Zdravím, z ničeho nic se mi u článků přestaly zobrazovat náhledové obrázky.. a když je tam chci přidat tak se to při aktualizaci prostě vypaří. V šabloně to mám dobře nastavené, fungovalo to.
Děkuji za pomoc
Zdravím, z ničeho nic se mi u článků přestaly zobrazovat náhledové obrázky.. a když je tam chci přidat tak se to při aktualizaci prostě vypaří. V šabloně to mám dobře nastavené, fungovalo to.
Děkuji za pomoc
Nezobrazují se na webu nebo v administraci WordPressu? Zkuste deaktivovat všechny pluginy, některý by to mohl ovlivňovat.
V administraci a pluginama to není!!
V tom případě může být problém se šablonou. Jakou šablonu používáte? Pokud to fungovalo a z ničeho nic najednou přestalo, tak tuto funkčnost muselo něco ovlivnit (nový plugin, úprava šablony, atd). Zkuste zavzpomínat, co to mohlo způsobit...
šablonu mám svou vlastní... dva dny jsme nebyl na pc a kamarád jen přidaval nějaý článek a tehdy se to nějak prej podělalo... jedine co dělal bylo přidání článku
To je podivné, nový příspěvek by to neměl ovlivnit. Zkuste to blíže popsat - na jaké stránce by měl být vidět jaký náhledový obrázek a není (URL), konkrétní kód z příslušného souboru šablony, atd. Jinak to vypadá spíše jako problémy v šabloně. Zkuste aktivovat nějakou výchozí šablonu, tam by to mělo bez problémů fungovat...
šablona je opravdu OK... je to v administraci. Jakmile přidám znovu thumb a aktualizuji celý článek tak se prostě vypaří. Jakoby tam nebyl (tím myslím v adminstraci). O to divnější je, že thumby u Stránek jsou v pohodě! viz odkaz http://www.minegame.eu/
Tak pokud je to v administraci, tak to bude způsobovat patrně nějaký plugin. Předpokládám, že používáte nejnovější verzi WordPressu (raději ji ještě automaticky přeinstalujte). Poté deaktivujte všechny pluginy a nasaďte výchozí šablonu Twenty Eleven. V této chvíli by to vše mělo fungovat. Vyzkoušejte. Pokud ale náhodou nefunguje, tak by mohlo jít přímo o nějakou podivnou chybu WordPressu a napište prosím na email pavelevap@separatista.net (a pošlete přihlašovací údaje). Je to ale dost nepravděpodobné, protože tuto funkci používají miliony uživatelů...
Asi to vypadá jako bych byl Bermudský trojúhelník ale prostě nic! login máte na mailu
Tak problém byl nakonec s "nakopnutými" tabulkami v MySQL. Nevím jak se to mohlo stát, optal bych se být vámi případně poskytovatele hostingových služeb, těžko říci jak k tomu došlo. Možná nějaký problém na straně hostingu (upgrade databáze), možná nějaké extrémně nekorektní chování pluginu, opravdu těžko odhadovat bez přímého přístupu k serveru...
Každopádně pro příště stačí nechat opravit databázové tabulky pomocí jednoduchého nástroje WordPressu. Stačí vložit následující řádek do souboru wp-config.php:
define('WP_ALLOW_REPAIR', true);
A poté už jen spustit skript (tedy navštívit stránku) na adrese: domena.cz/wp-admin/maint/repair.php
Sice tam vyskákalo několik chybových hlášek, že se opravit nepodařilo, ale oprava asi proběhla, protože když jsme skript pustil podruhé, tak už byly všechny tabulky v pořádku. Vyzkoušejte, vše už by mělo bez problémů fungovat.
A ještě doplním odkaz na článek, kde najdete základy práce s náhledovými obrázky (a pokročilé úpravy).
Pro odeslání příspěvku musíte být přihlášeni.