi fungují, právě pomocí výše uvedeného pluginu. To by bylo. Ale ověření WBMT stále nejde ani pomocí souboru, ani pomocí GA.

    #19393

    Jiří Humplík
    Participant
    Web

    Já už na to nemám :-D Vyzkoušel jsem milion možností, které jako amatér znám, ale prostě to nefunguje. Ten problém je snad na straně WBMT, protože zdrojová část webu odpovídá. Napadla mě ještě možnost, že je problém v CHMOD a google nemůže přistupovat, ale CHMOD na souboru je v pořádku, tak snad jen ROOT CHMOD, ale jde to vůbec?

    #19396

    Jiří Humplík
    Participant
    Web

    tak jsem ještě zkoušel ověřit alexu a dělá to úplně to samé!!!

    #19399

    admin
    Keymaster
    Web

    Obrázek s původní chybou z fóra zmizel? Není možné nahrávat .html soubory, přejmenujte ho prosím na .txt nebo napište URL adresu, kde se na něj můžeme podívat. Potom také můžeme ověřit, zda tam jsou příslušné meta značky. Těžko říci, zda za to může hosting a Google vyžaduje cURL…

    #19400

    Jiří Humplík
    Participant
    Web

    Ano, to přesně je ten problém, google vžaduje CURL a ten na ic.cz není. Je to bohužel už zastaralý hosting, a tedy jsem migroval na nový, neměl jsem na to nervy. Děkuji za rady a přejí hezký zbytek víkendu

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (z celkem 10)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti