content x excerpt

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Jan76 a poslední změna je stará 8 let, 4 měsíce.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #25419

    Jan76
    Participant

    Dobrý den,
    používám plugin sideblog, pro zobrazování krátkých aktualit.
    Potřeboval bych, aby se mi v aktualitách zobrazil název, obsah pouze prvních 50 slov a permalink. Pokud použiji příkaz

    <li>%title% %content% - %permalink%</li>

    tak se mi zobrazí veškerý obsah

    <li>%title% %excerpt% - %permalink%</li>

    tak ten mi vyhovuje, ale zase obsah je hned nalepený na titulku, já bych ho potřeboval, aby začínal na jiném řádku, jako když použiji příkaz content.

    Předem děkuji za případné odpovědi.

    Jan

    #25550

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Zalomení řádku můžete asi přidat pomocí HTML značky <br/>, v tom případě bych dal nadpis, odkaz a až potom výčet obsahu:

    <li>%title% – %permalink% <br/> %excerpt%</li>

    jinak se dá taky dát výčet obsahu do odstavce:

    <li>%title% – %permalink% <p> %excerpt% </p></li>

    Samozřejmě to závisí na tom, jestli ten plugin přijímá HTML značky, ale asi by měl.

    #25569

    admin
    Keymaster
    Web

    Používáte 6 let starý plugin Sideblog nebo nějaký jiný? V tomto případě bych jeho použití určitě zvážil, protože už je velmi zastaralý…

    Každopádně plugin asi bude podporovat HTML, když obsahuje i značky pro seznam <li>. Obecně se používá %content% pro zobrazení celého obsahu příspěvku a %excerpt% má dvě podoby, automaticky zkrácený text nebo obsah pole “Stručný obsah” v administraci.

    @sjimanocna ale bude mít pravdu v tom, že nejlepší asi bude doplnit HTML pro nový odstavec. Problém s chybějící mezerou bude totiž spočívat patrně v tom, že při použití %content% používá plugin funkci wpautop(), která automaticky doplňuje HTML pro odstavce tam, kde by měly být (aneb ve vizuálním editoru jste odřádkovali). A pro %excerpt% tam něco takového chybí, takže to musíte doplnit přímo do formátu pro zobrazení. Mimochodem %content% asi ignoruje značku pro pokračování textu nebo ji nepoužíváte? Potom by mohly být vidět také pouze nastavené úvodníky…

    #25643

    Jan76
    Participant

    Děkuji @sjiamnocna k odřádkování titulku stačilo br. Jinak používám plugin, který je 6 let zastaralý, ale vyhovuje mi svou jednoduchostí, mohli by jste mi doporučit jiný.
    Pro výpis části článku používám příkaz takto: %excerpt_30%, raději bych, ale aby se mi zobrazoval jenom určitý počet slov, ale když zadám %excerpt_<length>% tj. %excerpt_<200>%, tak mi to vypíše %excerpt_<200>% více … Při použití %content% mi to vypíše celý článek.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti