Doporučení webhostingu

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 8 let, 5 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25089

    Azifaral
    Participant
    Web

    V této chvíli provozujeme náš server http://www.vlasyaucesy.cz na Forpsi na standardním webhostingu a co se týká rychlosti tak jsem vlastně velmi spokojený. Bohužel mám na serveru WPML a další pluginy a díky tomu jsem na hranici s PHP_memory_limit, který je tam 128MB, respektive, při ukládání tagu / překladů za hranicí a dojde k pádu, což jsme řešili tady. A bohužel na Forpsi mi ani za příplatek nejsou schopni přidat ten php_memory_limit.

    Takže potřeboval bych doporučit webhosting, který by toto splňoval. Ale … :D V daném okamžiku máme návštěvnost cca 3500 v CZ a 1500 v SK, což znamená celkem 5000 UIP denně a cca 15 000 pageviews. A zvolna rosteme. Zkusil jsem eBolu, ale tam jsme bohužel zkolabovali na výkonu serveru. Zvažuji Savanu 100, ale moc si nejsem jistý, že to bude na naše požadavky stačit. Takže se ptám a potřebuji doporučit :). Velké díky.

    #25094

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    No, tak moje nejlepší zkušenosti se dělí na 2 kategorie.
    Nejlepší správu (hromadně domény, hostingy, VPS, DNS, databáze, maily…) má na 100% Wedos. Pro mě, co spravuju weby pro pár dalších lidí či organizací, je to ideální – vše na jednom místě. Ani to není tak závratně drahé. A u programu za 1200 na rok (+- slevový kupón :) ) má RAM 256MB (pokud si to pamatuju dobře)

    Nejlepší WH pro mě bylo, když jsem měl doménu u C4 Webhostingu, kde za 1400Kč je všechno, co je potřeba, a narozdíl od Wedosu je prostor 20GB sdílený, jak pro databázi, tak pro emaily a prostor pro web (což oproti Wedosovským 1/2GB DB je asi lepší)

    Nadruhou stranu neumožňují více než jednu doménu k programu C4, a mají poměrně chaotickou administraci webu, ikdyž obsahuje formulář, který pochopil i třeba… můj otec :) – pro tvorbu mailů, přesměrování emailů, subdomén, databází, omezení prostoru pro subdomény, databáze ap…

    #25106

    admin
    Keymaster
    Web

    Ehm, možná bych zkusil doporučit místního inzertního partnera, program Linux PLUS nevypadá špatně (i když je tam memory_limit pouze 128 MB, tak pokud je tam serverové cachování, tak se přes 50 MB nedostanete).

    Místní web i fórum hostuje z historických důvodů u firmy Gigaserver, limit pro memory_limit mám také “pouze” 128 MB a i když tu mám docela náročné pluginy (bbPress, Jetpack a další), tak jsem se díky serverovému cachování zatím nikdy nedostal přes 30 MB. Ale moje návštěvnost je mnohem nižší než 5000 návštěvníků denně :-) Případně můžete zkusit, zda to ustojí Wedos (ve vyšší variantě), který propaguje SSD disky…

    Vzhledem k rostoucí návštěvnosti se už ale budete možná muset poohlédnout po vlastní VPS? Pokud nechcete řešit správu serveru, tak je ideální varianta “Managed”, kde se o všechno postará hosting (takže i nastaví serverové cachování podle požadavků, atd). Na druhou stranu se ale cenově pohybujeme někde jinde (dobré nabídky začínají někde kolem 1000 Kč měsíčně). I když třeba program SMART, také nevypadá špatně… Se Savanou zatím žádné zkušenosti nemám…

    #25111

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Prosím admina, o vytáhnutí ze spamu komentář o Wedos a o C4.cz, protože to někam zapadlo a nevím proč…

    #25112

    admin
    Keymaster
    Web

    @sjiamnocna: Díky, vytaženo ze spamu! Nevím, proč to Akismet zablokoval, občas je dost náladový, našel jsem tam zrovna další zcela zapadlé téma. Asi se mu nelíbil odkaz na Wedos, jednu dobu jsem tady pořád mazal affiliate odkazy na Wedos, tak se to možná naučil vyhledávat, ale moc tomu nevěřím :-)

    Každopádně souhlas, Wedos je také možnost, myslím, že by to mohl s pomocí SSD utáhnout (i když možná by stálo za zvážení spíše VPS). S C4 nemám žádné zkušenosti…

    #25115

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Jo, ten odkaz jsem trochu přepísk no… Děkuju za obnovení

    Přidám k tomu C4.cz, že každý rok k těm 20 GB přidávají dva GB navíc, takže sice to není ten “neomezený” prostor, ale když místo dojde, tak stačí počkat pár měsíců ;)

    Trošku nevýhoda ve správě oproti Wedos (a výhoda pro uživatele WP*) je, že subdomény mají každý svou FTP adresu, přes kterou se dají spravovat (tuším, že to jede na apačských virtualhostech pro subdomény – podle mně spolehlivější než htaccess), takže je potřeba se pořád přehlašovat, ale samozřejmě je možnost si přidat vlastní HTACCESS, dle chuti

    S takovou návštěvností bych asi taky doporučil VPS. Buďto Wedos, nebo český hosting.
    Taky jsem narazil na toto: https://vpsfree.cz/ ale netuším, na kolik je to reálné (ikdyž dnes už je všechno možné :) ) – ale pro server 5000+ bych to minimálně zkusil :)

    * WordPress při subdoménách z podsložek získává celou adresu (nebo mně to tak několikrát udělal) – tzn. mám místo sub.domena.cz v databázi domena.cz/domains/sub.domena.cz

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti