Chybné formátování textu

Zvolené téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 účastníci) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna je stará 12 let, 10 měsíců.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #959

    petos
    Participant
    Web

    Zdravím vás. V nové verzi WordPressu se mi vyskytla chyba. Pokud vytvořím dva odstavce v GUI editoru a poté se je pokusím spojit, druhý odstavec je uzavřen to tagů “span”, který brání dalšímu formátování textu, resp. jde to blbě – musím přejít do HTML editoru, smazat nově vytvořené tagy a poté se vrátit do GUI editoru.

    Podrobně jsem to popsal na svém blogu: http://petos.cz/2011/wordpress-chyba-nebo-vlastnost

    Mohl by prosím někdo mrknout, kde je chyba? V PHP se bohužel nevyznám a opravit tohle nedokážu…

    Děkuji s pozdravem Peťoš

    #8241

    admin
    Keymaster
    Web

    Omlouváme se, příspěvek zapadl bohužel do spamu.

    Zkoušel jsem to nasimulovat, ale popisovaná chyba se u mě neobjevuje. Obvykle podobné věci vznikají např. při kopírování nějakého textu z Wordu (či jiného dokumentu) nebo při nějakých složitějších úpravách.

    Jakou máte verzi WordPressu? Nemohl by to dělat nějaký zastaralý plugin? Zkuste je všechny deaktivovat a vyzkoušet. Jaký používáte prohlížeč? Zkuste vytvořit zcela nový příspěvek, napsat dva odstavce a pak je spojit (se všemi vypnutými pluginy). Opět se projevila stejná chyba?

    #8242

    Lukenzi
    Participant

    njn dementní chyba, dementní WordPress…

    …až na to, že to funguje tak jak má, WP si tam tebou uvedený kód nevkládá a popisovaná chyba není záležitost WordPressu. Než příště napíšeš takto “inteligentní” článek doporučil bych popřemýšlet jestli chyba není někde jinde, například v pluginech, které nevytvářejí vývojáři WordPressu a nemají tak co se týče funkčnosti s tímto systémem nic společného, v zastaralém prohlížeči popřípadě jak psal admin zkopírováním textu z nějakého externího programu (i jen třeba z prohlížeče).

    slušně řečeno…

    #8243

    petos
    Participant
    Web

    Díky admine. Problém s pluginy mě napadl také a zkusil jsem totéž i na blogu s deaktivovanými všemi pluginy, ovšem chyba se objevuje stejně. Jak píšu ve svém článku, nekopíruji nic, vše píšu rovnou do editoru.

    Abych předešel tomu, že chyba bude v mém nastavení WP, zkusil jsem založit blog na wordpress.com. Bohužel jsem narazil na totéž.

    Je tedy možné, že se jedná o chybu v prohlížeči, resp. v implementaci JavaScriptu /nebo v čem je ten editor napsaný/? Používám nejnovější verzi Chromium-browseru, ale na stejné chování jsem narazil i ve Firefoxu 4.0.1…

    Lukenzi: dělám ve vývoji softwaru a QA, takže ačkoli neumím v PHP a WP používám jen jako nástroj, umím ověřit chyby, než napíšu takovýto článek. Článek jsem zakončil výzvou k ověření chování, protože všechny mnou vyzkoušené postupy toto potvrzovaly.

    #8244

    admin
    Keymaster
    Web

    petos: Další omluva, antispam tě z neznámého důvodu nemá rád. Už by to snad konečně mělo být v pořádku.

    Nepodařilo se mi popisovanou chybu nasimulovat v žádném z problížečů IE9, Firefox 4 a Chrome 11 (konkrétně 11.0.696.95). Samotné Chromium jsem nezkoušel, ale potvrdil to u vás v komentářích i další uživatele, takže tomu asi tak bude. Teď jde jenom o to, zda je to problém na straně Chromia (a tedy nějaké špatné implementace JavaScriptu) nebo WordPressu (respektive TinyMCE). Případně by asi stálo zato nahlásit to vývojářům jak Chromia, tak WordPressu…

    #8245

    petos
    Participant
    Web

    Jo, asi vypadám na spammera ;) :D Černý, s kosou… No, nejnovější build chromia (v12.0.742.21) je již prost této chyby — v QA na chromium.org to je uzavřeno.

    Díky adminovi za normální reakci.

    #8246

    admin
    Keymaster
    Web

    Pro zajímavost – nebyl by odkaz přímo na tu konkrétní chybu ve Chromiu? Zkoušel jsem ji hledat, ale bohužel neúspěšně…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (z celkem 7)

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.

WordPress – novinky, návody a zajímavosti