Export příspěvků

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  zjesu a poslední změna je stará 5 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35058

    honzaveleta
    Participant

    Nevíte někdo jak vyexportovat příspěvky včetně fotek(těch je tam opravdu hodně) ze starého WP a naexportovat je do nového WP. Celkově je tam cca 5Gb dat? Vím že WP má zabudovaný export a import, ale takovéhle množství dat to prý nedá. Díky za každou radu.

    #35059

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    no pokud to bude vlastně 1:1, tak já bych to dělal a už jsem to tak i dělal tak, že jsem si udělal export příspěvků a fotky jsem si stáhl přes FTP a nově je naimportoval přes FTP. Respektive pokud je to na 2 různých místech, tak to přes to FTP tam nasypete rovnou. Nebo v tomto vidíte nějaký problém?

    #35066

    admin
    Keymaster
    Web

    Klasický export/import by měl být docela optimalizovaný, zkoušel jste to a nešlo to? Jinak je samozřejmě další možnost (preferovaná), a to zkopírování souborů na FTP + databáze (tímto způsobem získáte kompletní kopii webu).

    #35068

    Azifaral
    Participant
    Web

    @admin: Pokud těch obrázků je 5GB, tak nevěřím, že to nepadne na timeoutu, už jenom to, že to bude muset ten WP na tom webu zabalit do zipu. To nemluvě o tom, že pak bude muset @honzaveleta stáhnout do počítače 5GB balík dat a pak ho zase importovat do nového wordpressu. Já to svého času fakt zkoušel, tudy cesta moc nevede, to je tak do 100MB dat.

    #35069

    admin
    Keymaster
    Web

    Klasický WP export ale obrázky vůbec neobsahuje? Jde pouze o .xml soubor s odkazy na obrázky a nový web si je až potom při importu sám automaticky stahuje na základě těchto odkazů? Ale nejsem si moc jist, myslím, že to tak alespoň dříve fungovalo…

    #35085

    zjesu
    Participant

    Pánové, děkuji za tip. Nikdy jsem tento způsob nepoužil a ani jsem netušil, jak pěkně funguje.
    Zkusil jsem to na subdoméně a pravdou je, že web o velikosti 3,5GB vyexportoval xml velký 3,8MB a po importu to v rámci možností fungovalo.
    Samozřejmě je potřeba nastavit šablonu, doinstalovat pluginy (škoda, že to nepřenese nějak alespoň jejich seznam), ale i tak, překvapení :-)
    Pobralo to i nastavení některých pluginů (Contact Form 7, Easy Image Collage Premium, Shortcodes Ultimate..) Nevzalo to nastavení Gmedia Gallery (nepřekvapuje – je to galerie mimo WP média)
    Netuším, jak by to fungovalo při exportu z localhostu, ale předpokládám, že podobně.

    #35094

    admin
    Keymaster
    Web

    Já tento způsob právě nemám moc rád, protože se ztratí mnohé nastavení, pluginy, atd. Ale samotný obsah to přenese bez problémů, a to včetně informací o uživatelských polích (tabulka wp_postmeta). Neprojde ale také nic, co má vlastní databázové tabulky (většino galerie). Je to však dobrý způsob na pročištění webu, zůstane opravdu jen samotný obsah :-) A pokud někdo nepoužívá moc pluginů, tak je to dostačující…

    #35114

    zjesu
    Participant

    Máte na to nějaká oblíbený plugin?
    Líbí se mi, že nemusím obrázky stahovat a znovu uploudovat – že se o to WP postará sám.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti