Buddypress čeština

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 11 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1752

    Aldurn
    Participant

    Dobrý den,

    Mám problém se zaedením češtiny na můj web. Když zde kliknu na tlačítko export http://translate.wordpress.org/projects/buddypress/dev/cs/default , mám to exportovat pokud vím do formátů .mo a .po, poté tyto soubory přejmenovat na buddypress-cs_CZ a nahrát do složky bp-languages ve složce pluginu, ale poté se mě plugin česky nezobrazuje. Mám k dispozici také slovenský překlad a ten jede v pořádku. Na WP používám češtinu a mám verzi 3.4 (na update ještě nebyl oficiální překlad WP 3.4, ale pslo se tam, že není potřeba a že stávající překlad zůstává. Nevím, jestli to s tím může mít souvislost.) https://www.separatista.net/forum/topic.php?id=740 mám přečtené…

     

    #11910

    admin
    Keymaster
    Web

    Soubor .po slouží pro vaše úpravy (nepotřebujete ho), soubor .mo obsahuje zkompilovaný překlad a používá ho WordPress.

    Zkoušel jsem to exportovat a vypadá to, že došlo patrně k nějaké změně a musíte si přesně nastavit, co chcete exportovat. Pokud jste na celkovém přehledu, tak se nevyexportuje bohužel nic přeloženého. Poznáte to podle velikosti .po souboru – cca 150 kB je velikost bez překladů a cca 200 kB je velikost s překlady.

    Pro kompletní export použijte následující URL adresu:

    http://translate.wordpress.org/projects/buddypress/dev/cs/default?filters%5Bstatus%5D=current_or_waiting_or_fuzzy_or_untranslated

    Důležitý je tam ten konec, kde je nastavený filtr řetězců a tedy nejen schválené řetězce, ale i čekající na schválení a další:

    filters[status]=current_or_waiting_or_fuzzy_or_untranslated

    Potom můžete přejít dolů na Export a důležitá je volba “only matching the filter”. Tím říkáte, že chcete exportovat nejen schválené řetězce, ale i ty určené teprve ke schválení (+ nepřeložené). Pokud by se zvolila u exportu volba “all current”, tak jde pouze o schválené řetězce a nevyexportuje se skoro nic.

    Dejte prosím vědět, zda se podařilo češtinu zprovoznit, díky.

    #11911

    luktom
    Participant

    Dobrý den,

    zkoušel jsem to podle návodu ale stále nefunguje, ať se snažím jak chci nejde mi exportovat ze stránky

    http://translate.wordpress.org/projects/buddypress/dev/cs/default

    ani ze zmiňované

    http://translate.wordpress.org/projects/buddypress/dev/cs/default?filtersstatus=current_or_waiting_or_fuzzy_or_untranslated

    exportovaný .PO soubor je vždy v angličtině a na 151kb

    nevíte někdo jak se to dá vyexportovat případně kde by se dal sehnat .PO a .MO v češtině…

    Dík moc za radu

    #11912

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, je tam chyba v URL adrese, kde patrně formátování odstranilo hranaté závorky, které jsou však v tomto případě nezbytné. Správná URL adresa:

    translate.wordpress.org/projects/buddypress/dev/cs/default?filters[status]=current_or_waiting_or_fuzzy_or_untranslated

    Stejného výsledku ale také dosáhnete když kliknete na “Filter”, necháte zaškrtnutou volbu “Current/waiting/fuzzy + untranslated (All)” a potvrdíte tlačítkem “Filter”. Tím získáte stejné parametry jako jsou ve zmiňované URL adrese a můžete exportovat.

    P.S. Musel jsem z adresy odstranit počáteční http:// protože je pak URL podivně formátováno a neumožňuje zobrazovat hranaté závorky.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti