Automatická aktualizace a fatal error

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Problémy s WordPressem Automatická aktualizace a fatal error

Zvolené téma obsahuje celkem 15 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 7 let.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)
  • Autor
    Příspěvky
  • #27447

    Vendulka
    Participant
    Web

    Dobrý den,
    prosím o radu – vytvořena nová doména, nainstalován WordPress a při prvním přihlášení do administrace proběhla jeho automatická aktualizace – skutečně zcela automatická, já zadala jen aktualizaci základních šablon a WordPress se rozjel sám. Od té doby ukazuje jen
    Fatal error: Call to undefined function is_customize_preview() in /data/web/virtuals/132505/virtual/www/domains/xn--takyijemsvmi-lbb50t.eu/wp-content/themes/twentyfourteen/inc/widgets.php on line 40

    Jestli to chápu dobře, je chyba na 40. řádku ve widgets.php u šablony twentyfourteen. Stáhnout ve FTP, opravit, nahrát zpět, to chápu, ale nevím, co je chybně a co s tím udělat. Natvrdo smazat celý řádek?

    Předem děkuji za rady.

    PS: Do administrace se nelze přihlásit, takže nemůžu vyhodit šablonu tam.

    #27450

    admin
    Keymaster
    Web

    Podobná chybová hláška už tu byla, ale tam šlo o konflikt staré verze WordPressu a nové verze šablony. Předpokládám, že když jste na doménu nově instalovala WordPress, tak šlo o nejnovější verzi 4.5? Chyba není v šabloně Twenty Fourteen, také řádek 40 je v pořádku, ale patrně tam budete mít starý WordPress, který je třeba ručně aktualizovat.

    #27451

    Vendulka
    Participant
    Web

    Bohužel aktualizace proběhla systémem “o nás bez nás”, opravdu se spustila sama. Rozhodně WordPress se nainstaloval starší, dle dostupných informací snad verze 3.9.11 (alespoň podle zprávy v emailu).
    Bez přístupu do administrace nevím, jak nainstalovat novější verzi WP, nikdy jsem tto nemusela řešit :(

    #27455

    admin
    Keymaster
    Web

    Není důvod instalovat několik let starý WordPress. A jak vidím na webu, tak je tam stále stará verze 3.9.11, takže žádná automatická aktualizace WordPressu neproběhla? Pokud jste dala aktualizovat šablony, ale ponechala starou verzi WordPressu, tak to je právě příčina této chyby. Nová verze šablony Twenty Fourteen totiž vyžaduje alespoň verzi 4.0. Asi nejjednodušší způsob je ruční deaktivace šablony (popsáno zde) a následně už budete moci WordPress aktualizovat přímo z administrace.

    #27456

    Vendulka
    Participant
    Web

    Přehrála jsem to novou verzí WP a vše šlape v pořádku :) Děkuji

    #27459

    admin
    Keymaster
    Web

    Tak to je ten druhý funkční způsob, ale raději jsem ho moc nerozebíral, když jste psala, že nevíte jak WordPress přehrát bez přístupu do administrace :-) Ale hlavně, že už to funguje… Doporučil bych ještě zahodit balíček se starou verzí :-)

    #27460

    Vendulka
    Participant
    Web

    Opravdu jsem nevěděla, ale když se dlouho hledá, nakonec se povede :)
    Balíček se starou verzí ve FTP nikde vidět není, tak snad je přehraný… doufám…
    Teď budu stejně složitě nastavovat WPMU, naštěstí dotazů tady kolem toho je spousta, tak snad se dle nějakého chytím.

    #27465

    admin
    Keymaster
    Web

    Myslel jsem instalační balíček, který máte patrně někde uložený u sebe na počítači a používáte ho pro instalaci zastaralé verze WordPressu :-)

    #27466

    Vendulka
    Participant
    Web

    Ach tak, ten nemám, mám jen aktuální verzi

    #27470

    admin
    Keymaster
    Web

    A jak se tedy na web dostala stará verze 3.9.11?

    #27471

    Vendulka
    Participant
    Web

    To bylo dost podivné – v první řadě šlo o instalační automatiku pro WP od webhostingu, pod který jsem přešla, a sice Wedos. Tam mají automatiku na starou verzi WP. Sice jsem si přečetla kolikátka to je, ale hned mi to nedošlo.
    Přesouvala jsem dvě domény, u první jsem po registraci začala aktualizací WP a až pak pluginy a šablony, takže nebyl žádný problém, který by “vystrčil růžky”.
    Ale u té druhé jsem zaškrtla první aktualizace šablon, šla jsem odzdola, a protože byl WP ještě starý, snažil se sám aktualizovat, ale šablony ho zastavily a skončilo to mým vyhozením z administrace a chybovou hláškou.

    Když jsem tady získala informaci, že hláška je dána starým WP, stáhla jsem si následně nejnovější verzi a ve FTP to pak přehrála (po té, co jsem strávila pár hodin hledáním logiky u nového poskytovatele ;))

    #31971

    wee one
    Participant

    Dobrý den, mám úplně stejný problém, ale z Vaší diskuze jsem nepochopila jak odinstalovat novou šablonu, nebo instalovat novou wezri WP, když se mi na stránce pořád píše Fatal Error, prosím o radu ještě jednou, děkuju

    #31972

    wee one
    Participant

    Dobrý den, založila jsem si nový web a aktualizovala šablonu, dřív než celý WP a teď mi to píše Fatal error a nemůžu už se ani přihlásit. Prosím poraďte co dělat, nebo jak se zbavit nové šablony, kterou nepobere starší verze WP

    #31980

    admin
    Keymaster
    Web

    Zkuste si prosím projít ještě toto téma, řešili jsme to tam docela podrobně…

    #31990

    admin
    Keymaster
    Web

    Dorazilo emailem:

    To jsem právě všechno četla i článek o ruční deaktivaci šablony, což bych potřebovala, ale nepochopila jsem z toho článku, jak to deaktivovat. Nevím co a kde přejmenovat a je to přesně problém šablony twentyfourteen a řádku 40

    Konkrétně tady je to podrobně popsané, v podstatě máte dvě možnosti. Pokud tam něčemu nerozumíte, tak to prosím upřesněte…

    #31995

    admin
    Keymaster
    Web

    Nerozumím tomu jak odinstalovat novovou šablonu, píšete, že se má někde přejmenovat, kde přesně? Nebo jak stáhnout nový wordpress ve FTP a pak jej přetáhnout”?

    Musíte se u hostingu pomocí nějakého programu (např. Filezilla) přihlásit na FTP (nebo použít WebFTP v rámci prohlížeče) a přejmenovat adresář wp-content/themes/twentyfourteen na něco jiného (twentyfourteen na twentyfourteen-rozbita). Potom bude šablona automaticky deaktivována a dostanete se do WordPressu, který můžete aktualizovat (a pak zase šablonu přejmenovat zpátky).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 16 příspěvků - 1. až 16. (z celkem 16)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti