css3-mediaqueries.js nefunguje s wordpressem

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem css3-mediaqueries.js nefunguje s wordpressem

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  moskva a poslední změna je stará 10 let, 7 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3659

    moskva
    Participant

    Dobrý večer,

    na těchto webových stránkách http://www.pensionsilma.cz mám problém se scriptem css3-mediaqueries.js – tento script nefunguje, když na stránkách běží wordpress. Script zajišťuje podporu media queries v IE8 a níže.

    Pokud z kódu odstraním příkazy <?php wp_head(); ?> a <?php get_sidebar(); ?>, script jede v pohodě viz. http://www.pensionsilma.cz/wp-content/themes/pensionsilma/index2.php

    Lze to odzkoušet tak, že si tuto stránku otevřete v IE8 a pak hodně zmenšíte okno. Ten bíl sloupce se při určité šířce podbarví červeně.

    Zkoušel jsem vypnout všechny pluginy a nepomohlo to. Opravdu nevím co s tím. Nemáte někdo nějakou užitečnou radu?

    Předem děkuji všem :)

    #16462

    admin
    Keymaster
    Web

    Teď ještě kde sehnat IE8, abych to mohl vůbec vyzkoušet :-)

    Pokud nezpůsobují konflikt s Media Queries nějaké pluginy, tak to mohou být skripty šablony (např. slider). Tomu by nasvědčovalo odebrání funkce wp_head(), pomocí které jsou různé skripty volány. Když tuto funkci necháte odebranou a get_sidebar() vrátíte zpět, tak to funguje? Můžete ještě zkusit postupně odpojovat napojené skripty na akci wp_head a pokusit se najít viníka…

    #16463

    moskva
    Participant

    admin: Předem bych rád poděkoval za Váš čas. Už jsem z toho problému poměrně frustrovaný.

    S tím sliderem to funguje – není vkládán přes wordpress, je implementován v základním kódu.

    Zkusil jsem odstranit funkci wp_head() a get_sidebar() jsem ponechal. Nefunguje to. :/

    Ten problém bude asi zapeklitější. Nevím jestli nemám doplnit “někde něco” ve function.php :/ Zkoušel jsem dopoledne googlit podobný problém, ale nic uspokojivého jsem nenašel.

    Tady https://cornercubicle.net/using-foundation-framework-4-in-wordpress-with-ie8-support/ je uváděn nějaký postup, dle kterého usuzuji, že ta implementace může být náročnější, ale v tom kódu se píše spíše o modernizru, tak nevím…

    Pro zobrazení stránek ve starších IE používám tento program http://www.slunecnice.cz/sw/ietester/

    #16464

    admin
    Keymaster
    Web

    A co naopak? Tedy odebrat get_sidebar() a nechat wp_head()? Ale jinak se to těžko usuzuje… Zkoušel bych postupně odebírat jednotlivé části souboru sidebar.php (aneb výsledek funkce get_sidebar()) a akce wp_head (aneb volané skripty a styly šablony).

    Šablonu jste si dělal celou sám nebo je to upravená kupovaná? Nevím, jakým způsobem jste Media Queries do šablony přesně implementoval?

    IETester používám, ale bohužel tam někdy nefunguje přesně všechno tak, jako je tomu v opravdovém IE8. Chtělo by to určitě vyzkoušet i reálný prohlížeč…

    #16465

    moskva
    Participant

    Admin: Já to zkusím pořádně prokopat večer.

    Šablonku jsem si dělal sám. Možná je problém právě zde. Zkusím to večer “prokopat.”

    S tím IEtestrem máte pravdu, ten výstup není vždy relevantní. Ale u nás v práci máme reálný IE8 a tam to jede bez funkcí wordpressu a s funkcemi ne.

    Každopádně děkuji za Vaší motivaci. :)

    #16466

    moskva
    Participant

    Vykopal jsem ze šablony vše co by mělo co do činění s wordpressem. Tedy zdrojový kód zde http://www.pensionsilma.cz by měl být zcela identický s tímto kódem http://www.pensionsilma.cz/wp-content/themes/pensionsilma/index2.php a přesto media queries v prvním případě nefungují a v druhém ano.

    Myslím, že v prvním případě nefungují jen proto, že je ten kód vybrán jako šablona wordpressu a “nějak” jej to ovliňuje.

    Zkusím ještě vygoolit nějaké rady…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti