Česká verze WP 4.7.4 instaluje vývojovou verzi 4.7.5-alpha

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Česká verze WP 4.7.4 instaluje vývojovou verzi 4.7.5-alpha

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 6 let, 11 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #32325

    blackeye
    Participant

    Zdravím,

    vypadá to, že poslední česká verze WP (wordpress-4.7.4-cs_CZ.zip) nainstaluje vývojovou verzi 4.7.5-alpha-40509. Tato verze je zapsána i v souboru version.php.

    Prosím o opravu, problém je v tom, že se tato verze instaluje automaticky!

    PS: doufám, že píši na správné fórum, nevím, kdo přesně spravuje tyto české verze.

    Díky
    Petr

    #32328

    admin
    Keymaster
    Web

    Díky za zprávu, někdo z dalších správců tam při vydání české verze patrně nedoplnil správnou hodnotu. Opravil jsem to, prosím vyzkoušejte…

    Téma na oficiálním anglickém fóru zde.

    #32339

    blackeye
    Participant

    Díky za opravu, vypadá to už OK. Na anglickém fóru jsem to byl také já… ;)

    Mohu ještě poprosit o doporučení, jak se správně “zbavit” té vývojové verze? Já jsem na stránce s updaty zvolil “Přeinstalovat aktuální verzi”, která byla anglická (en_US) a pak zkusil opět přeinstalovat na českou, kterou mi to poté na stejném místě nabídlo místo ní. Teď si ale nejsem moc jistý, jaká verze tam vlastně je. Ale předpoklám, že na tom tolik zase nesejde.

    Jaký je vlastně rozdíl v těch instalačních balíčcích cs_CZ a en_US (když pominu, že u té české je “předvyplněné” české nastavení).

    Díky

    #32340

    admin
    Keymaster
    Web

    Žádné rozdíly tam nejsou, kromě lokalizačních souborů. Když ale přeinstalujete českou verzi pomocí anglické verze, tak se také nic nestane. Soubory jsou pro obě verze stejné a lokalizace tam zůstane (na základě nastavení jazyka).

    Aktuální instalovanou verzi můžete vidět např. dole v patičce v administraci.

    Teoreticky ani nebyl problém v tom, že jste tam měl verzi 4.7.5-alpha-40509, protože stejně asi nic navíc neobsahovala, je došlo k jejímu přejmenování pro další opravy do verze 4.7.5. Horší by bylo, kdyby se tam dostala verze 4.8-alpha :-)

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti