Co místo onclick?

Zvolené téma obsahuje celkem 15 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  halada a poslední změna je stará 9 let, 8 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19053

    halada
    Participant

    Dobrý den,
    už před nějakou dobou jsem při zkušební aktualizaci verze WP 3.9 narazil na problém v novém textovém editoru, který nepodporuje funkci onclick. Používám ji léta na některých statických stránkách k otevírání velikostně přesně definovaného nového okna. Tehdy mi -admin- radil, abych zkusil zkrácený odkaz. Zatím mě žádný nenapadl (tedy kromě target _blank), který ale otevře standardní okno. Nejsem žádný velký odborník, nevíte prosím někdo o nějakém jiném?

    #19408

    halada
    Participant

    Dobrý den,
    před třemi týdny jsem téměř totožnou otázku už pokládal, zatím mi nikdo neodpověděl, a tak to zkusím ještě jednou.
    Stále jsem nepřešel na WP 3.9 a používám WP3.8.3, neboť jsem při zkušební aktualizaci verze WP 3.9 narazil na problém v novém textovém editoru, který nepodporuje funkci onclick. Funkci používám již léta na některých statických stránkách k otevírání velikostně přesně definovaného nového okna. Tehdy mi -admin- radil, abych zkusil zkrácený odkaz. Zatím mě žádný nenapadl (tedy kromě target _blank), který ale otevře standardní okno. Nejsem žádný velký odborník, nevíte prosím někdo o nějakém jiném a hlavně funkčním ve verzi WP 3.9?

    #19414

    weskomfort
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    co přesně myslíte tím

    velikostně přesně definovaného nového okna

    já používám Easy FancyBox. Jak to vypadá můžete vidět třeba tady.
    Nebo podobný plugin, který jsem ale nezkoušel je třeba Onclick show popup

    #19416

    halada
    Participant

    Dobrý den,
    asi to popisuji špatně, nejlíp napoví tyto dva odkazy:
    http://www.sedlcany-info.cz/?page_id=2634
    http://www.sedlcany-info.cz/?page_id=76278

    #19417

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Podle mně, jsou lightboxy o něco šťastnějším řešením, než Pop-upy, nehledě k tomu, že je nesmírně otravné (např. v Exploderu) neustále pouze povolovat otevření oken. S funkcemi Lightboxů dosáhnete stejných, ne li lepších výsledků. Stačí otevřít v lightboxu rámec (iframe) s danou stránkou, a potom je jednoduché si stanovit jeho velikost.

    #19419

    halada
    Participant

    Dobrý den,
    můžete to se mnou zkusit trochu “polopaticky”?
    Znamená to, že bych měl nainstalovat nějaký(?) plugin Lightbox, kde si mohu (pro každý samostatný textový odkaz – viz http://www.sedlcany-info.cz/?page_id=2634) nastavit různou velikost obrázku každé jednotlivé webové kamery a ta se mi otevře v novém okně? Moc se mi totiž nechce experimentovat, už jednou jsem přešel na verzi 3.9 a všechny příkazy onclick se mi smazaly. Takže jsem se znovu vrátil k verzi 3.8 a stránky, kde byl onclick jsem musel ze zálohy obnovit a zakázat automatické aktualizace WP.
    Předem díky za trpělivost

    #19420

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Omlouvám se, nejdřív vysvětlím – Lightbox je nějaký skript (kód), který uvnitř stránky vytvoří náhled odkazu (plnou verzi obrázku/YT video), obvykle též ztmaví pozadí zbytku stránky a někdy nabídne nějaké ovládací prvky, pro posouvání mezi více obrázky/typy obsahu, takže nenásilnou cestou vznikne dojem POP-UP, ale žádné okno není otevřeno, pouze se zobrazí obsah. Toto zobrazení se dá vypnout nějakým křížkem nebo něčím podobným, a jste zpět na stejné stránce.
    Příklad takového skriptu je http://fancybox.net/
    viz. obrázky zde – po kliknutí na obr. se objeví větší

    Pro vaší potřebu doporučuji třeba http://wordpress.org/plugins/easy-fancybox/
    s tímto pluginem jen upravíte odkazy, aby obsahovaly odkaz na třídu fancybox-iframe takto:
    <a href="http://exports.holidayinfo.cz/loc_cams_lastimage.php?dc=nrfjwxzlj2w69yc3&camid=3129" class="fancybox-iframe">fancybox-iframe</a>

    #19423

    halada
    Participant

    Děkuji za vyčerpávající odpověď.
    Plugin zatím nainstaluji na zkušebním webu (kde mám WP 3.9), odkazy na stránkách upravím a pokud všechno bude fungovat jak má, bude to OK.

    #19427

    halada
    Participant

    Plugin jsem nainstalovat, aktivoval, pokusil se upravit jeho parametry a odkaz změnil podle Vašeho návodu. Požadovaný výsledek se však na zkušebním webu nedostavil. Po kliknutí na text odkazu se v původním okně otevře pohled webové kamery v plné velikosti. Tedy ve stav jako by tam ani plugin nebyl nainstalován. Ale je, neboť se mi otevírají na kliknutí ilustrační obrázky v článcích, o což už vůbec nestojím a co jsem dříve neměl povoleno. Toto asi nejspíš nebude vhodné řešení.

    #19431

    halada
    Participant

    Plugin jsem nakonec rozchodil, ale u původní verze s funkcí onclick jsem si mohl definovat u každého odkazu na jednotlivou kameru velikost nového okna, danou velikostí přenášeného obrázku kamery. S pluginem fancybox je všechno stejné, Takže opět zanechám pokusů a zůstávám s weby u verze WP 3.8…
    Přesto i tak moc děkuji za ochotu mi pomoci.

    #19432

    weskomfort
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    velikost okna si můžete zvolit podle sebe úpravou kódu od sjiamnocna

    class="fancybox-iframe {width:600,height:500}"

    #19435

    halada
    Participant

    To v podstatě nemá při mém zkoušení na velikost otevřeného rámce vliv. To je v nastavení pluginu v sekci iFrames definováno šířkou a výškou. Jakou velikost tam nastavím, tak velký je otevřený rámec bez ohledu na třeba zadané {width:600,height:500}.
    Ale je docela pravděpodobné, že to pořádně nechápu…

    #19441

    weskomfort
    Participant
    Web

    Tak možná si opravdu nerozumíme. Odkazy zkuste zadávat tímto způsobem:

    <a href="první odkaz" class="fancybox-iframe {width:600,height:500}">Třeba kamera 1</a>
    <a href="druhý odkaz" class="fancybox-iframe {width:300,height:200}">Třeba kamera 2</a>

    a každé otevřené okno bude mít jinou velikost.

    #19442

    halada
    Participant

    Přesně tak to mám napsané – každý odkaz má danou jinou velikost, podle konkrétní velikosti obrázku kamery. Přesto velikost vlastního “lightboxu” je stále stejná (třeba 800 x 600) a obrázek kamery, která je menší než tento rozměr, se krčí v levém horním rohu a větší obrázek z kamery než rozměr 800 x 600 je tam vidět jen částečně.
    Už si s tím prosím nelámejte hlavu, nechám to ve staré verzi WP 3.8 a je to. Pro mě je podstatný fungující obsah webových stránek, nikoliv, jaká je tam verze WP.

    #19444

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Myslím ale, že pro zavedení nové verze by stačilo vypnout korekci nevalidní HTML, pokud je zapnutá, v nastavení, potom už by si WP nemusel odkazů všímat… možná :)

    #19943

    halada
    Participant

    Dobrý den,
    funkci onclick a ani úpravu velikosti každého okna zvlášť pomocí pluginu easy-fancybox jsem ve verzi WP 3.9.2 jsem stále nerozchodil. Zbýval mi tedy podle uživatele “sjiamnocna” pokus vypnout korekci nevalidní HTML. Jenže doposud jsem nezjistil, kde se vypíná. Poradíte mi prosím někdo? Jinak snad doživotně budu muset zůstat u verze 3.8.4

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti