Barva tabulky

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  sjiamnocna a poslední změna je stará 8 let, 8 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #24368

    isew
    Participant

    Zdravím, při zadání tabulky přímo z wordpressu (žádný plugin) a označení barvou mi to vždy označilo každý druhý řádek což bylo žádoucí. Chvíli se mi do webu hrabal kámoš a přestaly se zobrazovat v tabulce barvy, i když byla tabulka barevná. Barvy mi zmizely ze všech stránek celého webu u všech tabulek. Předpokládám tedy, že někde hrábnul na nějaké centrální nastavení tabulek. Nedaří se mi to vypátrat a vrátit do původního stavu. Poradíte mi?

    #24371

    admin
    Keymaster
    Web

    Jaký plugin pro tabulky používáte? Kámoš patrně “sáhnul” do souboru style.css v adresáři se šablonou nebo nějakého stylovacího souboru pro tabulky, případně se ho nejdříve zeptejte, co konkrétně upravoval. Stačí stáhnout originál šablony (či samotného pluginu) a upravovaný soubor zase nahradit originálem, čímž se vrátíte k původní podobě webu…

    #24375

    isew
    Participant

    Plugin pro tabulky nepoužívám žádný. Stačím mi základ wordpressu. Zeptat se ho můžu, ale nebude vědět. WordPress se učí (já ostatně taky) a nastavoval toho hodně. Všechno funguje, jen ta barva tabulky zlobí. Pokud bych stáhl originál šablony, zničím tím 2 měsíční práci na webu, se kterým jsem docela spokojený. To se mi nechce. Lze někde v souboru style.css (nebo někde jinde) obnovit pouze řádky týkající se tabulky, aniž by se vrátil celý web do základního nastavení?

    #24376

    sjiamnocna
    Participant
    Web

    Ahoj,
    Už jsem několikrát projel na tom, že jsem dělal úpravy přímo do šablony (pluginů též :) ), a od té doby používám child theme, nebo si jednoduché CSS úpravy načtu ve vlastním souboru vlastním pluginem a PHP nějak obcházím akcemi a filtry.

    Když jsem řešil přesun mých úprav do child / pluginu, tak jsem si porovnal mou upraavenou verzi s originálem, a to, co bylo navíc jsem prostě přesunul. Já používám linux, kde je to jednoduché (diff file.txt filex.txt), ve windowsech máte možnost příkazového řádku, nebo dnes už online služeb jako https://www.filediff.net/.

    Zpět k tabulce
    U CSS mají tuším vždy přednost přesné zadání prvku ve struktuře (nevím jak se to řekne “ajťácky,” což mi prosím odpusťtě :) ) – např. body.telicko div#container article.clanek{ ... } před prostym zadanim article.clanek a taky si myslím, že pokud cestu napíšete úplně stejně, jako je v originálu style.css, tak má přednost ta šablona CSS, která se načte poslední (nemusíte používat !important, pokud to není v šabloně takto zdůrazněno (což by nemělo)

    jinak tabulky se stylují prvky <table> <tr> <td> popř <tbody> a <thead>, takže to najdete v šabloně.

    Každopádně originál šablony by asi mohl řešit problém, a pokud nejdříve vyzkoušíš originál a potom zkusíš postupně přesouvat změny, určitě přijdeš na to, kde je zakopaný pes

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti