Duplikovani eshopu na WP

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 6 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #34925

    MartinGear
    Participant

    Zdravím, mám jeden funkční WP eshop na šabloně flatsome a potřebuji další se stejnými funkcemi. Našel jsem si, že zkopírování celého webu na nový hosting je otázka minut, ale před spácháním činu jsem se chtěl ujistit, že je to bezpečné. Hlavně pro můj stávající eshop (Mám i dost placených pluginů apod. To pak jen dokoupím další licence..?) Díky. Martin B.

    #34926

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den, pro stávající web, ve vašem případě eshop, je to skoro 100% bezpečné. Já tedy nevím jakým způsobem budete tu kopii provádět, ale obecně pokud ji budete dělat tak, že si uděláte kompletní zálohu ftp a zálohu databáze a toto obojí následně přenesete na nový hosting, tak to ze stávajícím webem nemá prakticky nic společného. tedy do té míry, že v době přípravy zálohy (FTP, databáze) se pohybujete v “ostrém systému”, takže pokud se někdo někde uklikne, tak může dojít k problému, ale to je obecný problém administrace. Jakmile už budete mít uvedené zálohy, tak pracujete s nimi a s tím stávajícím webem se neděje nic. Co se týká licencí placených pluginů, tak tam kde je potřeba, tak budete muset dokoupit další licence, jedná se o nový web.

    #34927

    MartinGear
    Participant

    Zdravím, moc děkuji za odpověď.

    No, vzhledem k tomu, že s databázemi pracovat neumím bych nejraději použil nějaký k tomu určený plugin.

    Našel jsem si např. “WP clone by WP academy”

    To také půjde?

    Díky!

    Martin B.

    #34943

    Azifaral
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    no z největší pravděpodobností půjde. Já se tedy těmto pluginům na klonování trochu vyhýbám, protože u nich to zase tak moc pod kontrolou nikdy nemáte. A když jsem přesunoval náš web, tak to s nimi moc nešlo. Ale je pravda, že v našem případě se bavíme o dost velkém balíku dat, kde máme 6000 obrázků v media gallery a dalších 16000 v Nextgen Gallery. Tam to prostě vždycky nakonec někde padlo na timeoutech.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti