CSS – Dva sloupce jeden ve vymezenem prostoru

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem CSS – Dva sloupce jeden ve vymezenem prostoru

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  roboti006 a poslední změna je stará 11 let, 9 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1822

    roboti006
    Participant

    Ahoj. Jsem tu zase s dotazem.

    Pustil jsem se do vytváření šablony, a jako obvykle, začínám HTML šablonou. Ale teď potřebuju poradit, s mým věčným problémem. Dva sloupce – vždycky mám potíž rozplavat sloupce tak, aby byly vedle sebe, a teď ale navíc potřebuju omezit velikost druhého prvním a obráceně. Dostal jsem návod na řešení obrázkovým pozadím, ale tentokrát je to jiné, potřebuju jeden velký a vedle něj menší… Zkoušel jsem přes tabulky, ale jsou tam mezery. ukázka. Potřebuju aby ten pravý panel byl stejně vysoký jako <td class="obsah">, popř. stejně vysoký jako hlavička+obsah+pata v tomto případě víte někdo jak na to?

    #12138

    admin
    Keymaster
    Web

    Jde o celkové rozdělení webu na dva sloupce (tedy hlavní obsah a postranní panel) nebo pouze rozdělení obsahu příspěvku do více sloupců?

    #12139

    roboti006
    Participant

    Jde o to, aby ty sloupce byly vedle sebe, a vzájemně se omezovaly (červené čáry na obrázku) dávám obrázek, pro ilustraci, prostě ať vyšší sloupec změní výšku toho druhého, aby byly stejně vysoké, a pravý vyplňoval jen prostor mezi hlavičkou a patičkou (samozřejmě víc napravo, než jsou)

    Toho jsem se pokoušel s tabulkami, bohužel, při nastavení border=”0″ tam jsou mezery, a nevypadá to celkově dobře…

    #12140

    roboti006
    Participant

    Teď mě napadlo na tu výšku vytvořit div v pevné šířce, a v něm by plavaly oba, a ten by měl zároveň to pozadí, co tam chci s bg-pos:center left (což bych změnil u všech). Možná by to mohlo pomoct, ale potřebuju nejdříve ze všeho poradit s floatem

    #12141

    roboti006
    Participant

    Tak teď se mi to úplně rozjelo… Zatím jsem div, který měl být vpravo dal do komentáře, ale potřeboval bych nutně pomoct s tím floatem, protože jsem zkoušel různé možnosti, a zatím nic…

    #12142

    roboti006
    Participant

    Tak jo, už jsem to skoro vyřešil, tím že jsem si stáhnul ze starých dotazů příklad a předělal, ale teď mám jednu drobnou potíž, a to s patičkou. Když ji totiž udělám součástí velkého opakovacího pozadí, funguje to jen když nemá pata žádný padding ani margin. Když to dám ven z DIVu opakovaného pozadí, tak okamžitě zmizí opakované pozadí. Přikládám ukázku:

    Uvnitř

    Venku

    Jelikož je to HTML, nepřikládám zdrojové kódy. Díky moc za pomoc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (z celkem 6)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti