Autor, datum, kategorie… opět úpravy

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Autor, datum, kategorie… opět úpravy

Štítky: 

Zvolené téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 7 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1104

    vasek.vavra
    Participant

    Dobrý den, vím, že je to tady i na jiných webech a fórech už ohraná písnička, ale přesto opět prosím o radu a konzultaci: chtěl bych u příspěvků jen datum a kategorie, ne autora. To je první požadavek. A druhý: chtěl bych, aby formát data a kategorie byl stejný jak u zobrazení jednotlivého příspěvku, tak u výpisu (úvodní stránka – index?; výpis konkrétní kategorie – archiv?). Pomocí úprav single.php a custom.css (šablona Yootheme Vanilla, informace z tohoto fóra i z podpory Yootheme) se mi podařilo buď vypnout úplně vše (tedy autora, datum i kategorie), nebo nějaký mezistav. Nikdy jsem ale nedocílil toho, co píšu v úvodu. K tomu jsem ještě vrtal do názvů měsíců a naivně jsem si myslel, že se trefím do kódování – samozřejmě mám blbě “č” u července atd. Datum by mi stačilo v normálním tvaru 24. 10. 1998; nemusím mít měsíc slovy ani relativní datum (před 2 dny…). Zkoušel jsem si hrát se single.php a různě vymazávat to, co se vypisuje, ale nepřišel jsem na to… Tak prosím o radu.

    Ještě odkazy: takhle bych to víceméně chtěl (ale bez autora, takže celé “Autor: Václav Vávra” pryč): http://zslukasove.cz/dev/2011/06/projekt-eat-well-be-active/. A takhle je to špatně (špatný formát měsíce, špatný formát celého data: �erven 30th, 2011): http://zslukasove.cz/dev/rubriky/projekt-eat-well-be-active/. Snad to nepíšu moc zmateně.

    Připadá mi, že je WP docela “dělo” redakční systém, který umí mnohem chytřejší věci, než je nastavení právě tohohle a že by to tedy mohlo být někde jen “pěkně na fajfku” vybrat, co chci… Hrál jsem si se šablonami Wootheme, které to mají ve své administraci krásně a jednoduše zpracováno.

    Děkuji

    #8950

    neteyescz
    Participant

    Koukal jsem, že je to v divu “meta”. Zkuste tedy v souborech single.php vyhledat slovo meta či author.

    #8951

    admin
    Keymaster
    Web

    Na uvedených odkazech se již popisovaný problém patrně nevyskytuje. Můžete nám sem pro ostatní čtenáře popsat řešení?

    Obecně jde o funkce v souborech single.php (zobrazení příspěvku) a archive.php (výpis rubriky). U prémiových šablon to však může být trochu odlišné (vlastní funkce, speciální hooky). Pro zobrazení autora příspěvku se nejčastěji používá funkce the_author(), zatímco pro formát data jsou to funkce the_date a the_time (s příslušnými parametry pro formát data/času). A pokud se v upraveném textu zobrazuje čtvereček místo české diakritiky, tak bude problém s kódováním upravovaného souboru šablony, který musíte uložit ve formátu UTF-8. Pokud s tím máte problém, tak použijte vestavěný editor ve WordPressu (menu Vzhled – Editor), který při úpravách tyto problémy nezpůsobuje…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (z celkem 3)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti