České služby: Heureka opt-out checkbox

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Pluginy (funkčnost webu) České služby: Heureka opt-out checkbox

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 4 roky, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #35864

    pawlikcz
    Participant

    Dobrý den,

    řešili jste již prosím někdo implementaci opt-out checkboxu pro dotazník na Heureka? (zatržítko, že si zákazník nepřeje zaslat email s hodnocením e-shopu)

    Momentálně je ve Woocoomerce klasika zatržítko pro souhlas s OP, GDPR pluginy pak umí vložit checkbox pro souhlas se zpracováním osobních údajů pro potřeby odbavení objednávky. Ale palčivý problém je, že zatímco Zboží.cz vyžaduje opt-in souhlas, Heureka opt-out (opt-in vede ke zrušení služby Ověřeno zákazníky).

    Bylo by prima mít tuto funkci přímo v pluginu Českých služeb (pokud se ještě nějak vyvíjí?). Případně, pokud jste to již nějakým jiným způsobem řešili, mohu vědět, jak?

    Díky!
    P.

    #35868

    admin
    Keymaster
    Web

    Řešili, ale zatím bohužel nedořešili…

    Jak by to mělo přesně fungovat? Speciální nastavení asi nebude potřeba, prostě by to mělo být aktivní na každém webu? Nebo by si to měl každý eshop nastavit sám (někdo třeba nebude chtít tuto možnost zákazníkům zobrazit)? Pro Heureku by se mělo tedy automaticky zobrazit zatržítko, kde bude moci zákazník odškrtnout souhlas se zasláním informací a co když to opravdu odškrtne? Pak se to do Heureky zašle stejně s nějakou informací, že zákazník nedal souhlas, nebo se to neodešle vůbec? Zatím jsem to moc detailně nestudoval, takže pokud o tom něco víte, tak uvítám pomoc a mohu to přidat rovnou do pluginu České služby…

    #37816

    admin
    Keymaster
    Web

    Doplněno do pluginu České služby, zatím možnost nastavení pro Heureku. je možné nastavit dva způsoby opt-out řešení, a to nepotvrzený nesouhlas nebo neodmítnutý souhlas. Chtěli to tak různí klienti, pokud vím, tak to není proti pravidlům Heureky, oba způsoby jsou opt-out, tedy zákazník nemusí udělat nic, aby byla data odeslána. Ale nevím, zájemci mohou vyzkoušet a uvidíme, změnám se nebráním…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti