Přesměrování domény

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 3 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1327

    info
    Participant
    Web

    dobrý den,

    chtěla bych poprosit o radu, jak mohu začlenit do wordpressu druhou doménu tak, aby když někdo zadá http://www.aaprace.cz, aby to skočilo na doménu http://www.jobsinfo.cz, kde pracuji s wordpressem ?

    Děkuji

    Upravil admin: Upřesňující název vlákna.

    #10144

    neteyescz
    Participant

    Dobrý den,

    Pokud nemáte na první doméně nainstalovaný WordPress, pak do toho nejspíše nebude vůbec zahrnut. Pokud to dobře chápu, máte zaregistrovanou doménu ale nemáte k ni připojen hosting. Prvně si tedy na doménu aaprace.cz zaregistruje hosting ( doporučuji Wedos, dává miniweb zdarma a je za pár kaček ) – to, aby hosting poskytoval nějáký základní prostor zdarma, je důležité, protože bez toho se přesměrovává jen velmi obtížně ( ještě to lze pomocí DNS – Domain Name System ). POkud si tedy vyberete správný hosting, pak stačí pouze otevřít FTP server a vytvořit soubor index.php – do něj na začátek vložíte kód:

    <?php
    header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
    header("Location: http://www.jobsinfo.cz");
    header("Connection: close");
    ?>

    Jinak existuje více možností přesměru, stačí hledat.

    Neteyes.cz

    #10145

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejjednodušším způsobem je přesměrování domény, kde nepotřebujete žádný hosting, ale pouze nastavíte potřebnou URL adresu. Podobnosti záleží zejména na poskytovateli, u kterého máte doménu registrovanou. Pokud se budu držet příkladu Wedosu, který uvedl kolega výše, tak si projděte příslušnou nápovědu, vše pak nastavíte přímo v administraci hostingu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti