Dlaždicové menu s obrázky, prokliky na jednotlivé stránky a hoover efektem

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) Dlaždicové menu s obrázky, prokliky na jednotlivé stránky a hoover efektem

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Azifaral a poslední změna je stará 6 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #33893

    pergil@seznam.cz
    Participant

    Ahoj,
    potřeboval bych vytvořit na webu (WP 4.82 + Divi šablona) dlaždicové menu, které se bude skládat z několika obrázků s prokliky na jednotlivé stránky. Do obrázků bych potřeboval text a také nějaký hoover efekt, když najedu na obrázek myší. Nedokážu najít ten správný plugin, kde bych si mohl nastavit velikost samostatně pro každou dlaždici zvlášť, aby tvořili celek (obdelník) na každé straně zarovnán (v maximální šíři obrazovky – na desktopu), pak dle zužování na jednotlivých zařízeních (tablet, mobil) by se dlaždice přeskládávali responzivně pod sebe. Jedná se mi o plugin, který formou klasického shortcodu vložím do textového příspěvku v Divi editoru.
    Zkuste prosím pomoct, budu vděčnej.
    Hlavně ať se daří.

    Tomáš

    #33894

    Azifaral
    Participant
    Web

    Zdravím,
    já tedy nevím jestli jsem přesně pochopil o co vám jde a především už vůbec netuším co si mám představit pod pojmem “dlaždicové menu”, ale aspoň co se týká hover efektu mohu doporučit tento plugin Image Hover Effects a jeho Pro verzi. Na hover efekty je to asi to nejlepší co jsem našel, já ho tedy mám v té Pro verzi, protože jsem jej použil pro klienta a jednoznačně jsem potřeboval responsive. Má dost velké možnosti nastavení, někdy je to sice trošku “kostrbatější”, ale opravdu funkční.

    #33895

    pergil@seznam.cz
    Participant

    Zdravím,
    dlaždicové menu jsou vedle sebe rozmístěné obrázky (boxy, dlaždice,…), na které kliknu a to mě dostane do nějaké sekce webu. A ty obrázky (dlaždice) by měly mít nějaký hoover efekt a jejich velikost by měla být editovatelná. Jako příklad bych uvedl tento web http://krchstn.cz/, kde asi v polovině webu jsou hezké dlaždice s hoover efektem, akorát já potřebuji, aby byly některé z dlaždic jinak veliké.
    Snad je teď moje zadání trochu srozumitelnější.
    Děkuji za případné reakce/rady/návody ;-)

    Tomáš

    #33896

    Azifaral
    Participant
    Web

    Noo a zkoušel jste přímo s Divi Portfolio modul? Pomocí něj přece uděláte vlastně ty dlaždice. Ale chápu, že tady narazíte na tu editovatelnost velikosti, což zase trochu chápu já, protože tam budete mít problém se zarovnáním. Možná nějaký Mosaic efekt, ale pokud tu velikost budete definovat vy, tak to bude vlastně “natvrdo” v pixelech a tam zase bude problém s responsivitou, protože by jste to musel nadefinovat pro ty různé rozměry zvlášť. Nebo se na to možná dívám trochu špatně. :D

    #33897

    pergil@seznam.cz
    Participant

    Zdravím,
    zkoušel a přesně jak říkáte – nulové možnosti nastavení, tudíž pro mě nepoužitelné.
    Musí to být nativně responzivní s volnou možností nastavení velikosti dlaždic, hoover efektu a URL prokliku. Nic víc, nic míň. Já jsem s wordpressem v začátcích a je mi divný, že vidím plnej internet dlaždicových proklikávacích “menu” a nikde pohodlně nemůžu najít vhodný plugin. Myslel jsem, že toto bude při stavbě webu trivialita a světe div se, není…. Možná jenom celou myšlenku WordPressu a vývoje stránek na této platformě chápu nějak špatně…

    #33899

    Karel Řehák
    Participant
    Web

    A co zkusit WordPress Detektor? Ten vám vykecá, jaké jsou použité pluginy na těch webech, kterých je “plný internet”…

    #33904

    Azifaral
    Participant
    Web

    Celý internet je sice plný dlaždic, ale prakticky všechny jsou čtvercové a nebo přinejmenším stejné. A navíc si myslím, že velká většina nebude dělaná pomocí pluginu, ale pomocí nastavení css nebo nějakého visual builderu, což je vlastně totéž, kde to prostě bude jednou natvrdo nastavené. Ono upřímně já bych si nechtěl pořád hrát s nějakým nastavováním velikostí. Ale pokud něco nakonec najdete tak se nezapomeňte o tom s námi podělit.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti