Foto v Knihovně medií

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29041

    richi
    Participant

    Dobrý den,
    nastal problém s načítáním fotografií do knihovny medií.
    Jako administrátor jsem s tím neměl nikdy problém, až do tohoto týdne.
    Pokud natáhnou fotografii do knihovny medií, tak se objeví pouze symbol obrázku, fotografie nemá náhled(viz. příloha) a následně nejde z knihovny medií přesunou na webové stránky. Toto v minulosti fungovalo bez problému.
    Děkuji za odpověď.

    #29042

    admin
    Keymaster
    Web

    Náhled se do fóra patrně nepodařilo nahrát?

    Nemůže ta chyba souviset s nějakou nedávnou změnou na webu, např. aktualizace WordPressu, pluginů či šablony?

    #29053

    richi
    Participant

    Aktualizaci WordPressu jsem proved až po tomto problému, v domnění, že to pomůže.
    Nepomohlo. Jiné činnosti spojené s webem nebo v administrací ve WordPressu jsem neprováděl, proto právě nevím, v čem může být problém.
    Ještě jednou přikládám přílohu.

    #29054

    richi
    Participant

    tak snad teď se příloha vloží…..

    #29059

    admin
    Keymaster
    Web

    @richi: Nějak se nedaří? Případně screenshot uložte na nějakou externí službu a napište sem jen odkaz. Nebo ho nahrajte někam na svůj web a také napište odkaz…

    #29060

    richi
    Participant

    Tak snad teď… předem děkuji za pomoc

    #29063

    admin
    Keymaster
    Web

    To je ten samý obrázek jako jste zkoušel nahrát výše? Nahrál jsem ho bez problémů, tak nevím, proč to nešlo…

    Jaký používáte hosting?

    Když se podíváte na FTP (parně složka wp-content/uploads/2016/09), tak tam byl obrázek fyzicky nahrán nebo vůbec ne? Zkuste ještě nahrát jen nějaký jednoduchý malý obrázek bez diakritiky v názvu (třeba klidně znovu nějaký obrázek, který už na webu je).

    #29065

    richi
    Participant

    Taky nevím proč nešlo..
    používám český hosting….
    ..ano, fyzicky nahrán je, pokud si na obrázek kliknu tak se objeví okno “podrobné informace o obrázku” a po kliknutí vpravo dole na “upravit další informace” se náhled objeví v okně “podrobné informace o obrázku”….

    zkusil jsem soubor bez názvu, malý i ten co už tam byl, i bez diakritiky a pořád stejné…
    ještě se zeptám…není nějaké kapacitní omezení v knihovně médií, máme tam již uloženo velké množství dat….
    navíc jsem si všiml, že v knihovně medií zmizely náhledy některých starších vložených fotografií…..což mi není jasné už vůbec….

    #29066

    admin
    Keymaster
    Web

    Český hosting má tuším omezení 10 GB prostoru a 100 tisíc souborů, což by asi neměl být problém.

    Podezřívám trochu jednu hlášenou chybu WordPressu, ale potřeboval bych to ověřit. Můžete mi poslat administrátorské přístupy k webu a FTP?

    Další možností je nějaký problém na straně hostingu (CHMOD), ale to by se obrázky patrně nenahrály vůbec na FTP, těžko říci…

    #29082

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak nakonec vůbec nešlo o problémy s novou verzí WordPressu 4.6.1 a i základní soubory s diakritikou se nahrávají správně. Problém souvisí s velikostí nahrávaných obrázků (např. velké soubory z fotoaparátu), které jsou sice nahrány, ale WordPress už nemá dostatek paměti, aby z nich vytvořil potřebné náhledy pro zobrazení v administraci a na webu. Na webu máte totiž pouze 48 MB dostupné PHP paměti (memory_limit), což patrně bohužel nestačí. Zkuste to změnit v administraci hostingu, záložka “Domény a hosting”, klikněte na ikonku Webserver u konkrétní domény, dále najděte část “Nastavení PHP” – Změna nastavení PHP – zvolte doménu a navyšte hodnotu memory_limit ze 48 třeba na 128 (a potvrďte změnu tlačítkem “Odeslat”).

    Doporučil bych si také stěžovat přímo u podpory Českého hostingu na prastarou (a nebezpečnou) verzi PHP 5.2.x, která může snižovat výkon WordPressu. Bohužel je ale jejich přístup dost unikátní, kdy si to musíte všechno zařídit sám nebo za to zaplatit, s čímž jsem se ještě u “normálních” hostingů nesetkal. Občas sice také mají starší servery se starými verzemi PHP, ale na emailovou žádost bez řečí všechno sami přestěhují nebo aktualizují.

    Moje vysvětlení tedy spočívá v tom, že se nepodařilo správně nahrát velký obrázek (cca 3 MB), následně jste zkusil aktualizovat WordPress na nejnovější verzi, ale tím došlo k tomu, že už nešel nahrávat ani obrázek o velikosti cca 0,5 MB (může to souviset právě i se starou verzí PHP v kombinaci s nejnovějším WordPressem). Díval jsem se na FTP a u starších obrázků, kde chybí náhledy, to také nikdy nefungovalo, jen si na to asi nevzpomínáte. Nikdy tam nebyly vygenerovány všechny potřebné velikosti obrázků, aby se to v administraci správně zobrazovalo…

    Pokud by navýšení memory_limit nepomohlo, tak můžete ještě zkusit změnit používanou grafickou knihovnu pro generování obrázků (řešili jsme např. zde).

    #29083

    richi
    Participant

    Velmi děkuji za odpověď a zjištění problému.
    Zkusím dle doporučení.
    S pozdravem
    Mička R.

    #29084

    richi
    Participant

    Vyzkoušeno, již funguje.

    Ještě jednou děkuji.

    MR.

    #29087

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za odpověď :-) Zkusil bych do budoucna ještě raději přejít na novější verzi PHP, která může časem způsobovat i další problémy…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 13 příspěvků - 1. až 13. (z celkem 13)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti