Duplikování obrázků

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Lukenzi a poslední změna je stará 11 let, 5 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #2442

    czechreport
    Participant

    Dobrý den,

    mám takový menší problém, potřeboval bych poradit, jak mám zabránit vytváření duplicity obrázku který jsem nahrál na web do knihovny médií.

    Pokaždé když nahraji obrázek již ořezaný na patřičné rozměry, tak se k němu současně automaticky vytvoří i obrázek náhledový, který má šířku jako původní, ale výška je oříznutá na 100px, a to já nepotřebuji.

    V Nastavení > Média, jsem nastavil velikosti obrázků na nulu, a stejně dochází k duplikování nahraných obrázků, už jsem z toho jelen.

    Budu moc vděčný za každou dobrou radu, děkuji předem.

    Petr :-) (WP 3.3.2)

    #13328

    admin
    Keymaster
    Web

    V podstatě nejde o žádné duplicity, zkusím to vysvětlit…

    Pokud máte v menu Nastavení – Média nastavenou velikost náhledu 100 x 100 pixelů a nahrajete obrázek, který je velký 200 x 100 pixelů, tak WordPress automaticky vytvoří i náhled o velikosti 100 x 100, protože předpokládá, že ho budete k něčemu potřebovat. Nemusíte to nijak řešit a můžete použít původní velikost, náhled byl pouze vytvořen pro nějakou potenciální potřebu…

    Pokud nahrajete obrázek o velikosti 100 x 100 pixelů, tak se žádný náhled nevytvoří a bude za něj považován původní obrázek o stejné velikosti.

    Pokud zadáte v nastavení velikost 0 x 0 pixelů, tak se náhled také nevytvoří (testováno na nejnovější vývojářské verzi 3.5, ale možná to funguje už od verze 3.4.x, nejsem si jist).

    #13329

    czechreport
    Participant

    Dobrý den,

    děkuji za rychlou reakci, ano, řešit bych to nemusel, ale když nahraji obrázek o velikosti například 25kB, tak ten duplicitní má +-15kB, a zbytečně zabírá místo na serveru, to je ten důvod proč bych to chtěl změnit. Jinak v nastavení mám zadanou velikost 0x0px, ale náhled se i přesto automaticky vytvoří.

    Zkusím to co jste popsal Vy, nastavím v administraci mnou preferované rozměry obrázku, a poté nahraji obrázek ořezaný na tyto rozměry, snad to můj problém vyřeší.

    Zatím moc děkuji :-)

    #13330

    Lukenzi
    Participant

    Můžu vědět co používáte za hosting? Nějak se mi nechce věřit, že by někdo ve 21.století řešil volné místo na serveru a to ještě u náhledových obrázků :)

    Jinak bych určitě použil službu Smush.it případně nejlépe plugin Smush.it, který všechny obrázky na vašem webu automaticky datově zmenšuje. Z 25kB obrázku udělá klidně i 10kB aniž by jste to na něm vizuálně poznali.

    Pokud vás ještě trápí volné místo je ještě vhodné odstranit všechny soubory readme.txt, readme.html, licence.txt, screenshoty šablon a pluginů a překladové soubory *.po a *.mo (kromě cs_CZ). Uvolníte tak i několik MB místa.

    Každopádně bych asi použil nějaký kvalitní placený hosting, určitě to stejně v budoucnu budete muset udělat…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti