Automatická aktualizace WordPressu selhala

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Automatická aktualizace WordPressu selhala

Zvolené téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 2 měsíce.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #870

    tom591
    Participant
    Web

    Zdravím, po vydání WordPress 3.0.5 jsem vše úspěšně aktualizoval – ale manuálně, protože automatická aktualizace selhala, každopádně WP mám verzi 3.0.5 (info v adminu vpravo dole) ale nahoře mi porád zůstalo oznámení že “Automatická aktualizace WordPressu selhala – zkuste ji prosím spustit ještě jednou.”

    #7862

    mirekk
    Participant
    Web

    Mě se to stávalo taky, vždy do příští aktualizace mi to tam zůstalo. Nijak jsem to neřešil. Vlastně řešil: zjistil jsem, proč ta automatická nejde. Měl jsem špatně CHMODy adrsářů.

    #7863

    admin
    Keymaster
    Web

    Nejdříve raději doporučuji pokusit se automatickou aktualizaci zprovoznit, většinou je to možné a pak také velmi pohodlné…

    Ale zpět k problému, pokud se dobře pamatuju, tak by tu zprávu mohl způsobovat WordPressem zapomenutý (nesmazaný) soubor .maintenance v hlavním adresáři (tam kde je .htaccess, wp-config.php a další). Pozor, soubor je skrytý, takže si ho v některých FTP klientech (např. Total Commander) budete muset nechat nejdříve zobrazit. Při automatické aktualizaci je automaticky spouštěn tzv. “Režim údržby webu” (spočívá právě ve vytvoření souboru .maintenance) a po jejím dokončení je tento režim zase automaticky vypnut. Nemělo by se sice stát, že by tam zůstal tento soubor zapomenut, ale už jsme to také v ojedinělých případech viděli… Nevím, možná za to mohla práva (CHMOD) nadřazeného adresáře, už si to moc nepamatuju. Každopádně vyzkoušejte a dejte vědět…

    P.S. Zapomenutí souboru může být také způsobeno např. vypršením času pro aktualiazci povolenou serverem či nedostatkem paměti (memory_limit).

    #7864

    tom591
    Participant
    Web

    Ano, sobour “.maintenance” tam doopravdy byl, dokonce jsem ho tam viděl hned po první neúspešné automatické aktualizaci, soubor jsem smazal a už se to v adminu nepřipomíná… díky moc za radu. Na automatickou aktualizaci jsem už nějak rezignoval, mám hosting na PIPNI free (teda nevím jestli to může být tím) a nikdy se mi to nepovedlo zprovoznit, teda až na pluginy – ty aktualizovat jdou (také ale ne pokaždé).

    #7865

    admin
    Keymaster
    Web

    Freehostingy jsou většinou trochu omezené (bezpečnost, výkon), takže je možné, že tam automatická aktualizace fungovat vůbec nebude. Ale často stačí jen nějaká drobná úprava a jde zprovoznit skoro všude, těžko říci. Můžete nám poslat přihlašovací údaje (WordPress, FTP) na email pavelevap@separatista.net a zkusíme to zprovoznit… Je ale dost dobře možné, že tam bude nedostatek paměti (memory_limit), což opravit nepůjde bez toho, aby ji hosting navýšil (což patrně nebude u free varianty průchodné). Napovídá tomu fakt, že některé pluginy aktualizovat jdou a jiné ne (a to včetně samotného WordPressu) – nejvíce paměti je potřeba právě pro operace se staženými soubory a právě u WordPressu či nějakých větších pluginů může být nedostatek paměti příčinou jejich problému s automatickou aktualizací…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (z celkem 5)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti