Demostránka https://twentyfourteendemo.wordpress.com

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Šablony, CSS (zobrazení webu) Demostránka https://twentyfourteendemo.wordpress.com

Zvolené téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 8 let, 6 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25051

    VHR
    Participant

    Docela se mi líbí šablona od WordPressu “TwentyFourteen” a myslím, že by byla vhodná pro naši webovou stránku www.Turistika-Opava.cz
    Potřebuji si ale tuto šablonu v klidu prozkoumat a narazil jsem na zajímavé demo, které mne nadchlo svojí bohatostí – https://twentyfourteendemo.wordpress.com
    Je tu jen jeden malý problémek – potřeboval bych se dostat dovnitř, tedy do Adminu (wp-login.php) abych si to mohl zkoumat.
    Neexistovala by nějaká možnost si to demo stáhnout na disk a nějak do něj ze studijních důvodů vstoupit jako Admin?
    Moc děkuji za odpověď

    #25053

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, stačí když si někde zprovozníte WordPress (třeba jen na nějakou testovací subdoménu) a potom si můžete tuto šablonu nainstalovat přímo z administrace. Následně je možné zkoušet podle potřeb. Demoverze obsahuje kromě základní instalace WordPressu a šablony Twenty Fourteen ještě plugin Jetpack (zajišťuje např. hezké zobrazení galerií), ale většinu funkcí zvládnete i bez něj…

    #25058

    VHR
    Participant

    S tím Jetpackem jsem si zkomplikoval život. Nyní mi to po přihlášení do wp-login samo skočí do wp-admin a nic se s tím dál nedá dělat. Jsem začátečník.
    Budu muset obnovit stránku WordPressu? Již Jetpack nechci a dám si bacha na pluginy.

    #25059

    admin
    Keymaster
    Web

    Pokud nějaký plugin nechcete, tak ho stačí deaktivovat, ale bohužel vůbec nerozumím tomuto: “po přihlášení do wp-login samo skočí do wp-admin”.

    #25062

    VHR
    Participant

    Po napsání přihlašovací sekvence jak jsem byl zvyklý vht-opava.cz/wp-login.php naběhne standartní okno a do něj zadám přihlašovací jméno a heslo jako obvykle a vyskočí okno wp-admin – viz příloha.
    Asi jsem něco udělal špatně při instalaci Jetpacku. Instalace Jetpacku je podivná a nesmyslná. Pokud právě ten Jetpack měl udělat šablonu Twenty Fourteen bohatou tak to k ničemu není. Chtěl bych slušně udělanou šablonu a klidně za ni zaplatím ale vše musí správně fungovat.

    Attachments:
    #25065

    admin
    Keymaster
    Web

    Do menu “Pluginy” se nedostanete, abyste mohl plugin deaktivovat?

    Pokud při přihlašování zaškrtnete, aby si WordPress pamatoval heslo, tak asi můžete být rovnou přesměrován do administrace. S popisovaným problémem to patrně nesouvisí, pouze jste přeskočil krok pro přihlášení, protože je někde uloženo, že už jste přihlášený (nevím, zda za to může WordPress nebo Jetpack).

    Podle obrázku to vypadá, že se nenačte celá administrace, což bude patrně souviset s hostingem. Jaký používáte hosting (firma a tarif)? Jetpack je poměrně náročný plugin na PHP paměť, takže můžete mít nedostatečný memory_limit. Další možností je, že hosting nepodporuje nějaké funkce pluginu (např. stará verze PHP).

    #25082

    VHR
    Participant

    Stránku WordPressu jsem si nechal obnovit hosterem z jejich bezpečnostní zálohy a nebudu dál experimentovat s Jetpackem.
    Demoverze šablony TwentyFourteen je tak bohatá, že se logicky vynořuje otázka zdali je ta bohatost dosažena právě tím Jetpackem? Je tomu tak? Nebo lze bohatost šablony TwentyFourteen vydolovat i bez instalace Jetpacku jenom tím, že si šablonu důkladně prozkoumám a budu s ní umět perfektně pracovat?
    Existují podobné jiné šablony, třeba placené, které by byly stejně tak bohaté jako TwentyFourteen a navíc by k nim byl jakýsi uživatelský manuál?

    #25109

    admin
    Keymaster
    Web

    Patrně používáte hosting Onebit, který má u nižších programů poměrně nízký memory_limit, což může způsobovat problémy. Obecně je ale Jetpack velmi oblíbený plugin a používají ho miliony uživatelů, takže by to neměla být jeho chyba.

    Twenty Fourteen má mnoho povedených funkcí i bez pluginu Jetpack, který tam myslím doplňuje zejména vzhled galerií. Jinak ale většinu funkcí zvládnete pouze se samotnou šablonou. Můžete si zkusit projít i související témata na fóru, kde uvidíte, co uživatelé nejčastěji řešili v souvislosti s touto šablonou.

    Ano, šablon (i placených) existuje nekonečné množství, ale doporučil bych nejdříve zkusit právě výchozí šablonu Twenty Fourteen, protože je vcelku jednoduchá a zejména kvalitně vytvořená (je součástí WordPressu).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (z celkem 8)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti