S tazatelem jsme to nakonec ještě celé nějakou dobu řešili:
sity (6.5.2011 - 11:25):
Dobrý den.
Na základě kontaktu z diskuze na serveru separatista.net, zasílám přístupové údaje k testovacímu WP a na FTP. Jedná se o čistou instalaci WP jen k tomuto účelu.
Každopádně děkuji za ochotu pomoci s problémem! Kdyby bylo cokoliv ještě potřeba, dejte vědět.
admin (6.5.2011 - 11:44):
Dobrý den,
poprosím ještě o zodpovězení doplňujících dotazů z fóra.
Zkoušel jsem několik drobností a patrně je tam nějaký problém s filesystemem.
Chtěl jsem pomocí FTP klienta vytvořit podadresář upgrade v adresáři wp-content a nezdařilo se.
Adresář test (v rootu htdocs) se sice vytvořit podařilo, ale už ho nelze smazat čí přejmenovat.
Vypadá to na nějaký problém s oprávněním?
Tento problém pak samozřejmě může ovlivňovat i samotný WordPress a způsobovat chyby...
sity (6.5.2011 - 13:00):
Dobrý den.
Byla špatně nastavena skupina chown, to se ale týká pouze této testovací verze - stahoval jsem a rozbaloval data přímo na serveru. Již jsem chybu opravil, mělo by být OK.
K otázkám z fóra:
- cachování APC bohužel netuším jak zjistím, zda je zapnuto, nebo nějak ovlivňuje WP
- jiná instalace WP je, zkusím zjistit od provozovatele, zda s tím problémy nemá
- logy Apache jsem zkontroloval, nic podezřelého jsem ale nenašel; vše se zdá být funkční.
admin (6.5.2011 - 14:53):
Dobrý den,
zajímavé, máte pravdu, obrázek 106 kB v pořádku projde, ale 200 kB už nikoli, paměti je očividně dost... S tím jsem se ještě nesetkal... Zkusím ještě několik testů, ale je to podivné. Ještě mě napadají nějaké parametry serveru pro běh skriptu?
Práva ještě v pořádku nejsou, když vytvořím ručně adresář, tak ho nemohu přejmenovat (ani smazat), to samé se souborem.
Jakou máte konkrétně VPS (firma a nějaké technické detaily)?
sity (6.5.2011 - 15:56):
Dobrý den.
Díky za info, pokusím se tedy práva ještě zkontrolovat a chybu napravit. VPS je pronajata společností WEDOS, jde o jejich nejvyšší nabídku - tj. 4 GB DDR3, 3 vlákna procesoru, na serveru běží systém debian5.
Ještě jsem právě mluvil s kolegou, který provozuje druhý web na WP, na našem VPS - u něj prý žádný problém s nahráváním obrázků do knihovny médií není. Jejich WP je však docela hodně "ohnuté", spíše to raději ještě ověřím u jeho IT správce, třeba knihovnu médií vůbec nepoužívají.
Přikládám ještě výpis z PHP verze.
root@alex:/# php -version
PHP 5.3.3-7+squeeze1 with Suhosin-Patch (cli) (built: Mar 18 2011 20:10:12)
Copyright (c) 1997-2009 The PHP Group
Zend Engine v2.3.0, Copyright (c) 1998-2010 Zend Technologies with Suhosin v0.9.32.1, Copyright (c) 2007-2010, by SektionEins GmbH
sity (6.5.2011 - 19:58):
FTP se chová zvláštně, pokud je nastaveno do podložky domény... Nastavil jsem proto FTP na root domeny, zadna data tam stejne nejsou - do subdomeny test se tak dostanete z rootu FTP přes složku "test".
Poté jsme se chvíli odmlčeli a zkoušeli hledat řešení...
sity (12.5.2011 - 13:26):
Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat, zda jste se nějak díval na můj problém s WP.
admin (16.5.2011 - 23:43):
Dobrý den,
ano, minulý týden jsem to trochu testoval.
Dnes se mi už nepodařilo přihlásit na FTP (špatné heslo)?
Jediné, co mě zatím z dostupné konfigurace napadlo je potenciální problém s instalovaným Suhosinem. Zkuste projít jeho konfiguraci, zda tam není nějaké další omezené paměti, podrobnosti viz např. tento článek
Další odmlka...
admin (23.5.2011 - 13:32):
Dobrý den,
problém stále přetrvává?
Objevily se nějaké nové informace či se podařilo vše vyřešit?
sity (24.5.2011 - 12:38):
Dobrý den.
Díky za zprávu.
Problém stále přetrvává; účet na ftp jsem smazal po delší odmlce z vaší strany. Bohužel jsem nyní v zahraničí a ke znovunastavení ftp se do konce týdne nedostanu.
sity (1.6.2011 - 14:10):
Dobrý den.
FTP účet jsem aktitoval se stejným nastavením.
admin (6.6.2011 - 21:23):
Dobrý den,
ještě jsem to otestoval, ale na straně WordPressu nevidím problém.
Zkoušel jsem nahrávat i obrázky prostřednictvím pluginu Nextgen Gallery, ale opět to velké obrázky odmítá s HTTP chybou. Patrně jde o problém nastavení serveru (VPS), který větší uploady nějakým způsobem blokuje.
Zkoušel jste už můj minulý tip? Jediné, co mě zatím z dostupné konfigurace napadlo je potenciální problém s instalovaným Suhosinem. Zkuste projít jeho konfiguraci, zda tam není nějaké další omezené paměti, podrobnosti viz např. tento článek
Prozkoumejte nastavení Suhoshinu a dejte prosím vědět, zda to nepomohlo...
A tím to na delší dobu celé skončilo. Problém zůstal na čas nevyřešen a celé to sem doplňuji zejména proto, že se dnes objevily nové skutečnosti...