WooCommerce a EET

Zvolené téma obsahuje celkem 19 odpovědí. Do diskuze (9 účastníků) se naposledy zapojil uživatel  mirekk a poslední změna je stará 3 roky, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)
  • Autor
    Příspěvky
  • #29624

    HbikerD
    Participant

    Dobrý den, jde propojit WooCommerce s EET?

    děkuji

    #29625

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejste první, kdo se na to ptá :-) Před pár dny jsem to zběžně zkoumal, zda by to šlo přidat třeba do pluginu České služby, ale zatím jsem se nedostal k podrobnějšímu pročtení podmínek a technické specifikace…

    Pokud s tím máte nějaké zkušenosti nebo příklad jak by to mělo konkrétně fungovat, tak uvítám podrobnosti :-)

    Asi to půjde také řešit přes případné externí služby (např. Fakturoid a další).

    Další informace najdete případně zde.

    #29627

    HbikerD
    Participant

    Děkuji za odpověd když na něco přijdu písnu ;-)

    #30000

    Huhu
    Participant

    Dobrý den, kdyby prosím někdo věděl, jak integrovat EET do e-shopu, založeného na pluginu Easy Digital Download (platba přes PayPal nebo kartou, po zaplacení automatické dodání odkazu ke stažení zakoupeného digitálního produktu), byla bych neskonale vděčná.
    Děkuji předem!
    H.H.

    #30064

    admin
    Keymaster
    Web

    @huhu: To by se muselo patrně doprogramovat na zakázku, v případě zájmu se prosím ozvěte.

    Ale bude to vůbec potřeba? Nedávno jsem zaznamenal, že chtějí zase bezhotovostní platby z EET vyjmout? Ale nesleduji to moc detailně, takže nevím, jak to nakonec dopadlo…

    #30833

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak nakonec to vypadá, že bude EET nakonec opravdu zavedena, zejména pro platební karty je to docela vtipné :-)

    https://twitter.com/ftarreg/status/820395324497887232

    Pokusím se podporu pro EET doplnit v rámci pluginu České služby (zdarma), a to ještě v rámci chystané verze 0.6. Pokud se zajímáte o vývoj nebo budete chtít testovat aktuální verzi, tak prosím zde.

    Pokud si to představuji správně tak, jak by to mělo fungovat, tak by to nemělo být moc náročné. Stačí připravit základní UI pro WooCommerce (patrně něco v podobě funkce pro sledování zásilek) a napojit na to některou z dostupných PHP knihoven. A to hlavní se bude dít při objednávce, kde se pouze na fakturu (nebo samostatnou účtenku) doplní informace o odeslané účtence. Pokud jsem si ale zatím neuvědomil nějaké souvislosti, tak to bude asi trochu složitější :-)

    #30977

    admin
    Keymaster
    Web

    Na základě stávající situace sice pořád trochu čekám, že se koncem února ozve někdo z finanční správy, že sice platební karty v zákoně jsou, ale nikdo je kontrolovat nebude. Ale stejně to raději vyrobíme, přinejhorším to budou moci uživatelé používat alespoň pro platby v hotovosti…

    Novinky:

    – GoPay bude patrně automaticky podporovat EET (a možná i další), takže to asi nebudete muset v tomto případě řešit (respektive asi bude potřeba doplnit tuto podporu do aktuálního pluginu pro platební bránu).

    Nevím, jestli má cenu to nějak komentovat…

    #30983

    admin
    Keymaster
    Web

    A ještě další zajímavé informace, stále se řeší, kdy odesílat účtenku při platbě kartou, finanční správa by k tomu měla do týdne vydat nějakou metodiku, uvidíme…

    Uvidíme, jak dopadne celý tento projekt :-)

    #31151

    lemmy910
    Participant

    Zdarec, osobně jsem problém vyřešil zakoupení pluginu Woocommerce EET. Dá se tam nastavit kdy vystavit účtenku, jestli má být ve faktuře nebo zvlášť v mailu. Takže to vyřeší vlastně vše co si Babiš a spol. vymyslí.

    Kdo chce tak zde je link https://www.adalo.cz/produkt/woocommerce-eet/

    #31516

    admin
    Keymaster
    Web

    Elektronická evidence tržeb (EET) se stala v základní podobě součástí pluginu České služby (dostupný zdarma), aktuální verze je ke stažení zatím zde.

    Citace spokojeného uživatele:

    Funguje odeslani i storno, vcetne vytisku na fakturu (oboji i storno jsem overil na portalu MF). Funguje tez informacni preview nasledujici uctenky. Velke diky!

    Zatím asi ještě neumí všechno, co by někteří potřebovali, ale funkce bude průběžně doplňována na základě dalších ohlasů.

    #31600

    peternet
    Participant
    Web

    Zkouším, ale nvm jak to funguje. Dá se někde přiřadit platební metoda u které se bude tržba evidovat?

    #31617

    admin
    Keymaster
    Web

    @peternet: Funkce pro EET zatím neodesílá účtenky automaticky při odeslání objednávky a funguje tak hlavně pro platby v hotovosti (ručně v nastavení objednávky). Pokud na pobočku přijde zákazník a zaplatí hotově, tak mu snadno vystavíte účtenku. Pro karty to bude fungovat automaticky během několika dní… Problém s automatikou je např. i v tom, že platba v hotovosti může být platba dopravci při dobírce (nemusí se evidovat) nebo platba v hotovosti na pobočce (musí se evidovat), takže je to trochu složitější a celkové nastavení chci ještě doladit, aby šly nastavit všechny možnosti…

    #32398

    pejtrik
    Participant

    Já mám dotaz, částečné storno objednávky nefunguje že? Když dám storno, tak mi vyjedou záporné hodnoty to je ok, ale pak když vymažu nějaké položky z objednávkya změní se mi celková cena, tak to už nepočítá, že?

    Díky za info

    #32400

    admin
    Keymaster
    Web

    Mělo by to fungovat, ale koukám, že tam je chybka, kdy se sice správně spočítá celková tržba, ale nefunguje to u daní (opravím). V podstatě jsou dvě možnosti:

    – Upravovanou objednávku stornovat pomocí kompletní záporné účtenky, následně ji upravit, uložit a poslat novou účtenku s novou částkou (aktuální cena objednávky).

    – Po úpravě objednávky a jejím uložení (pozor, uložení pomocí tlačítka vpravo nahoře, aby došlo k aktualizaci celé stránky) by se měly objevit aktuální údaje pro částečné storno. Příklad: Objednávka měla hodnotu 200 Kč (4 ks á 50 Kč). Odeberete 1 ks a měla by se objevit možnost poslat novou účtenku se zápornou hodnotou -50 Kč.

    Stáhněte si také aktuální verzi z Githubu, během posledního týdne tam došlo k mnoho úpravám a opravám (už tam funguje i automatické odesílání na základě různého nastavení, atd).

    #32497

    admin
    Keymaster
    Web

    V nové verzi pluginu České služby (stáhnout) byla rozšířena podpora o mnoho dalších funkcí:

    – Nastavení podmínek pro automatické odesílání účtenek (ruční, odeslaná či dokončená objednávka).
    – Nastavení formátu odesílané účtenky (různé emaily či faktury).
    – Každé nastavení je možné upřesnit nejen na úrovni platební metody, ale i v rámci kombinace dopravních a platebních metod.
    – Podpora automatického zaokrouhlování objednávek (důležité pro platby v hotovosti).
    – Zobrazení účtenek v přehledu objednávek, možnost automatické kontroly odeslané účtenky (Chrome addon).
    – Podpora více daňových sazeb.
    – Možnost částečného či kompletního storna účtenky.
    – Podpora WooCommerce 3.0.x.

    Další podrobnosti jsou dostupné zde, případně prosím nahlaste objevené chyby.

    #34008

    tomas.frantik
    Participant

    Dobrý den :)

    Právě zkouším Váš plugin s EET a v popisu jsem četl, že je možno nastavit platby, u kterých se budou účtenky odesílat, ale nemohu to najít v nastavení. Můžete mi prosím poradit, jak nastavit platby spadající do EET?

    Děkuji
    Tomáš

    #34032

    admin
    Keymaster
    Web

    @tomas.frantik: Zatím je to bohužel nepopsané a trochu neintuitivní :-( Nastavení najdete v menu WooCommerce – Nastavení – Doprava, pod dopravními zónami by se měla objevit nabídka možností, které si můžete nastavit, např. “Formát účtenky” nebo “Podmínka odeslání”. Po aktivaci této možnosti je pak detailní nastavení u každé dopravní či platební možnosti.

    #34035

    tomas.frantik
    Participant

    @admin Super, děkuji :) A můžete mi prosím ještě poradit, kam ideálně vložit násobení eurovým kurzem?

    edit: Myslím do php.. nebo to lze také někde nastavit? :)

    #38615

    Karel80
    Participant

    Zdravím, co je to ten woocommerce? Nějakej platební portál pro eshop.. A nebo nějaký portál vlastně taková aplikace pro mobil takže můžete dělat evidenci tržeb přes mobil a vlastně kdekoliv.

    #38616

    mirekk
    Participant
    Web
Aktuálně je na stránce zobrazeno 20 příspěvků - 1. až 20. (z celkem 20)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti