Continue Reading do ČJ

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #924

    majthu
    Participant
    Web

    Tak po úspěšné migraci webu, jsem začala upravovat ČJ u komentářů atd. Co mi nejde upravit je Continue Reading. Přečetla jsem si zde příspěvky o úpravě the_content().

    Našla jsem ho jen v loopu, kam jsem mezi závorky vložila doporučené tj. the_content(‘Celý článek raquo;’. Tam, kde bylo napsáno Continue Reading jsem přepsala na Celý článek, ale pořád se mi zobrazuje Continue Reading.

    To Excerpt neumim upravit resp. se bojím, že mi to celé spadne. Používám Twenty Ten Weaver Transparent Dark.

    Poradíte, jak upravit krok po kroku, abych web “nezbourala”? Moc děkuji.

    #8080

    admin
    Keymaster
    Web

    Šablona 2010 Weaver je v tomto případě trochu složitější…

    1) Nedoporučuju překládat přímo v souborech šablony. Je často aktualizovaná a o všechny změny přijdete. Takže použijte spíše některý z možných způsobů. Je to na první pohled sice trochu složitější, ale vyplatí se to… V tomto konkrétním případě by se tím vyřešil i celý problém (viz druhý bod). Budete pak mít svůj lokalizační soubor, který si zazálohujete u sebe na počítači a všechny změny budou obsažené přímo v něm…

    2) Pokud trváte na úpravě šablony, tak to nestačí přepsat u funkce the_content(), protože není v tomto případě využívána, ale také u funkce ttw_the_content_featured(), kterou také najdete v souboru loop.php. Nezkoušel jsem to a možná tam bude nějaká další skrytá zrada, ale teoreticky by to mělo stačit přepsat. Nebo zkuste vyhledat v celé šabloně řetězce “Continue reading” a přepište je všechny.

    #8081

    majthu
    Participant
    Web

    Moc díky. Použila jsem Code Styling Localization a funguje to :-). Akorát mi to nenabídlo Posted on a Author. Poradíte prosím? A ještě jeden dotaz. Když bych chtěla, aby Celý článek měl odlišnou barvu? Musím upravit CSS, nebo stačí <style type=”text/css”>

    </style> v advanced nastavení ve Weaveru?

    #8082

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak koukám, že to bude ještě složitější…

    Existuje totiž šablona 2010 Weaver a potom ještě novější Weaver.

    A ta starší šablona využívá funkci rodičovské šablony Twenty Ten twentyten_posted_on()pro zobrazení informací o datu publikování a autorovi příspěvku. Takže plugin Codestyling Localization ty řetězce v adresáři se šablonou nenajde, protože jsou v adresáři s rodičovskou šablonou. A když si tak prohlížím web autorů šablony, tak tam mají i návod na lokalizaci šablony pro čtenáře, kde doporučují převzít lokalizační soubory přímo z rodičovské šablony Twenty Ten a překlad administrace neřešit. Potom budou požadované řetězce správně v češtině, protože v šabloně Twenty Ten jsou, a to i správně přeložené. To ale platí pro starší verzi šablony.

    Spíše bych doporučil přejít na novější verzi, provést přenos stávajících nastavení (to by mělo proběhnout automaticky po kliknutí) a pak už by tam měly být dostupné i tyto řetězce, protože to nová verze šablony řeší vlastní funkcí weaver_posted_on(). Fungují tam i soubory z Twenty Ten, takže bych je tam nejdříve nahrál a pak nechal soubory doplnit o řetězce, které v šabloně Twenty Ten nejsou. Myslím, že by to mohl plugin Codestyling Localization umožňovat, ale nezkoušel jsem. A pokud celou šablonu kompletně přeložíte, tak budeme rádi, když se podělíte o výsledky…

    Změnu barvy odkazu pro “Celý článek” (třída more-link, příklad) je možné udělat právě v Advanced Options, abyste nemusela upravovat soubor se styly, který bude během automatické aktualizace pokaždé přepsán. V podstatě byste v šabloně neměla upravovat nic a vše řešit pomocí nastavení, lokalizaci pak pomocí vlastního souboru, který je třeba zálohovat a po aktualizaci znovu nahrát.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti