Automatické ukládání

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  Rybajz a poslední změna je stará 10 let, 6 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #3651

    jkucera70
    Participant

    Můžete mi někdo poradit, kde mám vypnout autosave – automatické ukládání příspěvků a stránek. Už nevím co s tím, protože napíšu článek, pojmenuju URL, doplním SEO, náhledy apod. a článek uložím. V přehledu příspěvků článek vidím, ale když si příspěvek rozkliknu, tak se mi objeví článek, který se jmenuje např. 1053-autosave, který samozřejmě nic z toho, co jsem tam pracně doplňoval.

    Děkuji

    #16443

    admin
    Keymaster
    Web

    To je dost podivné chování… Automatické ukládání je spíše pomocná funkce a neměla by se vypínat…

    Jakou verzi WordPressu používáte? Zkusil jste deaktivovat všechny pluginy? Kdy se začal problém objevovat? Z ničeho nic nebo po instalaci nějakého pluginu? Jaký používáte prohlížeč? Rozhodně to není normální chování a lepší je najít viníka, protože by se mohly objevit i nějaké jiné problémy…

    #16444

    jkucera70
    Participant

    Po kratší odmlce jsem se k webu vrátil. Používám českou verzi. Prohlížeč Mozilla. Zkoušel jsem pluginy odinstalovat, ale nic nepomohlo. Nicméně pokud si dobře vzpomínám, tak tento problém jsem měl od začátku instalace WP. Zajímavé je, že když chci stránku odstranit, objeví se mi porovnání verzi …. http:// … wp-admin/revision.php?revision=6958&action=trash&_wpnonce=7750f37c3d a když chci vybrat správnou verzi, tak se mi objeví výpis verzí, ale odstranic nic nejde. V seznamu stránek vidím název dané stránky, když ji rozkliknu, tak se jmenuje např. 8056-autosave. Jediná možnost jak dát vše dopořádku je stránky vymazat i z koše a pak ji znovu pracně nastavit.

    Našel jsem v manuál WP nějaký návod na revize stránek, který odpovídá tomu, co mi na stránkách děje. Je tam taky postup, jak to vypnout wp-config.php:

    define ('WP_POST_REVISIONS', 0);

    Vyzkouším, uvidím.

    Napadlo mě, jestli to nejde nějak přímo zrušit v .htaccess

    #16445

    Rybajz
    Participant
    Web

    Osobně revize vypínám. Nebo spíše nastavuji na max 8 zpětně. Na velkých webech mi pak kvůli revizím zbytečně naboptnávala databáze. Používám WP_POST_REVISIONS v wp-config.php. Nastavení autosave se tam dá taky modifikovat define('AUTOSAVE_INTERVAL', pocet_sekund );

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti