Dotaz-chráněná stránka heslem

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Dotaz-chráněná stránka heslem

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  zjesu a poslední změna je stará 5 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35942

    Jarda100
    Participant

    Dobrý den, provozuji WEB v redakčním systému WordPress. Zde mám několik stránek, které jsou chráněné heslem. Pokud internetový používám prohlížeč Explorer, vše funguje jak má. Při použití prohlížeče Mozilla, Opera, Edge nebo Chrome vše funguje až do okamžiku, kdy chci po zadání hesla si otevřít chráněnou stránku. Vepíšu heslo, potvrdím, ale nedojde k odemčení této stránky. 6ádné chybové hlášení se neobjeví. Může mně prosím někdo poradit, kde hledat chybu..?? Předem děkuji. Jarda

    #35961

    admin
    Keymaster
    Web

    Těžko říci, můžete zkusit vytvořit nějakou testovací zaheslovanou stránku, abychom to mohli vyzkoušet? Heslo funguje na základě cookies, takže je možné, že máte třeba zablokované ukládání cookies v prohlížečích (nebo to dělá nějaký doplněk). Zkoušel jste třeba anonymní režim v prohlížeči Chrome?

    #35967

    Jarda100
    Participant

    Dobrý den, přikládám odkaz, kde můžete vše vyzkoušet. https://www.ham-ok.cz/2018/06/18/investice/. Heslo k tomuto příspěvku je 123456. Web je zkušební, na kterém si mladí zkoušejí svoje znalosti. Já osobně jsem vyzkoušel všechno možné, co mě napadlo, ale výsledek je stále stejný. Všechno možné tím myslím např. od anonymního režimu v Chrome, odinstalací antiviru, nainstaloval jsem úplně čistý OS, na nic jsem nepřišel. Znovu jen připomínám, že v IE vše funguje jak má. Ostatní prohlížeče např. Opera, Mozilla, Chrome prostě tam přihlašování do chránění stránky nefunguje. Přeji hezký den..

    #35971

    admin
    Keymaster
    Web

    Hmmm, máte pravdu nefunguje to :-( Na jiném webu mi to ale bez problémů funguje, což je podivné. Zkoušel jsem to náhodně, se správným i špatným heslem a jednou se mi to přihlásit náhodně povedlo, což je ještě podivnější… Zkoušel jste deaktivovat všechny pluginy a nasadit Twenty Seventeen, jestli tam není nějaký konflikt?

    #35974

    Jakub
    Participant
    Web

    Blbne tam cache. Při zadání hesla a kombinace CTRL+F5 se obsah načte. Stejně tak když se deaktivuje browser cache úplně, tak to funguje automaticky jak má. Je divné, že IE to dává správně, ale určitě to nemá nic co s antivirem apod.

    #35976

    zjesu
    Participant

    Potvrzuji, co píše “Jakub”. Také jsem se tam dostal. Chrome 70.0.3538.77.

    #35978

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, tak to bylo to moje nevysvětlitelné přihlášení, asi jsem také zkoušel hard refresh :-) Stačí zadat heslo, kliknout na odemknout a následně Shift + F5 (nebo CTRL + F5) a jsme tam. Počítačem to určitě nebude a pokud za to nemohou pluginy ani šablona, tak bych to asi viděl na konfiguraci hostingu.

    #35980

    Jarda100
    Participant

    Hezký večer, děkuji všem, kteří si našli čas a napsali komentář. Rovněž děkuji za nasměrování, kde hledat chybu. Zdraví Jarda

    #35984

    Jarda100
    Participant

    Hezký den, problém je vyřešen tím, že jsem nainstaloval plugin WP Super Cache. Ještě jednou díky všem a hlavně “Jakubovi”, který specifikoval místo, kde problém vzniká. Heslo na výše uvedeném odkazu jsem změnil. Jarda

    #35988

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky, ale řešení by nemělo spočívat v nově nainstalovaném pluginu, protože to má fungovat samo od sebe i bez pluginů? Nebo tam byl nějaký jiný cachovací plugin, který jste nahradil?

    #35991

    Jarda100
    Participant

    Hezký večer, když jsem dostal návod, kterým směrem hledat problém, dočetl jsem se, že WordPress samostatně cache neobsahuje a budete tedy potřebovat plugin. Tak jsem se dále začal zajímat, jaký plugin by byl vhodný a dostal jsem se k WP Super Cache. Tak jsem provedl instalaci a mom jsem nechal standardni nastavení. Ještě se seznámím s podrobnějším návodem jak tento plugin nastavit. To je všechno.

    #35993

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to stejně nechápu :-) Tady byla řeč hlavně o cache v prohlížeči a nikoli cachování webu (což dělá právě plugin WP Super Cache). Nevím, jak to spolu může souviset a rozhodně je to originální řešení, ale patrně pouze nějaká náhoda. Zkoušel jste deaktivovat všechny pluginy a nasadit Twenty Seventeen, jestli tam není nějaký konflikt?

    #35994

    Jarda100
    Participant

    Nic jiného jsem neudělal než to, co jsem již popsal. Jediné, co jsem si vyzkoušel, tak na svém domácím serveru, kde se seznamuji s vlastním provozem vše fungovalo ve všech prohlížečích. Tak mě to nějak vedlo k tomu, co jsem udělal. Nemám tolik detailních zkušeností, proto když nevím, se zeptám a hledám řešení. Vím, že jsou mnohdy situace, která se vymykají z logiky.

    #35996

    zjesu
    Participant

    Jistě, ale souhlasím s “adminem”. Domnívám se, že jste našel záplatu, nikoli příčinu.
    Mám přesně opačnou zkušenost, kdy jsem kešování musel na úvodní stránce (při použitém Hide My Site) vypnout, neboť se nedařil vstup na web.
    Obětoval bych trochu času a šel obvyklým postupem (vypnout pluginy, nasadit základní šablonu…) Neodhalené potíže se mohou vršit :-)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti