cizí hypertextové odkazy na našich stránkách

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem cizí hypertextové odkazy na našich stránkách

Zvolené téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 10 let, 11 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1682

    slenderstyle
    Participant
    Web

    Objevily se nám na našich webovkách cizí hypertextové odkazy na cizí webové stránky a nejde mi to smazat. Nevíte jak na to?

    #11575

    admin
    Keymaster
    Web

    Patrně byl web nějakým způsobem napaden nebo to dělá nějaký plugin. Nejdříve je třeba přijít na to, jakým způsobem se na web útočník dostal (zastaralý WordPress, špatný plugin/šablona, FTP heslo či přímo hack serveru). Poté bude třeba odstranit problém, změnit hesla, vše aktualizovat a dávat si pozor. Odkazy budou buď vložené přímo někam do souboru se šablonou (např. footer.php) nebo do databáze (např. sekce Odkazy). Bylo by ale potřeba web vidět, často to bývá na různých místech…

    Na fóru naleznete i další rady jak se toho zbavit, zejména pokud šlo o problém se zavirovaným počítačem a získaným heslem k FTP.

    #11576

    slenderstyle
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    děkuji za rady, ale zatím jsem z toho jelen. Šablonu jsem aktualizova, ale už bylo asi pozdě. Zavirovaný počítač nemám. Napadený web je http://www.slenderstyle.cz pokud, by jste se na něj podíval, tak bych byla moc ráda. V každé záložce se najde nějaký odkaz. Jsem laik a za jakoukoli pomoc budu opravdu vděčná.

    S pozdravem a přáním hezkého dne

    Maršíková

    #11577

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, tak to možná nebude vir, ale nějaký reklamní systém, který používáte? Patří mezi ně např. BackLinks Genius, který na základě obsahu textu navrhuje odkazy na související weby a dostáváte za ně zaplaceno. Pokud jste si tam podobný systém nenasadila sama, tak to patrně udělal správce webu (aneb kdo ho vytvářel). Pošlete nám prosím přihlašovací údaje (administrátor WordPressu) na email pavelevap@separatista.net, zkusíme se na to podívat.

    #11578

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak ještě jinak, podle toho, co jsem měl možnost vidět, tak tam reklamu vkládá patrně přímo hosting Endora, který pravděpodobně používáte zdarma a podle jejich podmínek na to mají právo. Patrně používají nějaký skript přímo na serveru, který nějak modifikuje databázi, takže jsou tam odkazy uloženy, ale v editoru WordPressu je nevidíte a nemůžete je tedy odstranit. Doporučuji přejít na placený tarif, který stojí pár korun měsíčně a budete mít po problémech…

    #11580

    sklo
    Participant

    Mám podobný problém. Najednou se mi začaly objevovat odkazy na cizí stránky. Mimoto to zmizelo z editoru tlačítko na vložení odkazu – tedy je tam, ale šedé, nefunkční. DOle pod stránkami se měla objevovat reklama, ta tam ovšem není (ta by nevadila). Pokud tedy Endora změnila způsob reklamy, aniž by na to upozornila, není to moc fér.

    Doplnění:

    Jedna stránka, kterou jsem vkládala jako první (předevčírem), je čistá a pod ní se objevuje tohle

    “Reklamu na tomto hostingu zajišťuje Business Factory – internetová reklama a pokročilý internetový marketing!”

    U těch napadnutých (ze dneška) už není dole nic….

    Další doplnění:

    Na stránkách v odkazu z minulého příspěvku jsem si našla, že to má Endora v podmínkách, když tedy najde nějaké vhodné klíčové slovo. Což je docela mrzuté, k mým stránkám se odkazy na nábytek nebo sexuální rady opravdu nehodí. Chtěla jsem přesunout stránky z jiného hostingu, ale protože zatím nevím, zda zde dokážu uveřejnit všechno, co potřebuju, moc se mi do placení nechce, když je mám navíc zaplacené jinde. Jaké máte zkušenosti vy?

    #11581

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, nevýhodou neplacené verze hostingu Endora jsou automaticky vkládané reklamy. Mají to v podmínkách a mají na to právo (nic neplatíte). Pokud si ale hosting zaplatíte, tak se na webu samozřejmě žádné reklamy zobrazovat nebudou. Případně si pro WordPress najděte libovolný jiný vhodný hosting v ceně 10 – 30 Kč za měsíc (např. Wedos, Gigaserver).

    Z jakého hostingu (a proč) přesouváte web?

    #11582

    sklo
    Participant

    No, uvažovala jsem, že se přesunu z estránek. Ale nejsem si jistá. Na nich se pracuje poměrně dobře, neměla jsem dosud problémy, že by neumožňovaly funkce, které chci, jako jsem viděla tady (embed, iframe apod.) Nejsou tam možnosti stahovat pluginy jako tady, ale ty funkce, co nabízejí, jsou hodně dobré. Také mám pocit, že jsou velmi dobře chráněné a je v nich možnost zálohovat.Ovšem na druhé straně se návštěvníci nemohou registrovat, a to bych ráda, šablony mají danou stejnou šířku a podobný design. No, tak zvažuju pro a proti. Tady se mi líbí možnost více menu, i drobné zásahy do HTML. Ta reklama je mrzutá, ale stejně bych zveřejňovala až po zaplacení – bylo to takové nepříjemné překvapení, které jsem při registraci přehlédla. Pořád ovšem nejsem rozhodnutá, vyhovovala by mi tak kombinace obou :-D. Ale děkuji za odpověď.

    #11583

    admin
    Keymaster
    Web

    sklo: Tak pokud eStránky.cz vyhovují, tak asi není důvod něco měnit. Pokud ale potřebujete nějaké větší úpravy vzhledu a funkčnosti, tak bude WordPress vhodná volba. Ale rozhodně doporučuji v tomto případě použít nějaký placený hosting, kde se vyhnete mnoha problémům, které se tu na fóru (často zbytečně) řeší…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (z celkem 9)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti