bbPress a základní info

Zvolené téma neobsahuje zatím 1žádnou odpověď. Do diskuze (4 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  klara a poslední změna je stará 8 let, 1 měsíc.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)
  • Autor
    Příspěvky
  • #1268

    Tirus
    Participant
    Web

    Nainstaloval jsem si plugin bbPress do svého WP 3.2.1. ovšem nechápu jak si mohu skrze WP zobrazit toto forum. Když si najedu na stránku forums, tak se mi zobrazí jen chybová hláška místo výpisu diskuzních fór [CHYBA: Musíte zadat ID příspěvku, abyste dostali obrázek jako argument při volání funkce graphene_get_post_image().]. Také bych chtěl udělat aby se mi forum zobrazovalo jen jako jedna buňka (tudíž bez bočních widgetů).

    Dále je čeština nebo si jej musím přeložit?

    ( www. anno2k70 .cz)

    Děkuji za každou radu

    #9819

    admin
    Keymaster
    Web

    To je náhoda, včera jsem zrovna podobný problém řešil. Základní možnosti jsou v zásadě dvě:

    Nejjednodušším způsobem je založit stránku a vložit do ní zkrácený zápis [bbp-forum-index]. Na této stránce pak bude základní přehled fóra.

    Pokud si ale budete chtít vzhled fóra přizpůsobit, tak je doporučeno použít (vytvořit) odvozenou šablonu. Pak budete moci pro zvolenou stránku zvolit příslušnou šablonu stránky (z adresáře šablony). Co máte na mysli tím “jako jedna buňka”? Zkuste sem dát prosím odkaz přímo na konkrétní fórum…

    Další podrobnosti naleznete zde.

    #9820

    Tirus
    Participant
    Web

    Použil jsem první způsob a ten funguje

    zde je odkaz

    http://anno2k70.cz/diskusni-forum/

    tou jednou buňkou bylo myšleno to, aby se mi nezobrazovalo menu apod.. (to je vyřešené)

    #9821

    admin
    Keymaster
    Web

    Je tam vidět nějaká chyba, ale to s tím asi nesouvisí, to bude šablonou…

    Každopádně nezobrazování menu a dalších částí stránky tam vyřešené nevidím, případně se dotaážu na konkrétní řešení. Ideálním způsobem je asi založení nové odvozené šablony a úprava příslušného souboru, který slouží jako šablona stránky pro základní přehled (index) fóra. Našel jsem ještě jeden povedený návod, kde je to všechno vcelku dobře vysvětleno.

    #9822

    Jirik
    Participant
    Web

    Dobrý den,

    podpořil bych druhou část původní otázky – je čeština pro bbpress? Pokud není rád bych věděl kam a jak vložit počeštěný soubor aby se mi nesmazal při první aktualizaci?

    Přeji všem a tvůrci tohoto fora zvlášť krásné vánoční svátky a úspěšný rok 2012. Jirka.

    #9823

    admin
    Keymaster
    Web

    Čeština je dostupná dokonce ve dvou různých podobách, pročtěte prosím související komentáře:

    1) Vytvořili jsme plugin Čeština pro WordPress, který brzy projde velkou aktualizací. Plugin zatím obsahuje pouze menší část češtiny pro bbPress (zejména frontend) a jeho výhodou je, že automaticky doplňuje některé specifické věci pro češtinu, které nešly udělat standardním způsobem. Funguje také nezávisle na aktualizacích bbPress, takže až vyjde aktuální čeština, tak pouze automaticky aktualizujete náš plugin bez dalšího zásahu. Brzy o tom vyjde nějaký podrobnější článek, nejdříve je však třeba vydat češtinu pro nový WordPress 3.3.

    2) Kompletnější překlad pro bbPress je také v komentářích k nalezení, a to od jiného uživatele. Kvalitu jsem zatím podrobněji nezkoumal, tuto češtinu je nutné klasicky nahrát do příslušné složky na FTP.

    #26655

    klara
    Participant

    Hezký večer, BB press vypadá moc dobře, vše funguje, ale není viditelná stránka forum index pro nepřihlášené. Je to defaultní nastavení a nejde změnit? Nebo lze zviditelnit i stránku index forum? Děkuji moc

    #26664

    admin
    Keymaster
    Web

    @klara: Můžete používat zkrácené zápisy (shortcode), které vložíte snadno do stránky a pak už jen uspořádáte stránky a v menu tak, jak to konkrétně potřebujete. Místní fórum je např. stránka Fórum podpory WordPressu, která obsahuje zkrácený kód:

    [bbp-forum-index]

    A podřazená stránka Nejnovější témata zase obsahuje toto:

    [bbp-topic-index]

    Přehled dostupných možností naleznete v manuálu (anglicky).

    #26666

    klara
    Participant

    Díky moc, mám tam přesně kody, ukazovalo to všechny stránky, jen forum index a přihlášení nikoli. Nakonec to bylo tím, že jsem měla zaškrtnuto na stránce vzhled šablony – index -forum. Jakmile jsem to přecvakla na klasický bb press sidebar nebo defaultní šablonu a vložila tam kód ručně, naskočilo to a je to viditelné normálně,m nejen po přihlášení. díky.

    #26679

    admin
    Keymaster
    Web

    Aha, takže to bylo nakonec způsobeno nějakým nastavením šablony? Jakou šablonu používáte? Také v menu Nastavení – Diskuzní fórum je možnost nastavení vlastních URL adres pro přihlašování, takže tam patrně došlo k nějakému konfliktu (šablona čekala anglické názvy stránek a tedy i jiné URL odkazy)…

    #26680

    klara
    Participant

    Ano, je to wp knowledge base, která mi po všech šablonách, co jsem projela přišla nejlepší vzhledem fóra. Nejsem uživatelsky schopná příliš měnit vzhled fóra a tato šablona měla samotná fóra přehledná, celkem střízlivá. Jedná se o fórum Domácí mlékař V této šabloně tedy funguje vše výborně, jen je třeba zadávat kódy na stránky ručně a ukládat stránku jako šablonu se sidebarem, nikoli jako bbpress.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 11 příspěvků - 1. až 11. (z celkem 11)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti