Během ořezávání zvoleného obrázku došlo k nečekané chybě.

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Během ořezávání zvoleného obrázku došlo k nečekané chybě.

Zvolené téma obsahuje celkem 13 odpovědí. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  LinS a poslední změna je stará 9 let, 3 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)
  • Autor
    Příspěvky
  • #21455

    LinS
    Participant
    Web

    Dobrý den, v nadpisu zmíněný problém Během ořezávání zvoleného obrázku došlo k nečekané chybě. se mi objevil, pokud nahrávám či ořezávám rozměrnější obrázek. Identifikoval jsem to jako tento problém: velikost alokované paměti pro PHP.
    Samozřejmě je to jen můj tip, ovšem při nahrávání či ořezávání menšího obrázku není žádný problém.

    Vložil jsem proto v odkazu doporučovaný kus kódu define( 'WP_MEMORY_LIMIT', '64M' ); do \wp-settings.php, ovšem bez jakékoli změny i při pokusech s různými velikostmi (32M, 16M atd.).

    Předně děkuji za rady.

    LinS.

    #21456

    LinS
    Participant
    Web

    Doplním ještě jen screen chyby při nahrávání. Bohužel z WP lezou dost nicneříkající chyby, a tak i tato hláška asi moc nepomůže :-(…

    Attachments:
    #21476

    admin
    Keymaster
    Web

    Konstanta WP_MEMORY_LIMIT toho moc nezmůže, pokud je PHP paměť nějak omezena přímo hostingem. Jaký používáte hosting? Nainstalujte si plugin WP-Memory-Usage a přímo na Nástěnce uvidíte přehled dostupné a použité PHP paměti. Pokud nemáte dostatečnou rezervu, tak mohou nastat u větších obrázků problémy, zejména pokud malé obrázky fungují bez problémů. Napište na podporu hostingu, aby vám paměť navýšili, možná budete muset přejít na vyšší tarifní program…

    #21495

    LinS
    Participant
    Web

    Používám hosting rewolt.cz, ale o paměti PHP nikterak neinformují. Podpora je nicméně velice vstřícná, a tak v případě potřeby ji požádám.

    Děkuji za plugin, vyzkouším jej.

    #21496

    LinS
    Participant
    Web

    Tak plugin zobrazuje toto: viz. příloha.
    Osobně ale nevím, co z toho vyvodit…

    Attachments:
    #21499

    admin
    Keymaster
    Web

    Požádejte podporu o navýšení hodnoty memory_limit, pak by mělo zase všechno fungovat bez problémů. Případně můžete deaktivovat některé pluginy, které nepotřebujete a také zabírají paměť (nebo nahrávat pouze menší obrázky). Vyzkoušet můžete také tento návod (s pomocí pluginu ušetříte u lokalizovaného WordPressu také několik MB).

    #21500

    LinS
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    děkuji za informace, požádal jsem podporu, přičemž během pěti minut mi bylo nastaveno navýšení a již vše funguje jak má :-).

    #21516

    admin
    Keymaster
    Web

    Perfektní, díky za zpětnou reakci!

    Jen jsem si ještě všiml, že jste původně upravoval soubor wp-settings.php, na který by se vůbec nemělo sahat. Pokud budete potřebovat měnit nějaké konstanty, tak pouze v souboru wp-config.php.

    #21530

    LinS
    Participant
    Web

    Dobře, děkuji za ponaučení, zkusím si to zapamatovat :-).
    Nicméně v úvodním příspěvku zmiňovaném odkazu respektive návodu je to právě popsáno pro wp-settings.php, proto jsem to zapisoval tam.

    #21531

    LinS
    Participant
    Web

    Aha, tak teď koukám na ten návod a špatně jsem si ho přečetl, opravdu i tam radí, abych hodnoty zapisoval do wp-config.php.

    #21536

    admin
    Keymaster
    Web

    Ano, asi by se nic nestalo, kdyby to bylo jinde, ale při aktualizaci WordPressu by mohl být tento soubor přepsán a o změny byste přišel…

    #21540

    LinS
    Participant
    Web

    Teď mi to i došlo, když se objevila aktualizace 4.1–cs_CZ, kde je mimo jiné i soubor wp-settings.php, který by se tím opravdu přepsal.
    Jen jsem se chtěl zeptat, tato aktualizace, tedy Česká verze wp 4.1, se vyskytuje pouze v rámci aktualizací ve wp, přičemž nikde jsem o ní zmínku nenašel. Je to v pořádku? Opravdu mi to jen zaktualizuje wp? Díky.

    #21542

    admin
    Keymaster
    Web

    Česká verze WordPressu 4.1 ještě nevyšla, takže by se neměla nikde objevovat?

    #21543

    LinS
    Participant
    Web

    Proto se na to ptám. Na vašich stránkách a ani zde cs.wordpress.org/ o tom není zmínka, ovšem zobrazuje se mi jedna dostupná aktualizace, přičemž to ukazuje toto: viz. příloha.

    Attachments:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 14 příspěvků - 1. až 14. (z celkem 14)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti