Agregace pomocí FeedWordPress

Úvodní stránka Fórum podpory WordPressu Čeština pro WordPress Agregace pomocí FeedWordPress

Zvolené téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 13 let, 9 měsíců.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #673

    ippokorny
    Participant
    Web

    Mám spoustu webů s WordPress a kopíruji (agreguji) si z nich příspěvky pomocí RSS a plugin FeedWordpress na jeden web s WordPress jako zálohu. Ale používán všude standardně UTF-8 a jeden web má Windows-1250, při kopírování mě to ztrácí písmena s diakritikou. Řešení je samozřejmě to, že si zřídím další web s WordPress, který bude mít stejné kódování jako ten blog s Windows-1250. Doufám, že jsem v nastavení FeedWordpress něco nepřehlédnul.Neznáte někdo v rámci WordPress jiné, lepší řešení? Dík P.P.

    #7100

    admin
    Keymaster
    Web

    Zajímavý způsob zálohování…

    Raději bych ale zkusil jiný způsob (alespoň pro ten web s jiným kódováním). Můžete zálohovat databázi (kde jsou obsaženy příspěvky a další informace) např. pomocí pluginu WP-DB-Backup. Dokonce si tam můžete nastavit automatické zálohování prováděné každý den bez vašeho zásahu. Dále existují služby (většinou placené), které zálohují nejen databázi, ale i samotné soubory (šablony, pluginy, nahrané obrázky). O jednom řešení chystáme do budoucna po podrobném otestování článek…

    Záleží také na tom, jaký používáte hosting – většina poskytovatelů provádí zálohování automaticky a v případě problémů, byste měl svou zálohu na požádání (či za poplatek) dostat.

    #7101

    ippokorny
    Participant
    Web

    Ano, toto zálohování znám, ale je tu problém, že ten s jiným kódováním není můj, jen na něj dávám své příspěvky, které si chci zálohovat, takže toto zálohování nemohu použít.

    A když jsme u toho zálohování WP-DB-Backup, zálohy se mě ukládají na na stejný počítač, kde běží WordPress, takže když to lehne, mám pryč i ty zálohy. Jde nasměrovat zálohování WP-DB-Backup na jiný počítač? I když, stejně ještě zálohuji pomocí FTP celý adresář s Worpress, takže přitom si stáhnu jinam i ty zálohy.

    Dík P.P.

    #7102

    admin
    Keymaster
    Web

    Moc nerozumím proč toto zálohování nemůžete použít, ale ještě nějaké poznámky:

    Úplně jsem nepochopil to zálohování pomocí pluginu FeedWordPress. Pokoušíte se přenášet články z webu s kódováním Windows-1250 na web s UTF-8? Možným řešením je kódování změnit a databázi překonvertovat, ale to je už složitější…

    U zálohování pomocí WP-DB-Backup doporučuju nastavit automatické zálohování a zálohy si nechat posílat na nějaký freemail s neomezenou (či hodně velkou) kapacitou (např. Seznam, Gmail).

    Je velmi nepravděpodobné, že “zemře” najednou počítač se zálohami i vaše weby. POkud zemře počítač, tak si prostě uděláte nové zálohy na nový počítač (nebo použijte pro klid duše i zálohování počítače na externí pevný disk).

    Zkuste nechat zálohovat celý web automaticky, např. pomocí pluginu iDrive (jen se zaregistrujete a web se bude automaticky každý den sám zálohovat – databáze vždy celá, soubory pouze přírůstkově).

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (z celkem 4)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti