Fotogalerie – náhled obrázků

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Fotogalerie – náhled obrázků

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 8 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24536

    jnn
    Participant

    Dobrý večer,
    používám šablonu FREELANCER a chtěla bych si vytvořit fotogalerii s náledy nahraných obrázků. Jsem nováček v používání WordPressu, takže nevím jak na to. Poradíte mi, prosím? Děkuji.
    Jitka N.

    #24556

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ahoj.
    Na webu http://wp-help.cz je návod, jak vytvořit jednoduchou fotogalerii, tuším, že jsem tam psal něco lehce i o lightboxech (zvětšení obrázku po kliknutí).

    http://wp-help.cz/2014/11/vytvoreni-fotogalerie/

    Snad vám to pomůže :)

    #24565

    admin
    Keymaster
    Web

    @sjiamnocna: Díky, dobrý obecný návod pro začátečníky, jen pár drobností, které by to chtělo upřesnit, aby galerii úspěšně dokončili:

    1) Nechápu “zelené tlačítko”, na obrázku ho nikde nevidím?

    2) Hodila by se zmínka na instalaci nějakého jednoduchého Lightbox pluginu, jinak uživatel skončí s tím, že se mu budou obrázky otevírat v základním zobrazení, tedy “mimo web”. Nebo zatím spíše zvolit možnost “Stránka se zobrazením souboru”.

    3) Trochu matoucí mi přijde zmínka o náhledovém obrázku. Není to náhledový obrázek pro galerii, ale pro příspěvek, který galerii obsahuje.

    @jnn: Snad nebude mít použitá šablona Freelancer nějaké specifické požadavky. A dejte nám prosím vědět, zda se to podle odkazovaného návodu podařilo zprovoznit. Pokud nebude tento způsob dostačující, tak existují i další specializované pluginy, ale pro většinu uživatelů základní galerie WordPressu bohatě stačí…

    #24569

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    @ 1) Trochu jsem si hrál s nastavením barev v adminovi, které byly v soudobé verzi “nové”, takže jsem měl zelenou místo modré.

    To tlačíko je vidět o obrázek výše.

    @ 2) Přemýšlel jsem o tom, bylo to i v plánu, ale web je momentálně v rozkladu a já přemýšlím, jak to trochu oživit popř. předělat, takže prosím o trpělivost :) ;)

    @ 3) O náhledovém obrázku je tam zmínka s odkazem na vlastní návod. Přiznávám, že je to nepřesné, uvádět, že náhledový obrázek patří ke galerii.

    #24572

    admin
    Keymaster
    Web

    Už jsme asi “ukradli” téma původnímu tazateli, ale:

    ad 1) Aha, nevšiml jsem si :-) Ale pro návod to není podstatné, čtenáře to nezajímá. Jednu chvíli jsem si i myslel, že jde o zelené tlačítko pro NextGEN Gallery, které tam také bylo někde vidět.

    ad 2) Co to znamená “v rozkladu”? Doména je dobrá, myšlenka také, jen to chce každý den napsat nový článek :-) A postupně budou vznikat stále lepší návody, které tu klidně můžete propagovat, když se budou k tématům hodit…

    #24575

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    @ 1) Ano, NGG tam opravdu na tom webu je

    @ 2) V rozkladu jsem myslel to, že nemám moc času, každý den něco psát a screenovat (a na webu je to bohužel vidět); studuji na gymnáziu (ano, občas se i doma učím :) ), hraju na bicí v kapele a na ZUŠ, zpívám ve školním sboru, už mám pár stálic (webů pro klienty), které pořád potřebují moji péči, snažím se léčit z následků léčby, sportovat a občas si vylepšuji skóre zde na fóru.. :)

    Asi těchto O.T. nechám, ale děkuji za podněty… snad se mi to podaří trochu vylepšit

    #24585

    admin
    Keymaster
    Web

    ad 2) Pravda, kdybych měl dost času, tak už jsem také podobný web s návody pro začátečníky vyrobil :-) Plánoval jsem to už asi 8 let, ale pořád nějak nebyl čas…

    Ale konec off-topic diskuze. Omlouváme se @jnn za všechny emailové notifikace, které mu kvůli tomu dorazí…

    #24654

    jnn
    Participant

    Nakonec jsem na vytvoření jednoduché fotogalerie přišla, ale fotky se otvírají v novém okně. Asi budu potřebovat nějaký ten plugin.

    #24676

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Teď se hodí ten plugin “lightbox”, který admin zmínil. Je to plugin, který zvětší obrízek, a ztmaví (popř. zesvětlí) zbytek stránky, aby se zbavil rušivých elementů.

    Klikněte na nějaký obrázek v návodu (mimo ten úplně nahoře):
    http://wp-help.cz/2014/11/vytvoreni-fotogalerie/

    Přesně to dělá plugin Easy FancyBox, ale existuje jich spousta jiných, stačí zadat do vyhledávání na WordPress.org slovo lightbox

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti