Dotaz ohledne mezer

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #711

    Jirka84
    Participant

    Zdravim, mam mensi problem se zobrazenim a nevim, jak jej vyresit, budu vdecny za pomoc. Pokud pouzivam WYSIWYG editor pri vkladani prispevku a dam ENTER, pak se mi ve vysledku mezera mezi radky neudela. Funguje to jen jako odstavce, nedalo by se nejak zakomponovat, aby kdyz dam ve WYSIWYGu enter, pak se rovna treba tagu
    ? Diky za pomoc.

    #7208

    admin
    Keymaster
    Web

    Nevím, jestli jsem zcela porozumněl…

    Pokud nechcete dělat nový odstavec, ale jen přeskočit na další řádek, tak stiskněte Enter + Shift (samotný Enter je pro odstavec).

    A pokud chcete vložit další prázdný odstavec, abyste tak “posunul” text, tak celá tato problematika je poněkud složitější (chystáme podrobný článek), ale tzv. “prázdný řádek” tímto způsobem neuděláte (není to defacto správný způsob).

    Existují však alespoň zástupné finty, které můžete zatím použít, pokud to opravdu potřebujete…

    Nejjednodušší je nedělat nový odstavec zcela prázdný, ale vkládat mezi HTML značky odstavce např. tvrdou mezeru, např. takto:

    <p> </p>

    #7209

    Denda
    Participant
    Web

    Taky jsem chtěl, aby mezi odstavci byla větší mezera. Řeším to tvrdou mezerou, jak je uvedeno výše. Tvrdou mezeru lze vložit do textu v HTML módu a pak to je v pořádku. Ale už se nesmíte přepnout do vizuálního editoru. Pokud to uděláte, všechny tvrdé mezery zmiznou. Vizuální editor je prostě z nepochopitelných důvodů ignoruje.

    #7210

    Denda
    Participant
    Web

    Ještě upřesním: tvrdá mezera se vkládá takto:

    <p> </p>

    Pokud mezi značkami necháte jen mezeru stisknutím mezerníku, WP to opět ignoruje!!!

    #7211

    Denda
    Participant
    Web

    Aha, tady se to nezobrazuje správně. Mezi značkami “p” má být tohle:   (včetně středníku).

    Aktualizoval admin: Doplněna tvrdá mezera. Kód musí být uzavřen do obrácených apostrofů, tzv. backticks. Pokud nevíte jak je napsat na klávesnici, můžete je zkopírovat z příkladu pod políčkem pro vkládání komentáře.

    #7212

    Denda
    Participant
    Web

    Já už nevím jak to napsat, aby se to zobrazilo :-(

    #7213

    admin
    Keymaster
    Web

    Zatím netuším, proč na fóru tato tvrdá mezera nejde správně zobrazit, ale zkusím na to co nejdříve přijít. Každopádně Denda to celé moc pěkně vysvětlil a já už zatím přidám jen odkaz na podrobné vysvětlení tvrdé mezery.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti