Error establishing a database connection?

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Error establishing a database connection?

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  vasek.vavra a poslední změna je stará 12 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1443

    vasek.vavra
    Participant

    Ahoj všem, prosím o radu a pomoc. Nedostanu se ani na web, ani do administrace WP – vidím jen Error establishing a database connection. S WP jsem nic neměnil, nic neinstaloval. Vygooglil jsem, že uvedená chyba může souviset s chybným přihlašovacím jménem a heslem do databáze v souboru wp-config.php. Podíval jsem se na ten soubor, ale nic chybně uvedeného jsem tam nenašel = vše je správně zadáno. Čím to může být a co udělat…? Díky!

    #10658

    Speedi
    Participant

    Ahoj, zkus se přihlásit do databáze (mysql.hosting.cz)(nevím jak se přihlašuješ u svého hostingu) a uvidíš jestli ti to půjde. Tím zjistíš že máš správné heslo a login. Případně se informuj na hostingu zda nedělali změny.

    #10659

    vasek.vavra
    Participant

    Ahoj, do databáze jsem se dostal – stejným jménem a heslem, takže to by mělo být OK. Na hosting jsem už taky napsal, tak počkám. Díky

    #10660

    neteyescz
    Participant

    Ano, jak správně konstatoval Speedi, pokud je v souboru wp-config.php, jež se nachází v kořenovém adresáři webu vše zadáno správně, a přesto web ukazuje onu proradnou hlášku, pak se nejspíše jedná o chybu hostingu. Je zde možnost, že hosting např. změnil nastavení Mysql serverů, případně změnil názvy nebo adresy serverů. Taková věc by se ale solidnímu hosterovi stávat neměla. Ještě je zde možnost, že máte špatně nastaven údaj

    define('DB_HOST', 'localhost')

    Toto je velmi častou chybou. Některé hostingy totiž nemají toto nastavení, přesto ho však WordPress při instalaci defaultně nastavuje.

    Hezký den,

    Neteyes.cz

    #10661

    vasek.vavra
    Participant

    Mám tam nastaveno define(‘DB_HOST’, ‘mysql1.local.smarthost.cz’); takže se zdá, že poslední možnost bude webhosting… :-( Zatím bez reakce. Díky, dám pak vědět výsledek.

    #10662

    vasek.vavra
    Participant

    Takže nakonec pomohl webhosting, který mi napsal, že byla poškozená tabulka wp_options` . Stačilo dát repair table. Sice netuším, která bije, ale pomohlo to a web jede! Díky všem!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti