chyba500 instalaci sablony

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Pytlik_P1 a poslední změna je stará 8 let, 1 měsíc.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #26532

    Pytlik_P1
    Participant

    Ahojky, jsem tu poprve a jsem začatečník tak snad nebudu kecat blbosti. Instaloval jsem si před cca 3 měsici wordpress nyní jsem se tam snažil nainstalovat kupovanou šablonu Avada z web stránek http://themeforest.net/category/wordpress. Při instalaci v wordpressu mi to nahlasilo Chybu 500 a odkazalo mě to na muj hosting Wedos, kde jsem si prostudoval napovědu co to může být. Zhrnutě se tam píše že je problem v souboru .htaccess. Ale protože tomu nerozumim tak jsem se obratil na Wedos, ale ten mi řekl že soubor .htaccess je v pořádku, že se mám obrátit na podporu šablony Avada. Našel jsem si online podporu šablony, kde byl řešen jen jeden problem že to muže být ,,limit file size,, na hostingu Wedos. Tam je ale jak jsem si přečetl kapacita neomezená. Takže nevím kde je chyba neboli jak to vyřešit. Napadá mě šablonu ručně nahrat na FTP do wordpressu. Přesto bych se rád zeptal jestli někdo nemá konkretní zkušenost s tímto problemem. Snažil jsem se tento problem najit na diskuzich, ale prozatim nic.

    Předem děkují za odpověd.

    Níže posílám text co mi zaslali z Wedosu jak řešit Chybu 500Chyba 500 – Internal Server Error

    Popis řešení chyby u webhostingu (Chyba 500 – Internal Server Error)

    Datum: 20.09.2010

    KB WEDOS > Webhosting > Nastavení

    Pokud se vám zobrazí tato chyba, postupujte následovně:

    1.Obvykle se jedná o problém v souboru .htaccess ve vašem webu v adresáři www – buď obsahuje nepovolené příkazy nebo je v něm chyba – nejprve si tedy zkontrolujte soubor(y) .htaccess (viz. dále)
    2. Chybu může způsobovat vámi používaný redakční systém (něco mu chybí nebo má chybu ve své konfiguraci)
    3. Narážíte na limity PHP na webhostingu – max_execution_time, memory_limit, post_max_size, upload_max_filesize
    4. Máte aktivní PHP 5.4 a máte v konfiguraci PHP zapnuté register_globals – zrušte je. V PHP 5.4 již nic podobného neexistuje.
    5. Chybu mohou způsobit i duplicitní složky ve složce domains/ a subdom/ – máte-li subdoménu např. test (subdom/test) nesmí být již stejná subdoména vytvořená ve složce domains/ (domains/test.vase-domena.tld).
    6. Pokud se vám nedaří přijít na příčinu, kontaktujte naši zákaznickou podporu

    Nepovolené příkazy v souboru .htaccess

    Ve většině případů je chyba 500 způsobena problémem v souboru .htaccess. Webový server bohužel na chybové stránce neposkytuje konkrétní informace o chybě. Proto důkladně zkontrolujte obsah souboru .htaccess, zda nemáte někde překlep.

    V souborech .htaccess na webhostingu není možno používat:

    php_flag
    php_value
    ServerSignature
    SetHandler
    XBitHack
    AddHandler

    Dále u příkazu Options lze používat pouze volbu Indexes, jiné povoleny nejsou (jejich případné použití opět skončí chybou 500). Příkaz Options používá v htaccess velké množství redakčních systémů a e-shopů.

    Podívejte se tedy do souboru .htaccess v adresáři www vašeho webu, zda neobsahuje řádek s některým ze zakázaných příkazů, například:

    Options +FollowSymLinks
    Tento řádek zakomentujte, na jeho začátek vložte znak #:

    #Options +FollowSymLinks
    Podobně postupujte v dalších nepovolených příkazech.,,

    #26540

    admin
    Keymaster
    Web

    Wedos má myslím omezení na nahrávání souborů cca 32 MB, takže pokud chcete instalovat/nahrávat větší soubor, tak to neprojde… Souborů sice můžete nahrát neomezené množství a ani jejich velikost není nějak moc omezená, ale pokud chcete nahrávat přes webové rozhraní, tak tam omezení je. Instalační balíček si na počítači rozbalte a celý adresář se šablonou nahrajte ručně na FTP do adresáře wp-content/themes. A ještě si dejte pozor, zda nahráváte opravdu pouze instalační balíček šablony, protože TheemForest nabízí ještě kompletní balíček s grafikou a dokumentací, který je obvykle mnohem větší a je zcela zbytečné ho instalovat či nahrávat na web…

    #26550

    Pytlik_P1
    Participant

    Diky za info a radu. Dnes jsem si opravdu nahral ručně na FTP do adresáře wp-content/themes šablonu a jak píšete jen instalační baliček šablony a ne ten kompletní baliček. A funguje to. Ještě jednou diky za radu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti