Dynamické hodnoty do formulářových polí v Contact Form 7

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Dynamické hodnoty do formulářových polí v Contact Form 7

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Markobros a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1054

    Markobros
    Participant

    Dobrý den.

    Potřeboval bych dostat do formulářových polí, např. skrytých, aktuální datum a čas, stránku odkud uživatel přišel (REFERRER) nebo IP adresu.

    Používám plugin Contact Form 7 + Contact Form 7 Modules.

    Děkuji.

    #8725

    n3s4
    Participant

    O IP vím, že se ukáže v e-mailu na místě tohoto zápisu: [wpcf7.remote_ip]

    Jinak našel jsem nějaký návod na zobrazení času…

    #8726

    admin
    Keymaster
    Web

    Samotný plugin Contact Form 7 neumí používat skrytá pole. Uživatelé to obcházejí tím, že vytváří normální textové pole a skryjí ho pomocí kaskádových stylů (pomocí display). Pokud jde o hodnotu referrer, tak existují dva způsoby:

    – Poslední navštívená stránka před odesláním formuláře (návod).

    – Odkud přišel návštěvník na web (vyhledávač, odkaz, atd) (1, 2).

    Vložení IP adresy již správně popsal n3s4. Měla by fungovat i varianta [_remote_ip]. Datum a čas je teoreticky uložen jako doba odeslání emailu, ale můžete je vložit podobně jako IP adresu pomocí zkrácených zápisů (přehled).

    Osobně tento plugin nepoužívám, ale vypadá velmi flexibilní a můžete si doprogramovat i vlastní funkce (návod). Také výše zmiňovaný rozšiřující plugin Contact Form 7 Modules by měl umět další funkce, např. právě skrytá (dynamická) pole, takže vše výše uvedené by asi mělo jít provést i právě s tímto pluginem. Existují i mnohé další zajímavé rozšíření, např. Contact Form 7 to Database Extension (ukládání odeslaných dat do databáze) a mnoho jiných. Zkuste je prozkoumat, podívat se i na jejich zdrojový kód a určitě se naučíte s pluginem efektivně pracovat.

    V našem fóru také najdete případné tipy na jiné pluginy pro formuláře, které jsou možná jednodušší pro běžné uživatele. K tématu jsem také doplnil štítky, kde najdete související (podobné) dotazy.

    #8727

    Markobros
    Participant

    Nakonec jsem potřeboval vložit více specifických polí a upravit i některé vlastnosti stávajících polí – např. aby checkbox nezobrazoval svůj popis, nebo rozložit jednotlivé checkboxy ze skupiny do buněk tabulky.

    Pro nová pole jsem použil uvedený návod.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti